Terassin pöytä

Taloprojektin valmistuttua ollaan puuhailtu pihalla pari viimeistä kesää ja vielä jatkuu. Talomme toisella puolella on parvekemainen terassi, jonka alle jää toinen vähän suojaisempi terassi. Yläterassi on aamukahvittelua ja auringonottoa varten, sekä kuninkaallisia vilkutuksia, kuten Ella melkein 6v. on todennut. Alaterassi taas grillailua ja chillailua varten. 

Tuo alaterassi kaipasi uutta ja sopivampaa pöytää. Ja sellaista kuin ei löytynyt valmiina, päätimme tehdä sellaisen itse. Materiaalitkin löytyivät rakentamisesta ylijääneestä puutavarasta. Pöydän pinnaksi valikoitui 2x7 tuumainen runkopuu ja jaloiksi pattinkia.
Parasta oli se, että pöydästä sai juuri sen kokoisen kuin halusi ja tilaan mahtui. Pöytä on tukeva kuin mikä, tosin sen siirtäminenkin vaatii vähän enemmän voimaa.Pöydän väriä mietittiin useammankin vaihtoehdon väliltä. Käsitelläänkö se betonin harmaaksi vai mustaksi. Talomme on tummanharmaa, joten päädyimme harmaantuneeseen puuhun. Pikaharmaannuttajana toimii rautasulfaattiseos plus kastelu päivittäin muutaman viikon ajan. Mitä useammin kastelee, sitä nopeammin puu harmaantuu. Edullinen ja nopea tapa harmaannuttaa puuta. Sekoitat vain rautasulfaattijauhetta veteen ja sivelet sen puulle leveällä pensselillä. Samalla tavalla voit harmaannuttaa mitä tahansa muita puukalusteita, laatikoita, pölkkyjakkaroita. Rautasulfaattia voi ostaa rautakaupoista.

Vielä pitäisi löytää uudet tuolit, niin kauan mennään vanhoilla. Samalla tyylillä voi toteuttaa myös penkit, jotka sopivat pöydän kaveriksi. Meillä kaivataan selkänojallisia tuoleja, joten sillä silmällä katsellaan kesäkalustetarjontaa.


Tallinnan matkalta mukaani tarttui ihanaa pestyä pellavaa, josta valmistuu kesäliina tälle pöydälle juhannukseksi.

Mukavaa viikonloppua! 
-Kati

14 kommenttia

 1. Tosi hyvännäköinen pöytä ja juuri oikean värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Olemme kyllä olleet tyytyväisiä. Riittävästi rosoinen :)

   Poista
 2. Aivan upea tuo teidän pöytä ja vielä uniikkikappale! Tuollaista ei löydy joka terassilta.

  Pellavaliina tekee juhlan! Rrrrakastan pellavaa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Teija :) on tosiaan uniikki. Mieheni teki tätini mökille keittiön pöydäksi vastaavan mutta pintapuut olivat leveää vanhaa lankkua. Siitä tuli kyllä myös upea. Pellavaliina tällaisen pöydän kaverina on ihanan rouhea.

  VastaaPoista
 4. Siis kerrassaan ihana pöytä!!!! Niin hieno! Meilläkin on ollut suunnitelmissa tehdä itse pöytä ulos, mutta se on vieläkin suunnitteluasteella. Saman tyyppistä ajateltiin, koska meillä on sisällä aika vastaava pöytä ja se on ollut tosi kiva :)

  VastaaPoista
 5. Suosittelen :) Ja mikäli vaan saatte käsiinne todella leveää vanhaa lankkua, siitä tulee upea. Suuntaan kohta Paattisille Pimeelle Vintille ja vinkkaan, mikäli siellä osuu leveää lankkua silmään.

  VastaaPoista
 6. Harmaa oli hyvä valinta! Näyttää tosi makeelta, wau!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sonja! Sama väri päätynee tuleviin kasvilaatikoihimme :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Iisa! Ei kyllä helposti notku ja mahtuu kivasti isompikin porukka pöydän ääreen. Elokuussa vietetään 6-vuotiaan kaverisynttäreitä helmientekomeiningeissä tämän pöydän ääressä :)

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :) Todella toimiva ja sopii kyllä meille ihan loistavasti.

   Poista
 10. Minttu, kommenttisi tuli spostiin mutta ei näy täällä blogissa :( Onkohan Bloggerin konstailua ja uuden ja vanhan sivun yhteentoimimattomuutta ... Pöytä on tehty koloamalla toinen jalka toiseen puuhun. Mikäli kaipaat lisäinfoa, laitahan spostia: kotilaituri(at)gmail.com :)

  VastaaPoista
 11. Moikka! Kiitos tiedosta :) joitain hämärää täs tapahtui tosiaan, mutta viesti tuli perille kuitenkin.
  Kivaa lomaa sulle!

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall