Pienen keittiön uusi ilme


Kakkoskotimme keittiö on pieni ja kompakti. Keittiön kaapisto on 1,7 m leveä ja kokonaisuudessa sijaitsevat vanha uuni, tiskialtaat, säilytyskaapit, laatikosto sekä roskiskaappi. Itse kaapistot on uusittu edellisen omistajan toimesta ja ne on hankittu Ikeasta. Alunperin olimme uusimassa myös kaapistojen ovet, mutta kävikin ilmi, että Ikean keittiömitoitus on muuttunut ja nykymallistojen ovet eivät siihen sovi. Emme olleet valmiit uusimaan runkoja, koska niissä ei ole mitään vikaa. Eikä ovissakaan, mutta jotenkin kiiltävä valkoinen ei ole minulle se mieluisin vaihtoehto.


Kuten kuvasta näkyy, laskutilaa keittiössä on vain tuo uunin ja altaan välinen tila, eli noin 40 cm. Se on todella vähän, kun kokkailee ja tarvitsee tilaa leikkuulaudalle ja ruokatarvikkeille. Välitilan laatoituskaan ei miellyttänyt silmää ja oli vähän eri paria koko asunnon tyylin kanssa. Seinävalaisin ja kulmassa kulkeva johtolista pistivät myös kovasti silmään ja valaisin ei valaissut riittävästi. Vetimet kaipasivat myös päivitystä. Vanha uuni alkoi olla myös tiensä päässä.Välitilan laatat saivat lähteä. Tilalle mietittiin tasoitelaastia ja kosteuden kestävää maalia, toisenlaista laattaa tai välitilalevyä. Päädyimme korkeapainelaminaattilevyyn, jossa alumiinipinta. Ikean välitilalevy on toiselta puolelta messinginvärinen ja toiselta puolelta ruostumattoman teräksen värinen. Levyn voi siis asentaa kumpi puoli esille tahansa. Välitilalevyyn kallistuimme ulkonäön ja helpon asennuksen vuoksi. Levy liimataan kiinni seinään ja valmista tulee samantien, ilman useita työvaiheita ja odottelua. Mikäli levyä tarvitsee työstää, se onnistuu kuviosahalla.

Aiemmat vetimet vaihdettiin messinginvärisiin lankavetimiin, jotka löysin Helakauppa.comista. Lankavetimiä löytyy heidän valikoimista useammassa koossa ja värissä, myös nahkapunottuna.
Vedinten vaihdon jälkeen kiiltävän valkoiset kaapin ovet näyttivät paljon paremmilta.Tasoksi valittiin valkoinen, kivikuvioinen laminaatti, johon upotettiin yksi Ikean Långudden allas. Altaaseen on saatavilla kuvassa näkyvä bambutaso, jota voi käyttää leikkuulautana, tarjottimena sekä lisälaskutilana, jonka taso mahdollistaa altaan päälle asetettuna. Uudella tasolla ja yhdellä altaalla saatiin tuplasti enemmän laskutilaa aiempaan verrattuna.


Pitkään pähkäilimme ja sovittelimme erilaisia ratkaisuja uunin, lieden ja astianpesukoneen suhteen.
Pieni astianpesukone ei mahtunut allaskaappiin roskisvaunun kanssa, erillisuuni ja liesi olisivat vaatineet oman kaappirungon ja yhden lisäoven uunin alle. Toki astianpesukonetta en ole kokenut niin välttämättömäksi, vaikka kesällä useamman kuukauden ajan kakkoskodissa asuessamme käsintiskaaminen työpäivän päätteeksi ei ihan joka päivä innosta. Enemmänkin astianpesukoneen valinta mahdollisti yhden altaan valinnan kahden sijaan. Ja näin ollen saimme sitä toivottua laskutilaa lisää. Toki sitä olisi tarjonnut myös kaksilevyinen upotettava liesi, mutta erillinen astianpesukone ja erillisuuni eivät olisi sopineet päällekkäin. Tilan ahtamusta siis. Ainoaksi vaihtoehdoksi nousi liesi-uuni-astianpesukone-trio, joka ei vaatinut erillistä kaappia vaan se seisoo omin jaloin. Tämä kodinkonetrio osoittautui todella käteväksi ratkaisuksi. Näitä vastaavia laitteita ei löytynyt markkinoilta kuin pari, ja valitsimme tämän valkoisen rosterinvärisen sijaan. Hintaa tällaiselle triolle tulee vähän erillisiä laitteita enemmän, ehkä muutaman satasen verrattuna halvimpiin markkinoilla oleviin erillislaitteisiin, mutta tässä kohtaa kun keittiön kaapiston leveys on tosiaan 1,7 m eikä ole mahdollisuuksia asentaa laitteita toisaalle, tällainen trio puoltaa paikkaansa.Uusi keittiö sai ripauksen kullanhohtoa ja päivittyi toimivaksi ja kauniiksi kokonaisuudeksi, joka sopii yhteen muun asunnon kanssa. Kahvin- ja vedenkeitin piilotettiin uuteen astiakaappiin ja taso jätettiin vapaaksi kokkailulle. Olen supertyytyväinen uudistetuun keittiöön.

Keittiöuudistuksen tuotteet ja budjetti oli seuraavanlainen:

Candy trio liesi/astianpesukoneyhdistelmä 1095 €
Säljan taso, valkoinen kivikuvio 186 cm 55 €
Lysekil seinälevy 119,6 x 55 cm x 2 kpl (á 34,99 €)
Långudden allas 46x46 cm 69 €
Högsma leikkuulauta, bambu 9,99 €
Seinävalaisin Airam 30 €
Messinkivetimet, Helakauppa 7 kpl (á 4,50 €) yht. 31,50 €
asennusliima 15 €
muovi- ja puulistat 20 €

Muutoskulut yhteensä n. 1400 €Kaapistoja vastapäätä on ikkuna ja ruokapöytä tuoleineen. Rakastan tiikkikalusteita, jotka olen hankkinut osan tähän asuntoon ja osan jo ennen. Yhden tuolin istuin odottaa vielä päällystämistä, tarvikkeet löytyvät kaapista, vain inspiraatio on antanut odottaa itseään. Mum'sin villamatto on osoittautunut loistovalinnaksi myös keittiöön. Rakastan maton tuomaa kontrastia vaaleiden värien ja puun sävyjen kanssa.Keittiön seinällä oleva valkoinen metallihylly on paikka kaikille kauniille keramiikka- ja lasilöydöille, joita olen tehnyt Hangon kirppiksiltä. Heikki Kukkosen grafiikka on löytänyt paikkansa uuden astiakaapin päältä. Keramiikkapullo ehti saada pajunkissat kaverikseen keittiöremontin valmistuttua.Aiempi sivutaso sai väistyä "uuden" astiakaapin tieltä. Kaappi on vanha arkistokaappi, jossa on mustat metallijalat, lankavetimet, jopa lukot ja sisällä runsaasti hyllytilaa. Kaappi on löytö Hangon Kirppis-Ankalta ja lienee kuulunut jollekin, joka säilytti kaapissa maaleja tms. tarvikkeita. Kaappi hiottiin ja pinta käsiteltiin Liberonin tammensävyisellä petsillä kahteen kertaan. Käsittelykertojen määrä syventää väriä ja lopputuloksesta tuli keittiön pöytään sopiva sävy. Aiemman tason päällä sijainnut mikroaaltouuni nostettiin jääkaapin yläpuolella olevaan kaappiin. Astiakaappi säilöö sisäänsä astioiden lisäksi ruokatarvikkeita. Kaappi maksoi 20 € ja Liberon petsi 250 ml 11,80 (Stark).
Suosittelen levittämään petsin nukkaamattomalla rätillä (esim. vanha t-paita tai lakana). Pinnasta tulee näin tasaisempi.

Nyt keittiö saa odottaa seuraavaa käyttökertaa. Ehdimme saada sen valmiiksi viikkoa ennen kuin Uudenmaan rajat suljettiin. Kuvien kautta fiilistelen itsekin uutta keittiötämme ja odotan malttamattomana kesää, jolloin pääsen nauttimaan isommasta laskutilasta, astianpesukoneesta sekä nopeasti lämpiävästä liedestä.

***

Our Hanko home's kitchen got new look by changing the stove, sink, counter top, pullers and back ground panel. Now we have a lot more space to cook, only one sink and hand dish free days ♥


Iloista pääsiäistä ja pysytään terveinä ♥
Kati
13 kommenttia

 1. Hyvä remontti.Pienellä budjetilla saa paljon aikaiseksi. Nuo keramiikka-astiasi ovat nostalgisia ja kauniita:)
  Hyvää pääsiäistä ja tsemppiä tähän aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne, vähän suunnittelua, toimintojen tarkastelua ja käytettävyyden parantamista - siitä syntyy hyvä lopputulos. Keramiikka-astioissa minua viehättää ensisijaisesti ulkonäkö ja väri ♥ Hyvää pääsiäistä ja kaikkea hyvää myös sinne!

   Poista
 2. Tulipa siitä nyt kertakaikkisesti toimivampi ja kauniimpi.
  Ihanasti saitte samalla lisää väriä keittiöön. Kaunista pääsiäistä sinulle Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos, Outi! Olen samaa mieltä, että onnistuttiin ratkomaan tähän tilaan paras ratkaisu ja tuo messinginväri tuo ihanan värin keittiöön. Se yhdistyy myös tuohon vanhaan kattovalaisimeen. Kaunista pääsiäistä sinulle ja perheellesi, Outi ♥

   Poista
 3. Peukut teidän tavalle suunnitella ja remontoida. Mikä muutos kohtuullisella rahalla nopeasti! Selkeää, kaunista ja ripaus ylellisyyttäkin ;)
  Ihana ajatus tuo teidän kakkoskoti kaikenkaikkiaan - hyvä sijainti ja silti ns. kotiolot <3
  Mukavaa pääsiäistä toivotellen, C

  VastaaPoista
 4. Ilme kirkastui upeasti, aika pienellä näyttävä päivitys.
  Lapsuudenkodissani oli (On ehkä vieläkin, pitäisi kysyä äidiltä) samanlainen Finellan emalikattila, keltaisena. :o)

  VastaaPoista
 5. Tulipa kiva muutos ja kullanhohto sopii loistavasti keittiöönne.
  Oikein ihanaa kevättä ja yritetään selvitä tästä koronasta terveinä ja olisipa tämä pian ohi <3

  VastaaPoista
 6. Hei! Onko tuo välitilalevy helppo pitää puhtaana ja miten siitä saa rasvatahrat pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Yllätyin itsekin, miten helppo eikä siihen jää sellaisia pyyhkimisjälkiäkään minusta. Käytän keittiösuihketta (jokin keittiöön tarkoitettu pintojen puhdistusaine) ja mikrokuituliinaa. Tykkään kovasti enkä ole mikään siivousfani :)

   Poista
 7. Hei hyvät naiset ja herrat; Tarvitsetko pikalainaa 24-48 tunnin sisällä? Jos vastaus on kyllä, ehdotan, että haet lainaa meiltä Novelty Financesta sähköpostitse: noveltyfinances@gmail.com TAI WhatsApp: +447915601531.

  NOVELTY FINANCE tarjoaa rahoitusratkaisuja. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluita (henkilölaina, yrityslaina ja monet muut). Tarjoamme myös joustavia ja monipuolisia lainavaihtoehtoja, kuten vakuudellisia ja vakuudettomia lainoja, pitkäaikaisia ​​ja lyhytaikaisia ​​lainoja, räätälöitynä taloudellisiin tarpeisiisi.

  ✓ Helppo kiinnittää
  ✓ Joustava takaisinmaksuaika 6 - 360 kuukautta
  ✓ Erittäin kätevä - voit hakea lainaa sinulle sopivassa paikassa ja aikana.
  ✓ Välitön pääsy varoihin hyväksynnän jälkeen.
  ✓ Korkotuki (3 % vuodessa)
  ✓ Lainan takaisinmaksulla ei ole kiirettä, vaan annetaan aikaa aloittaa lainan takaisinmaksu.
  ✓ Ei piilokuluja
  ✓ Sinua ohjataan koko prosessin ajan

  Kuinka hakea:
  Lainan hakeminen meiltä on nopeaa ja helppoa!
  Lähetä meille lainahakemuksesi;
  Sähköposti: {{ noveltyfinances@gmail.com }}
  Soita tai WhatsApp meille: +447915601531.
  Ehdot ovat voimassa.

  VastaaPoista
 8. I was hoping to introduce my younger generation to Barry Manilow's music, but it's a bummer that some of his albums remain unreleased. His songs are like the hidden gems in our Private Story Names!

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall