Habitaren helmet ja mayn-arvonnan voittaja

Habitare-vierailuni mahdollistui vähän yllättäen, sillä olin jo asennoitunut remppa- ja muuttoprojektin vaatimiin pyörteisiin, mutta toisin kävi ja pääsin päiväksi aistimaan uusia tuulia.
Habitarella oli itselleni muutamakin funktio: tutustua muutamaan tarpeelliseen tuotteeseen remppaprojektiimme liittyen, käydä tervehtimässä tuttuja, hoitaa muutama työtapaaminen sekä vierailla Kotilaiturin yhteistyökumppaneiden osastoilla inspiroitumisen ja uusien ideoiden lisäksi.

Tässä muutamat helmet, jotka ilahduttivat minua.

Saari-keittiö, jonka jokainen keittiö on tehty mittatilauksena. Messuilla esittelyssä oli Capri-malliston tummaa saarnea oleva vaihtoehto.Signals-vainunäyttely, joka luotaa sisustuksen ja muotoilun tulevaisuuden trendejä ja hiljaisia signaaleja. Neljän teeman alle koottu näyttely esitteli erilaisia asumisen trendejä, joista poimin uutta inspiraatiota omaan kotiini. Muutamia näistä hiljaisista signaaleista löytyykin jo pieninä paloina omasta sisustuksesta, sillä muutamia vuosia sitten suorittamassani MBA-tutkinnon lopputyössä perehdyin kuluttajakäyttäytymisen trendeihin, jotka vahvasti peilautuvat kuluttamiseen, asumiseen ja sisustamiseen.


Tyylien, muotojen, materiaalien ja värien yhdistäminen on todella monipuolista. Kaikessa huokuu persoonallinen ote ja omien yhdistelmien toteuttaminen - oivaltaminen.

         

Kasvien vihreys ja pehmentävä linja korostuvat. Kuosien yhdistely on taidokasta ja luonnonmateriaalit nousevat merkittävään rooliin.

Kannustalon osasto on messuilla kuin messuilla suosikkejani. Heidän tyylinsä niin taloissa, sisustuksissa ja pihoissa kuvastaa omaani. Heidän osastollaan tummanpuhuva sisustus on yksi nousevista suuntauksista, joita tulemme näkemään.Atrium-piha, liuskekivet, koristepuut, monipuoliset oleskelutilat.


Lasipullohullun päivä tuli pelastettua tällä asetelmalla.

Terassi-lehden osaston omintakeinen tyyli rouheine pellavaliinoineen ja tyynyineen oli kuin kutsuva
koti, jonne kohta kannettaisiin höyryvä pata, lämmintä leipää ja pullo hyvää viiniä.
 Terassin kuninkaan tuolit taljoineen saivat useat viivähtämään ja kuvaamaan itseään niissä.
Terassi-lehden osaston pellavaliinat ja tyynyt ovat blogikollegani Fridan käsialaa. Mikäli mielit niitä omaksi tai ajatuksesi ovat jo tulevassa joulussa, käy ostoksilla Fridan Koti kaupungin laidalla-blogissa, kohdassa Linen by Frida.

Terassin saunatupa ja bloggareiden juttutuvaksikin nimetty, sai seinilleen Magia Graphicsin 
mustavalkoiset printit.


mayn osastolla kävin tietysti fiilistelemässä. Uudet pienet XS-kokoiset metallikorit alustoineen olivat
saaneet hyvän vastaanoton jo edellisellä viikolla olleessa Design Marketissa. En yhtään ihmettele, sillä simppelimpiä ja monipuolisempia mutta kauniit koreja on vaikea löytää. mayn tuotteet löytyvät Kotilaiturin valikoimista ja verkkokaupasta.
Viimeisimpänä ovatkit sitten ne ihanimmat helmet! Sininen ei ole koskaan ollut lempivärini. Farkkuja minulla on kyllä aina ollut mutta en miellä niitä ns. sinisiksi vaatteiksi vaan no ... farkunvärisiksi :) Habitaren keräily- ja antiikkipuoli on kuin karkkikauppa, jossa saisi kulumaan vaikka kaikki messupäivät. Ehdin kiertää sen kuitenkin suht rauhassa. Parasta oli tämä kuva, jossa on minusta kuvaa parhaiten tulevaa sisustuksen suuntausta. Vahva väri, joka on sininen, käsintehtyä, epäsymmetriset mutta selkeät kuviot ja esineiden muoto, tiikkinen senkki ja villainen seinäryijy, jonka voimakas väri yhdistyy muuhun sisustukseen. Sininen hiipii vahvasti alitajuntaani ja sitä tulette näkemään myös uudessa kodissamme. Kuva on otettu hyvinkääläisen Wanhan Tammitorin osastolta.  Näiden keramiikkatöiden suunnittelija on italialainen mestari Aldo Londi, jonka töissä on ominaista tämä huikea sininen väri - Rimini blue.

Atmosferan osastolta löysin täydellisen sinisen seinämaalin. Tämä Farrow & Ball-maalilla maalattu seinä pysäytti täysin. Syvään mustikkaan taittava, vähän petrolilla ja ripauksella mustaa maustettu sävy on nimeltään Stiffkey Blue. Englantilaiset Farrow & Ball-maalit ovat ympäristöystävällisiä ja ne ovat tunnettuja hienostuneista sävyistään sekä kauniista mattapinnasta. Tämä mattapinta oli hakusessa makuuhuoneen seinämaaliksi ja alunperin olin ajatellut siihen kalkkimaalia. Enää en epäröi hetkeäkään vaan tämä on valintani! Mallistosta löytyy maalit sekä sisä- että ulkopinnoille sekä pohjamaalit.

Mayn-käsisaippua-arvonnan voittajatkin ovat selvillä! Suosikkituoksuksi taisi kiriä pienellä etukenolla minttu-kookos. Pikkuneiti toimi onnettarena ja voittajiksi nousivat: Teija sekä Tähtinen! Onnea voittajille, heille lähtee postia ja ilmoitus voitosta. Kiitos kaikille osallistuneille ♥

12 kommenttia

 1. Onnea arvonnan voittajille <3 ja mukavaa torstai-iltaa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuvista :) Kiva katsella kun itse en päässyt paikalle !

  Mukavaa torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että pidit poiminnoista :) Kyllä Habitaressa on aina jotain innostavaa! Mukavaa viikonloppua sinullekin ♥

   Poista
 3. Ihania kuvia... miten mulla on mennyt noin monta ihanaa jutskaa ihan ohi silmien :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siellä paljon kaikkea, ja itseltänikin meni moni juttu ohi. Parasta on, että niistä pääsee osalliseksi toisten blogeissa :)

   Poista
 4. Ihania houkuttelevia ideoita sisustukseen..jälleen :)
  Onnea voittajille!

  VastaaPoista
 5. Kauniit ja tyylikkäät poiminnat! Harmi etten itse lopulta päässyt paikalle, vaikka hilkulla oli. Ja mitä, oonko mä tää onnekas Teija?? Jos näin, niin thänk jyy!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Voittaja on tällä kertaa toinen Teija, vähän Turkua tuonnempaa kuin sinä :) Kiitos kuitenkin osallistumisesta ♥

   Poista
 6. Ihania juttuja. Milloinkahan sitä itse pääsisi tunnelmaan mukaan :) Tuntuu, että aina on joku este juuri tuolloin, ettei paikalle vaan tule lähdettyä..

  VastaaPoista
 7. Ihania juttuja olet bongannut messuilta.
  Mukavaa loppu viikkoa.

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall