Skappel-neule

Seuraan koukuttavaa Kalastajan vaimo-blogia. Kutsuisin tätä lifestyle-blogiksi, jossa on muotia, sisustusta, kotoilua, lapsiperhe-elämän kuulumisia. Blogia pitää suomalainen Johanna, joka asuu perheineen Norjassa. Suosittelen lämpimästi.
Mutta asian ytimeen. Kalastajan vaimo kirjoitti syyskuussa blogissaan Norjan kuumimmasta neuleohjeesta, Skappel-neuleesta. Neule saa nimensä norjalaiselta mallilta, jonka äiti on kutonut hänelle kyseisen neuleen. Neuleesta tuli hetkessä niin suosittu, että kaikki halusivat sellaisen. Tietysti sellainen piti ... pitää saada.

Neule on oikeasti ihana ja parasta on, että sen osaa tehdä kuka tahansa. Ei kavennuksia eikä muuta, vaan ainaoikein neuletta. Ja tuumasta kutimeen. Langaksi valitsin Katian Miskin, joka on 100 % babylaamaa. Pehmeää ja lämmin. Väriksi valitsin kauniin hiekanbeigen, joka taittaa harmaaseen. Miskissä on runsas värivalikoima.
Olen tehnyt omaani jo parin viikon ajan, iltaisin tv-sohvan parissa. Tässä tilannekuvaa.
Lisäsin ohjeen mukaista silmukkamäärää ja teen neuleen yksinkertaisella langalla ja 5 puikoilla. Neuleesta tulee oikein löysä ja rento. Lanka on tämän neulemallin juttu, ja pienet virheet eivät korostu (niitäkin on jo tullut, mutta ne kuuluvat ainakin minun neuleeseen).

Skappel-neuleen tarinan, kuvan ja suomenkielisen ohjeen löydät täältä Kalastajan vaimon blogista - klik sinne. Neuleen langat löydät Kotilaiturilta, hop sinne :)


3 kommenttia

 1. Kerro sitten miten onnistui, olen samaista neuletta ihaillut juurikin tuolta Kalastajan vaimo -blogista! :)

  Maisa

  VastaaPoista
 2. hei! kalastajan vaimo -blogi lopetti tammikuun alussa, juuri kun ajattelin ryhtyä samaan neulomistyöhön kun monet muut tämän syksyn aikana! sattuisiko sulla olemaan ohjetta jossain ylhäällä, niin että voisit julkaista sen? :)

  Elisa

  VastaaPoista
 3. Minäkin neulon samaista puseroa Novitan seiskaveikasta vitosen bambu-pyöröpuikoilla. Pyöröpuikoilla voi neuloa tasonakin, kannattaa kokeilla, paljon helpompaa mielestäni kuin suorilla puikoilla.

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall