Voihan minttu!Kiireistä kiireisin elokuu alkaa olla kohta takana. Hyvä niin, sillä tekemistä on riittänyt. Pari lehteä, bloggaajien kirppistapahtuma, terassibileet, syysmallistojen tilaamista ... Tulevana viikonloppuna on onneksi tiedossa matka ihanien kässänaisten kanssa Gdanskiin. Pieni irtiotto syksyn alkuun on enemmän kuin paikallaan.

Viime viikonloppuna vietimme terassin avajaisia yhdessä entisten naapurien kanssa. Teimme katoksen alle pitkän pöydän yhdistämällä kuusi pöytää. Teimme rippijuhliin kätevät pöydät vanerilevyistä ja irrotettavista jaloista. Ne palvelevat kivasti illan pöytätarpeessa ja irrotettavien jalkojen vuoksi ne eivät vie varastossa paljon tilaa. Pöydille kasasin runsaasti Kivi- ja Kastehelmituikkuja sekä kaksi isoa maljakkoa kukille. Mietin pitkään, mitä maljakoihin laitan. Suosin vihreitä luonnonoksia, mutta nyt ei tuntunut löytyvän mitään kivaa pihalta. Sitten välähti. Kasvimaalle istuttamani mintut rehottavat komeina, eikä lomaileva mieskään ole uhkailuistaan huolimatta montaa mohitoa nauttinut. Keväällä ostamani espanjanminttu ja marokonminttu ovat todellakin viihtyneet kasvilavassa. Napsaisinkin espanjanminttua maljakoihin ja oih ja voih! Niistä tulikin ihanat! Minttuja leikatessa ja asetellessa ympärillä leijui ihana mintuntuoksu. Lehtiä ei tarvitse paljon koskettaa tuoksun saamiseksi. Asetelmia ihailtiin ja tuoksuteltiin illan mittaan ahkerasti. Maljakkoina monikäyttöiset ja näyttävät Madam Stoltzin lasivaasit, joita löytyy Kotilaiturilta.Suosittelen katsomaan kaikkia kasveja sillä silmällä, josko niistä olisi maljakkoon. Mitä yllätyksellisempi, sitä parempi. Loppukesä ja syksy ovat taas uusien kasvituttavuuksien aikaa, ja erityisesti vihreiden oksien. Ja mikä parasta, vihreän eri sävyt ovat erittäin in juuri nyt.

We had a terrace party last Friday and I cut few mint branches on vases. Just love the look and smell ♥ This variety is called Spanish mint.

Mintuntuoksuista torstaita!

Kati

20 kommenttia

 1. Ihanat nuo vaasit ja hyvin toimii mintut kukkina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasit ovat superkauniit, niihin menee monenlaiset kukat. Minttu yllätti minut täysin - todellakin uusi leikkokukkasuosikkini!

   Poista
 2. Hyvä tuoksukin varmaan leijuili pöytien ympärillä. Mä haalin puskista ja maasta välillä maljakkoon myös mitä millonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaa ja pihaa pitää vaan katsoa uusin silmin. Kaikkea kaunista löytyy, kun näkee oksat kukilta :)

   Poista
 3. Piti heti käydä varmistamassa että mintut kukkivat meilläkin ;) Ihana idea käyttää niitä kukkina ja tuo vaasi on ❤ Pitäkäähän hyvä, rentouttava reissu!

  VastaaPoista
 4. Piti heti käydä varmistamassa että mintut kukkivat meilläkin ;) Ihana idea käyttää niitä kukkina ja tuo vaasi on ❤ Pitäkäähän hyvä, rentouttava reissu!

  VastaaPoista
 5. Ensi kesänä hankitaankin molto minttu, kuule! Tää on niin ihana ja kestävä vaasissa. Toki vaasillakin on merkitystä :) Kiitos, kässänaisten reissuilla on aina luvassa kiva meininki <3

  VastaaPoista
 6. Ihana vaasi ja sopii kyllä hyvin nuo mintun oksat siihen. Täällä kans suositaan mahdollisimman paljon luonnonkukia ja oksia. Talvella sitten voi ostella :) Hyvää syksyä sinne ja kivaa reissua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasin muoto on todella onnistunut. Siihen sopii pitkävartisetkin kukat kivasti vinottain. Luontoa sisälle mahdollisimman paljon, se on parasta. Hyvää syksyä myös ja kiitos, pidetään kiva reissu! Lämmintä luvassa :)

   Poista
 7. Ihan mahtava idea! Mintun ulkonäkö ja tuoksu - täydellisiä leikkokukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja juuri huomasin, että käyttäytyvät maljakossa kuin maksaruohot. Minttuihin on tullut juuria ja näistä saa kohta uusia pistokkaita!

   Poista
 8. Niin kaunista! Mulla näyttäis olevan basilikassa samanmoiset kukinnot :) Kuulostaa ihanalta teidän terassipartyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Basilikaa vaan maljakkoon, Teija! Mullakin on sama juttu eli eikun uutta tuoksuvaa maljakkoon ja juurtumaan :) Kivat olivat partyt ;) ♥

   Poista
 9. Wau mikä muoto tässä vaasissa! Päässäni alkoi heti raksuttamaan mitä kaikkea tähän voisi laitta. Pakko tarkistaa kukkiiko minun minttuni...
  Aurinkoa viikonloppuusi Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näen tässä jouluisen asetelman, kukkasipuleita, sammalta, käpyjä, oksia ... Aurinkoista viikonloppua, Marjo :)

   Poista
 10. Kaunis on muuten ruukussakin!

  VastaaPoista
 11. Minä ihailen noita harmaan sävyjä, mitä kuvissasi on - mintun vihreä sopii niin hyvin niihin.
  Hmmm ja mojitokin maistuisi nyt kun tuli puheeksi ;)

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall