Kukkaideoita kasvimajaan

Piipahdin torstaina Helsingissä Kevätpuutarha-messuilla. Messut ovat kuuluneet kalenteriini jo vuosia, niin työn kuin huvinkin puolesta. Tälläkin kertaa reissu oli yhdistelmä molempia. Vaikka oma pihani on vielä 4000 m2 tyhjä taulu, suunnitelmat ja ajatukset ovat suurimmaksi osaksi selvillä, lisäinspiraatio ei ole koskaan haitaksi. Satojen paljujen ja grillien joukosta pyrin löytämään muutamia ihania, pieniäkin juttuja. Minun sydäntäni läikähdytti ehkä eniten blogikylä, jossa ihanat bloggaajakollegat olivat laittaneet parastaan ja stailanneet omannäköisensä kasvimajat. Tai paremminkin voisi sanoa, omat puutarhapaikkansa, jonne vetäytyä unelmoimaan, suunnittelemaan ja tunnelmoimaan. Blogikylässä on 4 erilaista toteutusta ja mukana ovat:
Kukkaiselämää, Rauharentola, Kukkala ja Koti kaupungin laidalla. Suosittelen kurkkimaan heidän blogeistaan tarkempia toteutuksia ja erilaisia kuvakulmia. Tässä postauksessani kurkistetaan Kukkalan ja Koti kaupungin laidalla bloggaajien ideoihin.
Tässä muutamia ihania DIY-vinkkejä Kukkalan tapaan. Sannan blogissa parasta ovat juuri huippukekseliäät ideat, kiva käytettyjen astioiden ja materiaalien combo sekä kauniit kuvat. Sanna saa tylsänkin kasvin kaunistumaan taioillaan.


Sannan tyylissä korostuu roso ja rikkonaisuus ripauksella pehmeyttä ja boheemiutta. Tykkään!Tämä tarjotinasetelma oli torstaina osaston kuvatuin idea (sen puolentunnin aikana, jona siinä kuvailin) ja niin loistava! Itsekin rakastan helppoja asetelmia, joita saa käyttämällä sekalaisia lasipurkkeja ja pulloja ja asettelemalla niihin huolettomasti kukkia eri korkeuksiin. Puutarhakaudella maljakoihin saa pihastakin vaikka mitä ihania heinistä hortensioihin.


Koti kaupungin laidalla blogin Frida - ihanainen porilainen syntyjään, oli tehnyt omat puutarhataikansa. Tykkäsin kovasti uuden ja vanhan yhdistämisestä, siitä juhlavuudesta, jonka Frida loihtii stailauksiinsa. Miltä kuulostaa lasi viiniä kristallikruunun alla sammalpediltä? Minulle kelpaisi. Tätä ihaillessa tuli ajatus mystisestä metsästä, jossa kajastaa valo ja kaiken keskeltä löytyy tämä pieni paratiisimaja.Käyhän ihmeessä ihmettelemässä messuantia, sieltä löytyy jokaiselle jotakin, silmänruoasta ideoihin ja ostettavaan.
PS. Terassi-lehden ja Kotiblogit lehden osastolla on jaossa tuoksuherneen siemeniä. Helppoa kasvatusta pienellekin parvekkeelle :)

Mukavaa viikonloppua ja puutarhasuunnitelmia!
Kati

15 kommenttia

 1. Ihania kuvia. Huomenna minäkin menen ihastelemaan messujen antia.
  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 2. Upeat kuvat Kevätmessuilta! Vielä huomenna..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea messukeskukselta ja teiltä NIIN upeat toteutukset ♥

   Poista
 3. Upeat kuvat Kevätmessuilta! Vielä huomenna..

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihania, inspiroivia puutarhakuvia, kiitos kun jaoit ne meille!
  Tulen moikkaamaan sua ensi viikolla kaupalle, viime tapaamisesta
  on kulunut jo pitkä tovi.
  Aurinkoista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella inspiroivia toteutuksia ja ihanan erilaisia ♥ Kiva kun poikkesit pitkästä aikaa ja saatiinkin höpötellä ihan rauhassa :)
   Aurinkoa viikonloppuun ♥

   Poista
 6. Oli ihana treffata! Harmi et mulla oli niin kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kiva oli tavata livenä - langoilla kun ollaan tunnettu jo useita vuosia ♥ Tervetuloa poikkeamaan tänne Turun suuntaan :)

   Poista
 7. Olipa ihanaa nähdä, finally, ihan kasvotusten :) Olet juuri niin valloittava persoonallisuus, kuin ajattelinkin. Aurinkoa sinne rannikolle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Frida ♥ Oli ihana tavata ja tutustua kasvotusten :) Siellä toisessa päässä on kyllä niin ihanan positiivinen suorasuu, jonka aurinkoisuus ja energisyys iskee sydämeen saakka ♥
   Iloa ja valoa pääkaupunkiseudulle :)

   Poista
 8. Ihania inspiraatiokuvia, kiitos! Voi olisinpa päässyt lähtemään mukaasi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellinen inspispläjäys oli nuo kasvimajat! Ensi kerralla lähdetään yhdessä ♥

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall