Joulukattaus kauden väreissä ja vintageaarre

Jouluamme alustaa tiivis työrupeama eikä joulun laitosta ehdi edes muodostua stressiä. Joulukotimme rakentuu pikkuhiljaa laittaen. Siivous hoidetaan osissa ja yhteisvoimin, kaikkia jouluruokia ei tehdä itse, vaan ostetaan valmiina. Hautausmailla käydään jo aatonaattona. Aattoaamulla syödään haudutettua riisipuuroa ja saunotaan. Joulupöydässä istutaan yhdessä viipyillen. Joulupäivänä tehdään kävelylenkki ja syödään taas, ja ollaan vaan.

Joulupöytään katetaan rakkaat Ruska-astiat ja erityisesti tänä jouluna, ne ovat trendikkäät värinsä vuoksi. Joulukattauksemme on ruskea kynttilöitä ja servettejä sekä koristeita myöten. Luonnon inspiroimana koristeina ovat ystävältä saatu tähtianispallo sekä neilikka-appelsiinit. Muutama kastanja kuorineen on aseteltu kynttilöiden lomaan. Kynttilän alusiksi löysin Pelastusarmeijan myymälän loppuunmyynnistä kristallilasiset lautaset. Olin katsellut näitä lautasia monella kirppiksellä vihreinä. Nämä ruskeat nähtyäni tiesin heti, että nämä haluan kynttilälautasiksi. Näiden lautasten hinnat liikkuvat 8-5 euroon/kpl kirppiksillä. Pelastusarmeijan myymälästä nämä lähtivät ulosheittohintaan, koska kaikki tuotteet olivat -70 %!

Kattauksemme erikoisin koriste on kuitenkin lahjaksi saamani puinen muna jalustalla. Sain sen lahjaksi ystävältä, jolle vanhat tavarat ja vintage ovat yhtä rakkaita kuin minulle. Hän tiesi heti munan nähtyään, kenelle se kuuluu. Tämä pyhä muna kruunasi joulupöytämme ruskeanvärisen kattauksen.
Kiitos lahjasta, A ♥
Tunnelmallista joulunaikaa Sinulle, lukijani ♥


My Christmas table was dyed with browns. Vintage tableware Ruska is my favor. This year the decor was also made from nature spices like star anise ball and clove oranges. A wooden egg is a gift from my friend A ♥  Vintage egg is unique and special - like Christmas.

Have a Merry Christmas full of warm feelings ♥

5 kommenttia

 1. Ihana hämyisän tunnelmallinen ja tyylikäs kattaus. Silmäni osui tuohon munaan ja yritin tiirailla sitä lähempää. Hauska aarre. Oikein rentoja ja leppoisia pyhiä teille koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :) Mietin, että miksi munaa piti tiirailla, mutta kaksi viimeistä kuvaa eivät olleetkaan päivittyneet ;) Nyt ne löytyvät postauksesta. Muna on todella kaunis, ja saatesanoina sain: Tiesin vain yhden ihmisen, jolle voin tämän antaa ja joka ymmärtää tämän ♥ Todellakin ajatuksella annettu lahja! Leppoisia ja kiireettömiä pyhiä teillekin kaikille!

   Poista
 2. Kaunis ja tyylillesi uskollinen kattaus - tiedät, että tykkään <3
  Ja tuo lahja - toi todellakin oman pyhyyden tunnelman pöytään. Sielukas lahja!

  VastaaPoista
 3. Kauniin tyylikäs joulukattaus ja niin sinun näköisesi!

  Olen varmaan kertonutkin sinulle, että minulla oli isoäidin jäämistönä sellainen "turkoosinvihreänsininen" Ruska-astiasto tai oikeastaan osia siihen. Kävin näyttämässä sitä Arabian museolla ja he epäilivät sen olleen koetuotantoerää. Tarjosin sitä jopa museolle mutta juuri siinä vaiheessa eivät halunneet sitä joten minä sitten tyhmyyksissäni myin sen kirpparilla. Olin pulaa säilytystilasta ja se ei yksinkertaisesti vain silloin miellyttänyt silmää. Nyt olen toista mieltä.


  VastaaPoista
 4. Do you need personal loan?
  Loan for your home improvements,
  Mortgage loan,
  Debt consolidation loan,
  Commercial loan,
  Education loan,
  Car loan,
  Loan for assets.
  financialserviceoffer876@gmail.com WhatsApp +918929509036

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall