Ruskea ovikranssi


Synkkääkin synkempi marraskuu on porskuteltu. Tuntuu, että päivät ja yöt ovat samanlaisia, yhtä tummia molemmat. Pimeä aika saa monen mielen matalaksi ja iskee tunne, ettei saa mitään aikaiseksi. Vaikka blogi ei päivittynyt marraskuussa, en silti vajonnut synkkyyteen. Päätin tarttua pimeyttä kädestä, kääriytyä siihen ja syleillä sitä. Siis että mitä? No hyggeilin, tietysti.

Kuten moni tietää, asumme kauppani kanssa samassa rakennuksessa ja työmatkallani minun ei tarvitse mennä ulos, ellen halua. Vietän siis runsaasti aikaa kotona, menee päiviä, kun en astu pois kotipihaltamme saati kotoa ulos. Siksi pyrin tuomaan hyvää oloa ja rentoa tunnelmaa kotiin kaikin tavoin. Välillä se on haastavaa, kun paperipinot ja työt kasautuvat keittiön pöydälle, joulumyyntiin tulevat tavarat täyttävät eteiskäytävän. Yritän kääntää katseen kodin siisteihin sopukoihin ja kauniisiin kohtiin. Jos en ehdi enkä jaksa siivota, annan sovinnolla itselleni armoa tässäkin asiassa. Laitan valot himmeälle, kynttilöitä palamaan, otan käsityön käteen ja istahdan sohvalle. Siedän pimeyttä paremmin, kun teen siitä parempaa ja asennoidun siihen lempeämmin.

Tänä vuonna ruskean sävyt ovat hiipineet tajuntaani voimalla. Terrakotan ja ruukun sävyjä meillä on näkynyt sisustuksessa jo vuoden päivät, nyt sävyt ovat syventyneet tummempaan ruskeaan, konjakkiin, viininpunaiseen taittavaan marooniin sekä tiilenpunaiseen. Tästä samaisesta syystä en myöskään päätynyt vihreään ovikranssiin vaan kuparinsävyttämään sellaiseen.

Kranssi on tehty kuivatusta humalasta ja on simppeli kuin mikä. Helppo tehdä vaikka itse, jos saa materiaalia käsiinsä. Tämän kranssin ostin syksyllä turkulaisesta Flöristä. Kranssi sopii kuin nakutettu meidän vanhaan, ja vielä tummanruskeaan oveen. Kuivunut humalakranssi on myös superkevyt.

Kuulutko sinä niihin, jotka sanoivat vielä keväällä ehdottoman ein ruskealle, mutta nyt väri on alkanut vetää puoleensa vai onko ruskea sinulle täysin no no?

Hyvää alkanutta joulukuuta ♥

Kati

I have bought a brown wreath to our door. It's made of a dried hop and just perfect brown and copper coloured. Brown is my favorite colour with every shades and tones of it.
13 kommenttia

 1. Ruskea on aina ollut minulle mieluinen väri. Edelleen kaipaan meidän vanhaa ruskeaa sohvaa :) Kranssi on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskea on kuulunut repertuaariini jo vuosia Ruska-astiaston muodossa. Nyt se näkyy eri sävyissä monessa kohtaa kotia :)

   Poista
 2. Hauska idea tehdä kranssi ruskeana ja kuivatuista kasveista. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kasvit näyttävät niin hienoilta kuivina :) Minustakin tosi hieno!

   Poista
 3. Herkkä, kaunis kranssi - ah, varsinkin noissa bokeh-kuvissa <3
  Tällainen nahkasta ja puusta tykkäävä tykkää ruskeasta vuoden ympäri.
  Nahkasta puheenollen, onko liikkeessäsi vielä niitä pieniä nahkaisia pussukoita. Ostin itselleni sellaisen viime joulun alla ja se on näppärä, kun vaihtaa käsilaukkua niin kaikki pieni tilpehööri on sen avulla siirrettävissä helposti toiseen. Voisin ostaa sellaisen nyt lahjaksi ystävälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahan eri ruskeat ihastuttavat täälläkin! Pieniä pussukoita löytyy useampaakin väriä - tervetuloa valitsemaan:) Kauppa on auki joulukuussa myös sunnuntaisin 12-16!

   Poista
 4. Hieno! Pitääkin tulla tutustumaan kauppaasi kun näin lähellä asun. ��

  VastaaPoista
 5. Kaunis kranssi! Tykkään ruskeasta ja maan väreistä erityisesti loppuvuonna, mutta kyllä ruskealle on paikkansa värikartalla vuoden ympäri. Uusimpana ihastuksena minulla on arabian Ruska-astiasto, enpä olisi vielä jokin vuosi sitten kuvitellut tykkääväni niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vintagentti :)
   Ruska-astiasto on yksi tärkeimmistä esineistäni <3 Äitini ja isäni häälahja, joka on ahkerassa käytössä nykyään. Ikirakkaus minulle ja mikä väri siinä <3<3<3

   Poista
 6. Kaunis ja herkkä kranssi, silti vahva sävy. Olet aina ollut värien suunnannäyttäjä, Kati! Toivotan hyvää energiaa jouluiseen kauppaasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hanna <3
   Värit vievät mennessään :) Ruskean sävyt ovat lähellä sydäntä, kuten myös vihreät ja siniset. Kauppani seinä on jo 2 vuotta ollut Tikkurilan Nefriitin vihreä ja makuuhuoneemme seinä Farrow & Ball’n Stifkey Blue. Mikä seuraavaksi vie mennessään, sitä odotellen ;)
   Jouluista energiaa ja ihania asiakkaita on riittänyt <3

   Poista
 7. Kauniin eleetön kranssi!

  Ruskean sävyt ovat itselläni kausittain. Aina olen pitänyt esim. konjakin värisestä nahasta mutta myös tummemmat suklaanruskeat vaikka vaatteissa mielyttävät. Ruskea yhdistyy kivasta johon pirteämpään sävyyn tai vihreään.

  Marraskuu oli todella mateleva ja pimeä tänä vuonna. Itselleni sattui paljon aikaa ja energiaa vievia juttuja joten onneksi ollaan jo joulukuussa.

  Tsemppiä joulukauppaan :)

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall