Joulun paketit ja paperitähdet

Tänä vuonna meidän paketit kääräistiin mustavalkoisiin papereihin. Löysin kauppaani aivan uskomattoman laadukkaaksi osoittautunutta käsintehtyä paperia. Väritykseltään paperit ovat mustavalkoisia ja kuosit kauniita, ajattomia. Sopivat muutenkin kuin jouluna. Ja osoittautuivat paperiksi, joka ei todellakaan repeä. Huippuvärkkääjäksi minusta ei joulun alla ole, mutta nämä paketit valmistuivatkin käden käänteessä. Kääreiden ympärille kieputin muutaman kierroksen mustaa juuttinarua ja pakettikortiksi mustan höyhenen koristama kortti. Mikäli kaipaat astetta haastavampia ja taidokkaita paketointi-ideoita, suosittelen tutustumaan Kaikki paketissa-blogiin. Tyylikkäitä ja niin idearikkaita ratkaisuja ja taatusti freesillä otteella toteutettuja ♥

Kiireisen joulukuun vastapainoksi on ehdittävä väkertää jotakin muutakin kuin puikoilla tai koukulla tehtävää. Innostuin Cirkus-blogin Joannan DIY-paperitähtien ohjeesta ja näistä lahjapapereista taittui todella kauniit tähdet niin paketteihin, pöydälle kuin ikkunalle roikkumaan.
Tähtien taitteluun soveltuu paksuhko paperi, joka ei repeydy ja jonka pinta kestää taitosten painelun eikä halkea. Nämä tähdet kaunistavat vaikka koko talven sisustuksessa ja niitä voi taitella pienessä tai isossa koossa. Neulan kanssa saa pujotettua langan sakaran läpi tai liimaus vaiheessa voi kiinnittää langan tai siiman sakaraan. Isompi tähti sopii nojalle tason päälle ja voihan tähdet taitella vaikka ledivalosarjan koristeiksi. Kuvan tähti on halkaisijaltaan 12,5 cm, CD-levyn sisäkannen avulla tehty ja pienemmän halkaisija 9 cm.

Leppoisia taitteluhetkiä!


12 kommenttia

 1. Onpa hyvännäköisiä papereita. Tykkään sellaisista mitä voi vaikka uudelleenkin käyttää.
  Kauniita tähtiä olet myös taitellut <3
  Ihanaa vuoden viimeistä viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä irtoaa teipit kivasti, eli siinäkin mielessä voi kierrättää ja paketointijämistä voi askarrella pikkutähtiä :)
   Ihanaa tätä vuotta sinnekin ♥

   Poista
 2. Nämä osoittautuivat kyllä todella laadukkaiksi paketoinnissa :) Ja kauniit tähdet olet niistä taikonut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, Jutta, että tykkäsit! Tähdet ovat tosi kivoja :)

   Poista
 3. Kaunista paperia, joista tuli tosi hienot paketit!

  VastaaPoista
 4. Kauniit puketit. Voisinpas ehkä tehdä tammikussa reissua kohti Turkua.

  VastaaPoista
 5. Onhan tyylikkäitä! Ihanaa ja onnellista uuttavuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina :) Samoin mukavaa uuden vuoden odotusta sinne ♥

   Poista
 6. Ihania nuo paperit ja paketit. Nuohan menee lahjapaperina muulloinkin kuin vain jouluna:) Tuollaista tähtijutskaa etsin ja paperia siihen ennen joulua, mutten löytänyt. Mutta kerkiäähän tuota, kun noitakin voi pitää muulloinkin kuin vain jouluna:)Näköjään toistan itseäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun ehtinyt tästä ennen joulua postailla mutta on tosiaan ei-jouluinen juttu, jota voi tehdä koska vaan ja teemaan sopivista papereista :)

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall