Kasvojen menetys ja palautus


Alkuvuodesta kasvoilleni nousi ikävä iho-oire: ruusufinni. Voitte kuvitella, miltä tuntuu, kun kasvot punoittavat leukaperiä myöten, iho on täynnä näppyjä ja silti pintakuiva. Olo oli kuin rupikonnalla, näöstä puhumattakaan. Talvikausi on armoton iholle ja erityisesti couperosasta ja erittäin pintakuivasta ihosta kärsivänä kulunut talvi oli rankka. Parhaimmallakaan kotihoidolla ei pärjää meidän kylmänkosteassa ilmastossa, jonka vastineena on kuiva sisäilma. Olin siis aika ihmeissäni, mikä avuksi. Pitääkö turvautua lääkehoitoon vai olisiko jotain muuta keinoa.


Ystävän suosituksesta päätin kokeilla ensin kosmetologista apua, nimittäin radiofrekvenssihoitoa.
Vaikka hoidan ihoani laadukkailla ja ihotyypilleni sopivilla hoitotuotteilla, kasvojen iho kaipaa syväkosteutusta sekä vahvistusta ja uudistumista myös sisältäpäin. Radiofrekvenssihoito (=RF) parantaa ihon toimintaa ja hoidon elektromagneettinen lämpöenergia aktivoi ihon mikroverenkiertoa sekä lisää happea ihokudokseen. Hoito tehdään makuuasennossa ja selän puolelle ihoa vasten asetetaan vastalevy, joka aikaansaa lämpöenergian. Ultraäänestä tutunoloisella kasvoharjan näköisellä hoitopäällä, joka tuo lämmön iholle, liikutellaan noin tunnin kestävän hoidon ajan pitkin kasvoja
systemaattisin liikkein. Hoitopää on tasainen ja se liukuu pehmeästi kasvoilla hoitolinjaan sopivia seerumeita käyttäen. Minulle tehty Nannic NBE-radiofrekvenssihoito seerumeineen oli juuri couperoottiselle ja ruusufinnistä kärsivälle iholle tarkoitettu.Ihosolut varastoivat energiaa, joka vapautuu hitaasti. Hoito aktivoi ihon solutoimintaa ja parantaa ihon kimmoisuutta, samalla myös juonteet pehmenevät. Soluväliaineen vahvistuessa couperosalle tyypilliset hiusverisuonet eivät pyri ihon pinnalle. Radiofrekvenssihoitoja suositellaankin hoitosarjoina ja keskimäärin viiden hoitokerran jälkeen iholle viedyt aktiiviaineet stimuloivat ihon luonnollista kollageenin ja elastaanin tuotantoa. Hoitovälinä suositellaan 1-2 viikkoa ja tulosten ylläpitämiseksi hoitoja suositellaan 5 kerran jälkeen tehtäväksi noin 1-3 kk välein. Näin varmistetaan optimaalinen kollageenin ja elastaanin tuotanto ja pitkäkestoisia parannuksia iholla.RF-hoito on miellyttävä ja rentouttava hoitokokemus, jossa maataan hämärässä huoneessa ja taustalla soi rauhoittava musiikki. Kauneuskeskus Starin Margitin käsissä jopa torkahdin muutaman kerran. Hoitoon kuuluu myös okluusionaamio. Kasvoille levitetään sinisen savenkaltainen naamio, joka kovettuu kumimaiseksi sitoen kosteutta iholle ja tehostaen voiteiden imeytymistä. Naamio annetaan vaikuttaa 20 min ja sen jälkeen se lähtee vetämällä yhtenäisenä maskina pois kasvoilta. Kieltämättä Jim Carreyn tähdittämä Mask tulee mieleen, kun katsoo omaa kuvaansa naamio kasvoilla :) Naamiota ei suositella ahtaanpaikankammosta kärsiville, sillä se levitetään silmien yli ja vain suu ja nenä jäävät paljaiksi.


Ihoni on kosketusherkkä ja reagoi käsittelyistä vahvasti punoittamalla. Siitä huolimatta jo ensimmäinen hoitokerta sai näppyläni laskemaan ja ihoni tuntui elastisemmalta,
syväkosteutetulta. Hoitokertoja on nyt takana 4 ja ihoni on huomattavasti parantunut. Ihonpinta ei kiristä eikä tunnu kuivalta. Näppylät ovat laskeneet ja vähentyneet ja punaisuus on vaalentunut merkittävästi. Ihon pinta ei tunnu enää rosoiselta, eikä se lehahda niin voimakkaasti lämmön vaihteluista eikä mausteisesta tai voimakkaasta ruuasta. Se, mitä RF-hoito sai jo aikaan ihoni pinnalla, on vasta puolitotuutta. Sillä, miten hoito vaikuttaa solutasolla ja hoitaa ihoa sisältäpäin, on suurin merkitys. Ihoni hoitaa hoidon avulla itse itseään eikä minun tarvinnut turvautua akneihollekin tarkoitettuun pillerihoitoon.


 

Hoitokertojen välillä olen kotihoitanut ihoa Nannic Venatrix Couperose voiteella, joka on tehokas seerumi couperosan hoitoon. Voidetta käytetään aamuin illoin ja sen päälle voi lisätä kosteusvoidetta tarvittaessa. Valmistajan mukaan voide soveltuu juurikin ruusufinnin sekä perinnöllisesti tummien silmänympärysten hoitoon. Säännöllisesti käytettynä Venatrix Couperosa lupaa vähentää kasvojen punoitusta ja tämän olen 4 viikon käytön aikana havainnut. Seerumi sisältää myös vihreää teeuutetta, joka on tunnettu anti-inflammatorisesta eli tulehdusta vähentävästä vaikutuksestaan. 

Nannic NBE-radiofrekvenssihoitoa tekee Turussa Kauneuskeskus Star osoitteessa Eerikinkatu 2 eli kahden korttelin päässä torilta Tuomiokirkkosillan lähettyvillä.

Kauneuskeskus Star tarjoaakin kaikille Kotilaituri-blogin lukijoille RF-hoidon hintaan 85€ (hoidon kesto 1,5 h ja norm.hinta 119€). Tarjous voimassa yhden kerran kesäkuun 2016 loppuun asti. Tarjouksen saat lunastettua mainitsemalla tilatessasi Kotilaituri-blogin.

Muista myös äitiä RF-hoidolla. Lahjakortti kasvohoitoon ja pieneen hemmotteluun on aina toivottu lahja. Samalla lahjaongelmakin ratkeaa kätevästi. Ja voihan tästä vinkata myös kotona :)

* Hoidosta on saatu iho-ongelman helpotuksen lisäksi alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

18 kommenttia

 1. Onneksi olet löytänyt hyvän hoitomuodon. Ikäviä asioita, mutta onneksi hoidettavissa. Just kun pääsee murrosiän tuomista finneistä, niin vielä pitää kärsiä :/. Tsemppiä sinne! Mulla huomenna aika happohoidolle ja en ole vastaavassa käynyt, vähän jänskättää. Sana happo jo saa miettimään. Varmaan näen ensi yönä painajaista, että mulle laitetaan happoa kasvoille ja kiehuu ja kuplii koko naama :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisessa iässä on oman haasteensa :) Kasvoille tulevat jutut eivät ole niitä kivoimpia ja parantuminen vie aikaa. Happohoito ei onneksi ole sanansa mukainen eikä mitenkään kiehuva. Samoin ajattelin, että tämä RF-hoito sattuu tai nipistelee, mutta ei lainkaan. Rentouttavaa lämpöä ja kevyttä kasvohierontaa ♥ Nautinnollista hoitoa sulle!

   Poista
 2. Kiva kuulla, että apua löytyi ilman lääkekuuria. Talvi todellakaan ei ole ihon ystävä.
  Onneksi nyt päästään nauttimaan auringosta.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi eikä saunominen ole ihon parhaaksi. Onneksi hoito ja siihen liittyvät kotihoitotuotteet ovat tuoneet avun ja oireet ovat laantuneet kovasti. Nyt suojavoiteilla auringosta nauttimaan :) Auringonhellimää viikkoa myös sinne, Outi!

   Poista
 3. Onpas sinulle tullut ikävä vaiva riesaksi mutta onneksi apua on löytynyt :)
  Olen kerran käynyt tutustumassa radiofrekvenssihoitoon ja pidin siitä. Minulla ei ole ongelmia ihoni kanssa mutta tämä kuulemma myös stimuloi hyvin kollageenituotantoa ihossa ja tekee ihon myös tasaisemman väriseksi. Oli mielyttävä kokemus :)

  Aurinko viikkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja kaikenlaista sitä voi tulla :( Onneksi löysin avun. Ihoni on tasoittunut huomattavasti ja punakkuus vähentynyt. Samoin joustavuus lisääntynyt. Kohti tasaisempia kasvoja siis :)

   Aurinkoa myös sinne, Marjo!

   Poista
 4. Onneksi olet löytänyt avun. On varmasti ollut inhottava riesa. Aurinkoa päiviisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeä ja kiusallinen ja kuvissa näkyy, miten herkkä iho reagoi.

   Poista
 5. Sait kyllä ison avun tuosta hoidosta! Muutos on ollut helppo nähdä näin vierestäkin. On mahtavaa, että vaihtoehtoja löytyy ja että apu löytyy ilman lääkkeitä. Mukavaa viikkoa - pian nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on vaihtoehtoja ja saa kuulla niistä. Ihon kosteustaso on ollut uskomattoman paljon parempi hoidon jälkeen ja ylläpitohoitoon ollaan taas menossa :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Talvi oli kyllä erityisen rankka itse kunkin iholle - ja oli hienoa, että apu sinulle löytyi tuosta hoidosta; ne acnelääkekuurit kun ovat varsin rankkoja ja pitkäkestoisia ja monesti saavat koko elimistön sekaisin. Ja kyllä tuo kuuri näyttää auttaneen jo nyt - en viime viikolla nähdessämme huomannut ihollasi mitään punaisuutta tai epätasaisuutta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja ♥ Iho pysyy kurissa, kun sen suojaa meikillä ja jaksaa hoitaa. Kosteutus on kyllä A ja O.

   Poista
 7. Onneksi sait apua iho-ongelmiisi, kun muutama viikko sitten tapasimme
  ihosi näytti jo todella hyvälle. Aurinkoista viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa tasoittunut ja parempaa menossa. Ei enää täysin punaposkimeininkiä :) Aurinkoa viikonloppuun!

   Poista
 8. Hyvä, että apu löytyi. Kesällä iho voi onneksi yleisesti ottaen paremmin. Kärsin itsekin kuivasta ihosta, ja kaikenlaisesta ihon temppuiluista. :/ Aurinkoista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, kesä ja aurinko ovat apu kuivalle iholle. Onneksi saa olla auringossa eikä tarvi erikoisemmin varoa. Kunhan muistaa +30 ja +50 suojakertoimet niin hyvin pärjää. Aurinkoa viikonloppuun!

   Poista
 9. Terveisin olen nimeni George Kenneth. Tarjoan sinulle lainaa 5000 - 2000000 (CZK,USD,EURO,ETC) erittäin yksinkertaisissa olosuhteissa kaikille rehellisille ja vakaville ihmisille, jotka voivat maksaa 3 prosentin korolla vuodessa. Tein myös investointeja ja lainoja kaikenlaisten yksilöiden keskuudessa.
  Tarjoan lyhytaikaisia ja keskipitkän aikavälin lainoja, jotka vaihtelevat 5 000: sta 800: een (CZK,USD,EURO,ETC) 5 prosentin vuosivauhdilla hyväksyttävällä maturiteetilla. Kaikkien vaatimuksiesi ota yhteyttä yksityisesti postitse: georgekennethloaninvestment@gmail.com
  Kiitos ymmärryksestä.
      George Kenneth.

  VastaaPoista
 10. Hei,
  Oletko liikemies tai nainen? Jos sinulla on taloudellista sotkua tai tarvitset rahaa oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko luottoa velan maksamiseen? Jos sinulla on alhainen luotto-pisteet ja pankki / muut paikalliset rahoituslaitokset joutuvat hankkimaan lainoja? Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, yrittäjyys ja koulutus, velan vakauttaminen, kovan rahan lainat. No, tarvitset lainaa tai rahoitusta jostain syystä. Tarjoamme lainoja, joiden korkotaso on alhainen 2%, ota meihin yhteyttä jatkuvasti sähköpostitse (gonzalezandresloan@gmail.com)

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall