Remppakuulumisia osa 2. | Pankin puolella

Aloitan remppakatselmuksen pankin puolelta, sillä siellä melskaamme nyt. Kotilaiturin muutto lähestyy ja tarkoitus on avata kauppa uusissa tiloissa vielä marraskuun lopulla. Tekemistä riittää, mutta olen positiivisen toiveikas. Vaikka tilassa näyttää kaaottiselta juuri nyt, suurin osa tavaroista tulee siirtymään tilasta pois viikon aikana. Pankin aikaiset konttorikalusteet ovat kaikki löytäneet uudet kodit, kiitos sukulaisille ja ystäville. Mukavaa, kun hyväkuntoisille ja laadukkaille kalusteille löytyy uusiokäyttöä.


Ainoa esine, josta emme luovu (eikä sitä kyllä minnekään saisikaan) on pankkiholvissa oleva kaunotar, vuodelta 1910 oleva kassakaappi. Tämä tonnin painava kaunokainen ei liikahda kovin helpolla eikä taida mahtua ulos ovestakaan. Se on tuotu holviin ennen oven asentamista tai jopa seinien muuraamista. Kassakaapin yläosassa on pienet pariovet ja laatikko, alaosassa taas yksi isompi kaappi. Tänne voi halutessaan tuoda kultaharkkonsa säilöön ja käydä vuolemassa siivun tarpeen mukaan :) Moni on kysellyt, mitä kaappiin tulee. No ne upeimmat käsityöt tietysti! Vanhaan pankkiholviin tulee luontevasti kauppani varasto, sillä sellaista minulla ei olekaan ollut. Holvissa on valmiina toimivat, seinänviertä kiertävät metallihyllyt, jotka kestävät painoa ja ulottuvat kattoon saakka. Holvin ovensuuhun saan myös työpöydän, jota olen kaivannut ja odottanut! Paikka koneelle, tulostimelle, kaikille papereille ja tilaa levittäytyä töitä tehdessä. Keittiön pöytä on tähän asti toimittanut tätä virkaa.
Pankissa oli tehty remonttia 2010 ja tilaan oli asennettu lasiseinät, jotka mahdollistivat yksityiset asiointitilat asiakastapaamisille. Nämä karkaistua lasia olevat seinät ovat monesti ongelmajätettä, ellei niitä voi sellaisenaan käyttää. Karkaistua lasia ei nimittäin voi leikata. Se on kestävää ja ns. turvalasia, sillä rikkoutuessaan se murentuu pieniksi lasimuruiksi eikä hajoa isoiksi lasinpaloiksi, kuten normaali lasi. Lasimestarin tyttärenä muistan, miten käytimme leikkimökkileikeissä näitä lasinmurusia sokerina leikkikahvissa :) Mutta takaisin näihin lasiseiniin ja -liukuoviin. Pyrin aina miettimään, voisiko jotain materiaalia uusiokäyttää tai hyödyntää jossakin muualla, välillä ajattelen myös too far away from the box, mutta näiden lasien kohdalla sopivan lähelle. Olemme pyrkineet säilyttämään kivoja yksityiskohtia talon alkuajoilta, jotain uniikkia, kivaa, kaunista, toimivaa. Tuntui todella pahalta ajatukselta, että nämä lasiseinät (jotka ovat myös maksaneet melkoisesti), päätyisivät kaatopaikalle. Ei käy. Otimme tämän huomioon asunnon rakennusvaiheessa ja osa lasiseinistä ja -liukuovista hyödynnetäänkin asunnon puolella. Meidän aikuisten makuuhuoneen ja olohuoneen välinen seinä tulee olemaan lasia ja huoneen oveksi tulee tällainen liukuovi, tosin vähän stailattuna kylläkin. Myös pikkuneidin huoneeseen tulee yksi lasimoduli sekä lasiliukuovi. Lopuille ovillekin löytyi ottaja ja vältyimme kaatopaikkakuormitukselta näiden suhteen.


Remontti pankkitilassa on aloitettu konttorinhoitajan huoneesta, josta on jo poistettu pyökinvärinen laminaatti. Alunperin minulla oli toiveena betonilattia, mutta kurkkiessamme listojen alle, laminaatin alta paljastui kaunotar – vanhan satasen värinen kolikkomatto, joka on vinyyliä! Konttorinhoitajan huoneessa on vihertäväsävyinen muovimatto, kaunis sekin. Nämä ”löydöt” helpottavat remonttiamme melkoisesti ja mikä parasta, taas pala vanhaa ja aitoa. Vihreän sävyt ovat viehättäneet minua jo pidempään. Kolikkomaton väri on todella kaunis harmaaseen taittava vihreä ja kaupan yksi seinä tulee myös vihreäksi, aavistuksen lattiaa vaaleammaksi. Kaupan väripalettiin tulee mustan ja valkoisen lisäksi tummaa harmaata ja ripaus harmaaseen taittavaa valkoista. Seuraavaksi on vuorossa ikkunalaudat ja kauppatilan ja konttorihoitajan huoneen välisen tammiseinän muutos ja pienen keittiösyvennyksen tekoa. Kerron myös vinkin, miten pyökinvärisen levyn/huonekalun saa uudistettua helposti kotikonstein.

Our renovation project on an old bank has started and I introduce you the bank premises. There is over a hundred of years old bank vault with green colour, and glass walls with sliding doors from 2010's. These are both going to be saved and used again.

Mukavaa marraskuuta, ystävät!

11 kommenttia

 1. Kuulostaa hyvältä tuon lasin hyödyntäminen :) tulee varmaan hieno. Kiva seurata tätä teidän projetianne. Hyvää alkavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Eikös Päivi! Meidän makkarin väliseinälasiin ja oveen tulee vielä vähän lisätuunailua, mutta se siirtynee joulun tuolle puolen :) Kiva kun olet aktiivisesti matkassa! Minäkin sain klikattua itseni sulle lukijaksi ;) Mukavaa viikkoa myös sinne!

  VastaaPoista
 3. Olette saaneet mahtavan paljon kiertoon vanhoja tavaroita. Ihana lattialöytäkin <3
  Mukavaa marraskuun alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalusteet olivat kuin uusia, mutta meille tarpeettomia. Kiva, kun niille löytyi uudet kodit ja tarvitsijat. Olen niin fiiliksissä tuosta lattiasta. Toivotaan, ettei vastaan tule mitään megatahraa, reikää tms.

   Poista
 4. Hienoa joka tapauksessa, että revitte pois tuon laminaatin, itse olen harrastanut samaa täällä kartanolla. En ymmärrä laminaattia lainkaan. Mikä muu materiaali tahansa on lattiassa parempi. Tsemppiä! t. kunnostajasisusta.fi ja Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laminaatti on valitettavan suosittu materiaali, toki puoltaa paikkaansa jossain kohtaa, mutta itse tykkään luonnollisemmasta tai vanhasta. Kiitos tsempeistä ja samoin sinne teidän projektiinne, Paula ♥

   Poista
 5. Aikamoista! Kiva seurata teidän projektia :))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Beauty of Life, vaikka välillä hengästyttää niin pääosin niin kivaa :)

   Poista
 6. Voi morjens, on teillä hommaa! Mut hei, jos tykkää...ymmärrän hyvin (mekin tykätään aina välillä).
  Yks selkee juttu: Pyökki on inhokki! Jään odotamaan innolla vinkkiä sille, vaikkei meillä enää olekaan mokomaa missään :) Arskaa marraskuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on morjens jos toinenkin tullut vastaan :D mut kivaa silti! Pyökki on niin keltainen, oranssi ja mitä vielä ... kuvissa vielä kaameempi. Auringonsäteitä Pikkutaloon kans ♥

   Poista
 7. Kivoja ja positiivisia ajatuksia. Kierrätys on pop, tykkään :) Sun sisustussilmällä mikä tahansa muuttuu kauniiksi..!

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall