Uutta vuotta ja Skappel-ohjetta

Uusi vuosi on vastaanotettu uudella innokkuudella ja vanhasta vuodesta kiitollisena. Rinnassa on tuhansia muistoja ja iki-ihania kokemuksia kuluneelta vuodelta, ja pääsääntöisesti mukavia. Joulun aika meni rentoutuen ja uusia ideoita muhitellen. Toki muutamia nopeatekoisia käsitöitäkin tuli tehtyä .. kaksi pipoa, kolme kaulahuivia sekä pikkuisempi Skappel-neule 4-vuotiaalle. Totta, melko monta juttua tosiaan. Pakko vaan päästä kutomaan ihanista langoista. 

Oma Skappel-neuleeni on kuitenkin vielä kesken.
Totta puhuakseni se on kesken siksi, että sen tekeminen vaan vie enemmän aikaa ja huomaan, että väliin tulee aina joku kiinnostava, mä-teen-tän-tässä-välissä-projekti ;)

Skappel-neuleeni koki alkumetreillä uudesti syntymisen, sillä ekasta versiosta tuli tosi tosi leveä. Sovelsin ohjetta seuraavasti: 
Puikot 8, lankana Katian Miski, 100 % babylaamaa ja silmukoita 80.

Nyt tökkii kuvien kanssa niin kovasti, etten saa liitettyä omaa tilannekatsausta nähtäväksi.
Lupaan sen lähipäivinä kuitenkin.

Laitan kuitenkin Skappel-neuleen ohjeen, ole hyvä Eliisa :) Kalastajan vaimo -blogi on muuttanut Me Naiset -blogeihin ja ohjetta ei enää vanhasta osoitteesta löydy. Mutta täältäpä löytyi ;)
http://www.menaiset.fi/artikkeli/blogit/kalastajan_vaimo/some_more_diy

Sekä tässä (suora lainaus ja kuva Kalastajan vaimolta, kiitos Johanna):

Skappel -neuleohje suomeksi: Lanka: esim. ohutta alpakkaa (tai mohairia) 7-8 kerää, tavallista paksua alpakka 6-7 kerää. Puikkonr. 7 Takakappale: Luo 80 silmukkaa puikolle numero 7. Neulo ensin 4 cm joustinneuletta 2o 2n. Sitten aina oikeaa toivotun puseron mitan verran ihan olkapälle asti. Etukappale: Sama kuin takakappale, mutta kun valmiista pureson mitasta puuttuu 7 cm, päättele keskeltä 16 silmukkaa pääntieksi. Jatka ainaoikein neuletta pääntien toista puolta ja päättele yksi silmukka pääntien reunasta joka kerroksella neljän kerroksen veran. Nyt tällä puolella pääntietä pitäisi olla 28 silmukkaa jäljellä, neulo kunnes 7 cm eli täysi mitta on täynnä ja tee sama pääntien toiselle puolelle. Huom! Takakappale saa hyvinkin olla etukappaletta hiukan pidempi! Kädet: Luo 40 silmukkaa ja aloita taas joustinneuleella 4 cm. Neulo käsivartta kunnes voit laskea 15 "raitaa" (noin 30 kerrosta). Lisää yksi silmukka molempiin reunoihin. Neulo neljä raitaa (noin 8 kerrosta) ja lisää taas yhdet silmukat reunoihin. Jatka lisäyksiä neljän raidan välein kunnes puikoilla on 52 silmukkaa. Päättele. Ja yhdistä osat. Valmis!! :)

 

5 kommenttia

 1. Kiitokset ohjeesta :-) Minullakin keskeneräinen skappel ja tarvitsin Eliisan tavoin ohjetta. Miten muokkasit skappelin ohjeesta neljävuotiaalle sopivan? Mä oon niin tunari muokkauksien suhteen, että en edes yritä :-D

  T:Suvi

  VastaaPoista
 2. Laitan muokkauksesta kohta päivityksen :) vähän siinä meni jumpatessa, mutta kunhan menee sinne päin. Neulehan on väljä ja antaa anteeksi vaikka hieman leveämpi tulisikin kuin aikomus oli.
  - Kati

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Itsekin bongasin neuleen ohjeen Johannan blogista ja ajattelin että jopa minä ehkä pystyisin siihen. Mietin vain tuota silmukkamäärää.. Saanko kysyä millainen vaatekoko sinulla normaalisti on? Olen itse kyllä Johannaa isompi, painon suhteen ;)
  joten en tiedä kuinka paljon enemmän silmukoita pitäisi luoda. Toisaalta se kai riipuu käsialasta, mutta sellaiset mallitilkkukuviot kuulostaa kovin mutkikkailta..
  Emmi

  VastaaPoista
 4. Hei Emmi

  Käytän vaatekoko M-L. Parhaiten saat koon mittaamalla jonkin käyttämäsi neuleen leveyden ja lisäämällä siihen tarvittavat sentit. Skappel-neuleen kun on tarkoitus olla ylisuuri.
  Katsot valitsemasi langan silmukkamäärän per 10 cm ja saat oman neuleesi silmukkamäärän. Jos päädyt saman paksuiseen lankaan, joka minulla eli 7 mm puikoille sopivan, 80 silmukkaa toiminee :)

  Työniloa, Kati

  VastaaPoista
 5. Minä teen tyttärelleni myös skappel neuletta ja teen sen niin, että hän mittasi lantion ympäryksen ja tein mallitilkun 30 s puikoilla 7 nalle langasta (halusi sellasen ns tukevan langan). Ympärysmitasta puolet ja kymmeneltä sentiltä silmukat esim 50cm ja 14 silmukkaa 10:llä cm:llä tekee 70 silmukkaa. Teen myös samanlaisen hänen 2v tyttärelleen samalla tavalla muokaten.
  Ihana neule!
  Innoittavaa neulontaa!
  -päivi-

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall