Makuuhuoneen hämärässä


Messujen inspiroimana kuvasin omaa makuuhuonetta hämärässsä ja ilahduin sen rauhoittavasta tunnelmasta. Makuuhuoneemme sijaitsee keittiön ja olohuoneen yhteydessä, lasiseinällä erotettuna.
Iso ikkuna aukeaa terassille ja tarjoilee aamuherääjälle tuoreen tiedon ulkona vallitsevasta säästä.
Pitkään ikkuna oli ilman verhoja, mutta kevään edetessä viikonloppuaamujen unet häiriintyvät auringonsäteiden lämmöstä ja valosta. Vaalea ja läpikuultava verho siivilöi valon kirkkaamat säteet ja antaa nauttia aamu-unista pidempään.

Petauksessa suosin puuvilla- ja pellavalakanoita. Joululahjaksi ostamani Midnattin ekologista puuvillaa olevat lakanat ovat tämän hetkinen suosikkini. Lähdin ostamaan terrakotan tai okranvärisiä lakanoita, joita myös Midnattin valikoimista löytyy, mutta päädyinkin puuterisen roosan värisiin.
Ostan kotiini harkiten ja arvostan laatua. Näihin lakanoihin olen todella tyytyväinen, niissä on ihana tuntu, pehmeys ja keveys. Ja väri jaksaa ihastuttaa päivästä toiseen. Ostin lisäksi vielä extratyynynpäälliset,  sillä settiin kuuluu pussilakana ja 1 tyynynpäällinen. Midnattin pussilakanavalikoimaan voi tutustua täällä. Kovin suosittuja nämä pussilakanat näyttävät olevan, sillä tämä väri näytti olevan tällä hetkellä loppu varastosta.Minun puolellani sänkyä on messinkinen jalkavalaisin, joka on Ekotori-löytö. Yöpöytänä meillä on Aalto-jakkarat, jotka voi tarvittaessa ottaa istuinkäyttöön. Maljakosta löytyy usein jokin vihreä oksa tai kuivia heiniä. Rauhoittavan tunnelman sinetöi tumma, myrskypilvensininen seinäväri, joka löytyy Farrow & Ball'n värikartasta, nimellä Stifkey Blue. Farrow & Ball'n maaleissa parasta on niiden mattamainen ja pehmeänoloinen lookki.

Aamuisin muun perheen lähdettyä töihin ja kouluun, otan oman rauhallisen hetkeni, sytytän kynttilän ja valmistelen itseni uuteen päivään. Tämä mahdollisuus on oman arkeni helmiä, sillä monesti päivät ja illat ovat niin työntäyteisiä, ettei hiljaista hetkeä muualta löydy. Joskus nappaan hetkeni muiden jo nukkuessa, lukemalla kirjaa. Makuuhuoneen hämärässä rentoudun ja makuuhuoneen tulee olla sellainen, joka tarjoaa mahdollisuuden levolle. Siitä syystä makuuhuoneessamme ei ole työpöytää eikä mitään muutakaan ylimääräistä.


Rauhallisia aamuja ja levollisia unia,
♥ Kati

Our bedroom is a place for relaxing. I love slow mornings and hazy atmosphere in bedroom.

9 kommenttia

 1. Todella kaunis ja kutsuva makuuhuone teillä. Tykästyin tuohon tummaan seinään.
  Minä opin kotikotona sen, että makuuhuoneeseen ei tuoda muuta kuin kirja, ei telkkaria eikä muitakaan teknisiä laitteita.
  Ihanaa tiistaita sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Kun seuraavan kerran lähdette Hankoon, voin tulla teille talonvahdiksi - palkaksi riittää, että voin majoittua tuohon makkariin;)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja rauhallinen makuuhuone. Kyllä tuolla varmasti nukkuu levollisesti!

  VastaaPoista
 4. Niin kaunis väriyhdistelmä teillä - makuuhuoneessa saa todellakin olla hämyinen tunnelma!
  Makuuhuoneeseen kannattaa satsata. Itselleni ainakin uni on niin tärkeä terveyden ylläpitäjä. Juuri eilen siivottuani vaihdoin jälleen puhtaat sileät percale-lakanat sänkyyn ja molemmat suorastaan hyrisimme tyytyväisyyttä raikkaiden lakanoiden välissä ;) Arjen luksusta.

  VastaaPoista
 5. Ihana tunnelma! Lamppulöytösi on aivan helmi ja sopii teidän makkariin aivan täydellisesti. Oma hetki illalla tai aamulla hiljaisessa kodissa on voimaannuttava. Etenkin kun siitä osaa tehdä hyggehetken kuten sinä teet ❤️

  VastaaPoista
 6. Iiiik miten ihana tuo sininen seinä onkaan! Pahastutko, jos kopioin värin meidän uuteen makkariin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vapaasti, Teija <3 Sinisen unen sävyttämä makuuhuone on levollinen ja tunnelmallinen.

   Poista
 7. Tunnelmallinen rentoutumissoppi! Tuija

  VastaaPoista
 8. Ihana rauhallinen tunnelma, tuolla kelpaa uneksia❤️

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall