Tervetuloa Messutaloon!

Kaupallinen yhteistyö


Vuosi on käynnistynyt kiireisissä merkeissä, ja samalla jännittävissä! Jo viime keväänä sovittu yhteistyö on konkretisoitunut syksyn aikana ja nyt ollaan lähellä valmistumista. Turun Messukeskukseen, Rakenna ja Sisusta -messuille  rakentuu 150 m2 Messutalo, jonka suunnittelusta vastaan yhdessä Villa Puomi -blogin Hannan kanssa. Messutalo sijaitsee D-hallissa.

Messutalosta löytyvät aidot kodin tilat: eteinen, wc, kylpyhuone, kodinhoitohuone, työhuone, keittiö, olohuone ja makuuhuone. Talo toteutetaan seinäelementeistä, se on avoin ja ilmava, ja kävijät voivat kulkea talon läpi huoneisiin tutustuen.

Taloon tulee näyttävä julkisivulaudoitus Siparilalta - 615 mm leveää lautaa, joka on valmiiksi maalattu. Talon eteen rakennetaan terassit TUAKK:n oppilastyönä yhteistyössä Starkin kanssa. Starkin toimittama lehtikuusiterassi tulee toimimaan myös ohjelmalavana. 

Messutalossa asuu kuvitteellinen aikuinen pariskunta, jolle luonto on lähellä sydäntä. Rouva on käsillätekijä, kukka- ja keramiikkataiteilija sekä neulomisen ystävä. Tämä näkyy vahvasti työhuoneessa. Mies on intohimoinen kokkaaja ja musiikinystävä.


Messutalon sisustuksen avainsanoja ovat luonnollisuus, aitous ja käsityö. Tekstiileissä ja pintamateriaaleissa korostuvat luonnonmateriaalit. Messutalon värimaailma on harmonien ja maanläheinen. Se saa inspiraationsa vuodenaikojen vaihtelusta ja maustuu ajankohtaisilla uutuuksilla. Messutalon seinämaalit on valittu Suomen Luonnonmaalit Oy:n valikoimista.


Luonto on käsinkosketeltavissa kodein eri pinnoilla ja esineissä. Puuta löytyy seinä- ja lattiamateriaaleista sekä huonekaluista. Eteisen seinään tulee Siparilan seinäpaneelia ja olohuoneeseen Timberwisen lautalattia. Muiden tilojen lattiat, makuuhuonetta lukuunottamatta, ovat Villeroy & Bochin uutuuslaattoja. Huonekaluja Messutaloon tulee mm. Huonekalu Pitulalta, Priimakalusteelta, Muubsilta, Martin Aitasta ja Pimeeltä Vintiltä.
Olohuoneen sohva ja makuuhuoneen sänky ovat varta vasten Messutaloon suunniteltu ja ne ovat kotimaista suunnittelua ja käsityötä.


Messutalon keittiön toimittaa Keittiömaailma Turku. Yläkaapiton keittiö tammenvärisin ovin ja tumma marmorikuvioitu taso tulevat yhdelle pitkälle seinälle. Keittiötä suunniteltaessa ja Keittiömaailman vaihtoehtoihin tutustuessa syntyi ihan valtava tarve saada suunnitella keittiö. Miten hienoja materiaaleja ja ratkaisuja nykykeittiöihin on saatavilla!Ja koska Messutalossa asuva mies on kokkaaja, olemme panostaneet laadukkaisiin keittiövälineisiin, astioihin sekä ruoanlaittoon. Ruotsalaisen Ernst-malliston astiat ja sisustustuotteet näkyvät vahvasti talossa. Skandinaaviseen makuun sopiviin tuotteisiin kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan, ellei tuotemerkki ole vielä tuttu. Messutalosta löytyy myös malliston sisustustuotteita. Ernstin tuotteet löytyvät kauppani, Kotilaiturin valikoimista.

Eikä kokkaaja pärjää ilman kattiloita, laatuveitsiä ja ruoanlaittoa kohottavaa kaunista muotoilua. Olemme saaneet Messutaloon myös Mastermarkbrandsin edustamien Eva Solon ja Victorinox'n tuotteita. Kuvassa mm. Eva Solon Nordic Kitchen -sarjan tuotteita. Kattilat, padat ja pannut näyttävät valuraudalta, mutta ovat pinnoitettua alumiinia ja erittäin kevyitä käsitellä. Ilmeen viimeistelee tammiset nupit ja kahvat ♥Messutalon terassi toimii ohjelmalavana ja siellä kuullaan kiinnostavia puheenvuoroja niin talonrakentajalle, remontoijalle, kuin sisustajalle ja kodittajallekin. Sisustustrendien ja Luonto inspiroi-workshopien lisäksi lavalla nähdään la 9.2. klo 12 ja 15 kokki ja bloggaaja Alexander Trivedi. Alex kertoo ja näyttää meille mitä kotiruoka on nyt, avaa termiä oivallusruoka ja kokkaa grillissä pitsaa. Alexin sydäntä lähellä on kasvisruoat, joten kannattaa tulla kuulemaan ja vaihtamaan esityksen jälkeen muutama sana hänen kanssaan. Tutustu Alexiin Instagramissa @alexandertrivedi
ja Aitoa arkiruokaa-blogissa.

Sunnuntaina klo 14 saamme vieraaksi JP Virtasen Martin Aitasta ja keskustelemme vanhojen tavaroiden suosiosta ja niiden käytöstä nykysisustuksessa. Vintagen ystävälle Messutalo tarjoaa myös vinkkejä second hand helmillä ja vanhoilla aarteilla sisustamiseen.

Messutalon terassilta löydät uudet ideat kevätparvekkeen ja terassin laittoon. Messutalon kasvikumppanina toimii FLÖR Kukka ja Puutarha.

Jokaisena messupäivänä voi tutustua Messutaloon omatoimisesti tai opastetuin kierroksin.
Tarkempi messuohjelma löytyy täältä, siellä koko messujen ohjelmatarjonta sekä Messutalon  ohjelma. Messutalo sijaitsee D-hallissa, jonne kuljetaan C-hallin läpi.
Messutalo-projektia voi seurata Instagramissa @messutalo2019 sekä meidän suunnittelijoiden tileillä: @villapuomi_visuals, @villapuomi, @kotilaituri ja @katilaituri ja tietysti Messukeskuksen omaa somea niin Facebookissa kuin Instagramissa @turunmessukeskus.

Messutalo on toteutettu kaupallisena yhteistyönä Turun Messukeskuksen kanssa.

Messutalossa mukana mm. Stark, Villeroy & Boch, Siparila, Sarokas, Huonekalu Pitula, Priimakaluste, Keittiömaailma, AEG, FLÖR, Leino Design, Timberwise, Turun AKK, Suomen Luonnonmaalit, Färg och Form/Ernst, Muubs, Mastermark Brands, Teemu Järvi, Martin Aitta, Pimee Vintti, Rintalan Tila ja Kotilaituri.

Kuvat: Siparila, Timberwise, Hanna Leino, Keittiömaailma Turku, Färg och Form, Eva Solo, Alexander Trivedi.

Sydämellisesti tervetuloa Messutaloon!
Hanna ja Kati
***

Messutalo is a new interior project made by photographer and visualist Hanna Leino and me. It's going to build up in building and interior fair at Turun Messukeskus 8.-10.2.2019. You find Messutalo on D-hall and you can also follow us on Instagram @messutalo2019.

8 kommenttia

 1. Näyttää ihan mielettömän upealta <3 Pitää yrittää päästä paikan päälle katsomaan. Saatte kaikki olla ylpeitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika ♥ Kyllä me tästä ollaankin aika innoissamme! Nyt voi sanoa, että vähän jännittääkin, mutta sehän kuuluu asiaan ;)
   Olisi mahtavaa, jos pääset paikalle. Muista vetää hihasta ♥

   Poista
 2. Siis wau! Upealta näyttää ja kodissa on kauniita sävyjä, aivan ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Olemme innoissamme niin projektista kuin yksityiskohdista, kuten juuri väreistä. Energistä tammikuun loppua!

   Poista
 3. Nyt minun mielenkiintoni heräsi vielä enemmän kun näin kuvia kohteesta! Pitäisikö kuule lähteä Turkuun... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kuule, tul vaan Turkku, tääl me ootellaan ♥ Mielenkiintoinen kokonaisuus tulossa :)

   Poista
 4. Hui, miten ihanan jännittävä projekti teillä! Toivottavasti pääsen näkemään lopputuloksen.
  Onnea ja iloa toteutukseen <3

  VastaaPoista
 5. Hei,
  Oletko liikemies tai nainen? Jos sinulla on taloudellista sotkua tai tarvitset rahaa oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko luottoa velan maksamiseen? Jos sinulla on alhainen luotto-pisteet ja pankki / muut paikalliset rahoituslaitokset joutuvat hankkimaan lainoja? Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, yrittäjyys ja koulutus, velan vakauttaminen, kovan rahan lainat. No, tarvitset lainaa tai rahoitusta jostain syystä. Tarjoamme lainoja, joiden korkotaso on alhainen 2%, ota meihin yhteyttä jatkuvasti sähköpostitse (gonzalezandresloan@gmail.com)

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall