SISUSTUKSEN TRENDIT 2015

Sisustuksen trendeistä onkin kirjoiteltu monissa blogeissa ja esitetty tulevan vuoden suuntauksia.
Päädyin kirjoittamaan niistä myös osaltani, sillä ne kuvastavat myös Kotilaiturin linjaa ja sitä, mistä kauppani valikoima muodostuu. Inspiroidun niistä myös kotona ja ripauksin trendit näkyvät sielläkin.

Sisustuksessa haetaan nyt vahvemmin kontrasteja ja on trendikästä olla omaperäinen. Luodaan yllättäviä yhdistelmiä ja laitetaan oma persoonallisuus peliin tuunaamalla tai tekemällä itse. Tämän vuoden sisustuksen suunta on kovasti Kotilaiturin sisustusfilosofian mukainen ja lisäsinkin mukaan omat suosikkinijuttuni ja ajatukseni.


VÄRIT
Pantonen tämän vuoden sisustusväriksi on valittu Marsala, joka saa nimensä Marsala-viinistä.
Marsalan viininpunaisen kanssa yhdistetään pellavanbeigeä, harmaata, keltaista ja vihreää. Näitä väripilkkuja siis poimimaan omaan kotiin. Vihreää ja keltaista saa ihanasti kukkien ja kasvien muodossa. Hillityt vihreän eri sävyt tulevat valtaaman koteja. Erisävyisiä vihreitä pulloja löytyy kotoamme useita erikokoisia ja niihin sujautan erilaisia oksia ja kauden kukkia.


METALLIT
Kuparin rinnalle on noussut messinki ja harjattu teräs ja kulta. Tämän värisiä esineitä löytyy helpostikin kirppiksiltä. Patinoitunut kupari on hieno ja miellyttää ei-niin-kiiltävän-ystävän silmää enemmän. Kuparinen kynttilänjalka on tuorein kirppislöytöni ja sen pinta on kivasti kuoppainen :)


MARMORI
Marmoria on näkynyt jo kuluneena vuotena runsaasti mm. sisustusesineissä ja pöydissä.
Kirppiksiltä löytää hyvinkin 80-luvun tuikkukuppeja, pyöriviä tarjottimia ja kuppeja. Tulevana vuonna marmoria tullaan näkemään enemmän myös isompina pintoina: laattaseininä, tasoina ja lattioina. Marmori piirtyy myös kankaalle, tyynyjen ja sängynpeittojen muodossa. Mahtaako jokin lankavalmistaja toteuttaa marmorilangan? Ripaus roosaa marmorissa on aika makee kuten amppelissa!


MAALATTUA
Lattiat saavat käsittelykseen vaalean maalatun pinnan. Vanhat parkettipinnat uudistuvat ja keltaisuuden tilalle tulee valoaheijastava vaaleus. Maalia saavat pintaansa myös tuolit, kaapit ja lipastot. Uuden ostamisen tilalle tulee tuunausmaalaus.


VIHERKASVIT
Kaikenlainen kasvattaminen on ollut pinnalla jo useamman vuoden. Kotoilulle ei näy loppua ja kasviteema jatkuu vahvana niin viherkasveissa, kodin sisustuksessa kuin syötäväksi kasvatettuina. Kasviaiheiset printit ja kankaat ihastuttavat ja lasipulloon napsaistu oksa on arjen luksusta.


LASI
Lasiastiat (vaasit, kulhot, pullot) ovat tärkeässä roolissa. Suomalainen designlasi nousee merkittäväksi sisustuksen avaimeksi, kun puhutaan persoonallisuudesta. Vanhat lasipullot eri kokoisina koristavat kodin eri tiloja ja palvelevat niin tyhjinä kuin maljakkoinakin. 80-luvun lasipurkit tulevat olemaan haluttua tavaraa kirpputoreilla. Kenellekään blogiani seuraavalle ei ole tainnut lasipullo- ja purkkihulluuteni jääneen epäselväksi :) Ja kysymykseen, voiko kenelläkään olla liikaa lasipulloja, vastaan EI ♥ Designlasia olen pienimuotoisesti kerännyt jo vuosia, isompia lasipulloja on kertynyt useampia ja lasipurkkeja rakasta säilyttiminä. Erityisesti kuvan harmaanruskeat pyöreäkorkkiset lasipurkit ovat arkikäytössä wc:ssä vanulapuilla ja -puikoilla.


LAATU JA AIDOT MATERIAALIT
Laadukkuuden arvostaminen ja vaatimus ovat keskiössä. Materiaalien kestävyys ja toimivuus korostuvat ja hankintoja tehdään äidiltä tyttärelle periaatteella. Kertakäyttökulttuuri on jäämässä taakse ja laadun elinikä koetaan kalliimman hintansa arvoiseksi. Luonnonmateriaalit, kuten pellava, villa, juutti, puuvilla, hamppu ja nahka ovat sisustusmallistojen materiaaleja. Kotilaiturin valikoimissa on ja tulee jatkossa olemaan vielä enemmän nahasta tehtyjä tyynyjä ja säilyttimiä. Mayn pellavatyynyissä on juuri oikeat elementit: värinä harmahtava pellava, rouhea musta vetoketju ja iso koko (kuvassa).

Mietin aina, voinko tehdä jotain itse, hankinko uutta vai tuunaanko jotain olemassaolevaa. Inspiroivimmat ja parhaat löydöt teen kirppareilla, vanhan tavarankaupoissa sekä Tori.fissä. Niitä yhdistelen kotoa löytyvien esineiden ja uusien tuotteiden kanssa. Olen silti harkitseva ostaja.
Mielestäni kauneus piilee esineessä, ei siinä onko se uusi vai vanha. Vanhoissa esineissä on usein tarina, kolhu, elettyä elämää mukana, joka viehättää ja tekee siitä rosoisuudessaan kauniin. Moni vanha huonekalu on laadukkaampi ja tehty kestämään uutta elämää kunnostettuna.
Joskus on ravisteltava itsensä irti totutusta ja nähtävä vanha esine uudessa valossa tai uudessa paikassa.

Uutta ja raikasta mahtuu silti mukaan. Kotilaiturin valikoimaa muodostan tämä yhdisteltävyysajatus mielessäni. Seuraavan kauden tuotteet jatkavat samaa linjaa ja yhdisteltävyys säilyy.
Ja uudessakin tuotteessa voi olla hyvä aihio omanlaiseen toteutukseen. Siihen blogit ovat ihana apu. Erilaisia DIY-ideoita jaetaan ja haetaan innolla.

Mikä tulevan vuoden trendeistä on sinun lempparisi? 

Kuvat Pinterest, Pantone ja Ikea.

PS. Haluaisitteko muuten lukea postauksen kirppislöydöistäni vuosien varrelta? Mitä olen ostanut ja mihin ne ovat päätyneet tai miten niitä on tuunattu.
Mukavaa viikonloppua ja kivoja ulkoilukelejä!

22 kommenttia

  1. Olipa kiva postaus, huolella tehty! Paljon inspiraatiota! Voi kun ehtisi vähän kirppistelemään!! Ja kyllä, mielläni lukisin kirppislöydöistä! Ja vinkkilista hyvistä paikoista, ei näitä peruskirppiksiä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri ♥ Vähän on ollut hiljaiseloa mutta kyllä se taas tästä. Näitä asioita on tässä pohdittu, kun kevään valikoimaa olen muodostanut. Pitääkin laittaa kirppispostaus työn alle :)

      Poista
  2. Kyllä, kirpparilöytösi kiinnostaa. Samoin tuo kotimaisen design-lasin käyttö sisustuksessa. Minäkin pidän iitä ja olen keräillyt esineitä. Valitettavasti ne ovat enimmäkseen piilossa kaapissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, pitääkin siis postailla designlasista ja kirppislöydöistä. Osa designlasista on isäni urheilu-uran aikaisia palkintoja. 70-80-luvulla designlasi oli kovassa huudossa urheilupalkintoina, muutama niistä on päätynyt minullekin. Ihanat värit ja muodot sekä käytettävyys viehättää.
      Otetaankin teemaksi designlasi ulos kaapista :)

      Poista
  3. Kiitos - tämä oli kivaa luettavaa ja katsottavaa!
    Yhdyn edellisiin - kirppislöydöt ja mitä niistä on tullut kiinnostavat;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Lady :) Kirppislöydöistä postausta kasaamaan siis!

      Poista
  4. Ihana postaus ja juuri kaikkea mistä itsekin tykkään. Kupari ja marmori on alkanut hiljalleen kiinostaa, ripauksina ne olis kyll kivoja. Ehdottomasti haluan kuulla sun löydöistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura ♥ Voisin itsekin harkita marmoria tasoksi veskiin tai jopa seinään. Vapaapäivää ja valoa kun saan, niin kirppislöydöt pääsevät linssinruuaksi :)

      Poista
  5. Upeasti kirjoitettu postaus minustakin ja täynnä inspiraatiota ja mielenkiintoista luettavaa! Vuoden trendeissä on paljon omaan makuunkin uppoavaa. Luen mielelläni minäkin kirppislöydöistäsi, sillä en voi kuin kahdehtia silmääsi, joka osaa löytää aarteet kaiken tavaramäärän keskeltä. Kivaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä melkoinen kirppishaukka :) Vuosien kokemus, harjaantunut silmä - bongaa aarteet paljoudesta :) Kiitos, niin kiva kuulla, että kuvaukseni innosti! Kirppislöydöt siis etsimeen ;)
      Mukavaa viikonloppua myös!

      Poista
    2. Tyylisilmän lisäksi sinulla on myös haukansilmä ;) Hei, käypä kurkkaamassa blogissani. Siellä on sinulle haaste ♥

      Poista
    3. Siinä olet kyllä oikeassa, löydän kyllä piilotetutkin aarteet ;) Ja kiitos, käynkin kurkkimassa,mihin olet minut haastanut ♥

      Poista
  6. Ihana postaus, inspiraatiota täynnä!
    Itsekin arvostan luonnonmateriaaleja sisustuksessa,
    erityisesti pellava koukuttaa just nyt.
    Olisi ihana kuulla lisää kirppislöydöistäsi, aihe kiinnostaa
    minua kovasti.

    Aurinkoista viikonloppua Kati <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellava on ihana materiaali ja sen ulkonäkö viehättää myös, tunnusta puhumattakaan. Laitankin kirppispostauksen, tai postaukset työn alle :) Mukavaa viikonloppua sinnekin ♥

      Poista
  7. Kyllä me mennään sillä millä ennenkin, että on kontrasteja ja omaperäisiä juttuja. Voin jotain pientä trendin mukaista ostaa, ehkä en. Yritän ostaa kuitenkin vähemmän, sillä ei kodin tuntua tuo marsalan värinen kukkavaasi vain trendikyyden vuoksi vaan omaperäinen sisustus, jossa itse viihdymme. Mutta ihana väri tämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Retromoderni, vähemmällä on hyvä tulla toimeen ja vanhaa tavaraa kannattaa katsoa uusin silmin, vaikka spraymaalin kanssa :) Omaperäisyys on minusta jokaisen kodin avain, se tekee sisustuksesta kiinnostavan, yllättyksellisen ja kodikkaan. Onneksi marsalan voi lorauttaa viinilasiin tai tuoda kukkien muodossa kotiin kuin monet muutkin trendivärit :)

      Poista
  8. Tulin vastavierailulle, pakko oli liittyä lukijaksi kun me ollaan kaimojakin. :) Muuten, tuo trendipostaus on ollut mun listoilla....niin samanlainen ajattelu meillä.

    VastaaPoista
  9. Kyllä kirppis ostokset vuosien varrelta kiinnostaa kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, niistä siis lisää lähiaikoina :) Kiitos, kun kommentoit!

      Poista
  10. Kiitos Kati ja tervetuloa matkaan :) Hauskoja yhteensattumia, Kateilla on jokin yhteys ;)

    VastaaPoista
  11. Hyvä postaus ja ihana kuulla, että parkettilattioita voisi maalatakin!! Jee! Minulla ei ole ollut niin hyvä tuuri koskaan, että löytäisin mitään roskalavalta saati kirppikseltäkään. En tosin usein edes vieraile siellä, taitaa olla se syy:) Olen uusi lukijasi ja tervetuloa vastavierailulle Kristallikimaraan, jossa sisustellaan, tehdään käsitöitä ja kokeillaan kosmetiikkaa. http://kristallikimara.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mysterious M ja tervetuloa matkaan :) Käynkin kurkkaamassa blogiasi! Minä kyllä löydän itseni useinkin vanhojen tavaroiden parista, tänäänkin kävin kahdessa paikassa ja muutama aarre löytyikin :)

      Poista

© Kotilaituri
Maira Gall