DIY: Käpyvalaisimen uusi elämä

  

 Talomme tyyliin ja aikakauteen sopivat käpyvalaisimet ja niitä hankimme uutena jo muutaman pari vuotta sitten tekemäämme isoon istutuslaatikkoon. Suunnitelmissa oli hankkia lisää käpyvalaisimia, kun pihanlaiton aika koittaa. Mutta ... Roskalava-ryhmään ilmaantui useampi käpyvalaisin noudettavaksi jo vuosi sitten ja tartuimme "tarjoukseen". Pihavalaisimet ovat odottaneet siitä saakka pihan nurkassa laittoa ja tänä viikonloppuna tartuimme ensimmäiseen valaisimeen. 

Aina vanhasta ei saa uutta tai uudistus ei kannata, mutta näiden valaisimien kohdalla voin sanoa, että kyllä kannattaa. Usein, jos tuote on hyvin tehty, ja omaa taitoa ja kiinnostusta sekä aikaa, uudistamisprojekti kannattaa.

Ensimmäinen kuva näyttää lähtötilanteen, ja kuvassa tilanne näyttää vähän pahemmalta, mitä se oikeasti oli. Käpyvalaisin kupu kallellaan, likaisena ja aika hylätynoloisena. Olin itsekin ajatellut, että homma on työläs ja aikava, mutta päinvastoin.

Irroitimme kuvun osat toisistaan, pesimme ne astianpesuainevedellä hankaussientä käyttäen. Huuhtelu, kuivaus ja ensimmäiseen maalaukseen. Valaisimet eivät olleet ruosteessa eikä alkuperäinen maalipinta ollut mitenkään irronnut, joten pohjamaalausta ei tarvittu eikä hiontaa. Riittää, kun pinta on himmeä, jotta uusi maali tarttuu siihen.

Mies on kyllä todella taitava spraymaalilla maalaaja, etten edes ajatellut siihen itse ryhtyväni. Valaisimen osat aseteltiin laudalle ja ensin maalattiin valaisimen sisäosa. Spraymaalauksessa on tärkeää, että maalia laittaa ohuelti ja useamman kerroksen. Näin välttää valumat ja pinnasta tulee tasainen. Maali kuivui nopeasti ja kuvut sai kääntää ja maalata jo 10 minuutin kuluttua. Kupujen kuivuessa maalattiin lampunjalka ja homma eteni todella nopeasti. Osien kuivuttua kuvun osat kasattiin ja valaisin on nyt valmis asennusta varten.

Maalina käytimme Mastonin mattamustaa spraymaalia ja yhteen valaisimeen (kupu ja jalka) sitä kului 1,5 purkkia. Ehdoton suosikkispraymaalimme ♥ Kaikkinensa tähän uudistusprojektiin kului aikaa puolisen tuntia! En olisi ikinä uskonut, että näin nopeasti saamme kaatopaikkakuntoisesta tuotteesta uudenveroisen. Loppujen valaisimien kunnostus saa odottaa hetkeä, kun niille on katsottu paikat, mutta tämä ensimmäinen päätyy lähipäivinä etupihan uuteen kukkalaatikkoon, jonka valuhommat ovat seuraavana vuorossa.

Kiitos Eija lahjoituksesta - vanhat pihavalaisimenne saivat vielä uuden elämän samalla kylällä ♥

Kuulisin mielelläni, minkälaisia romuaarteita sinä olet löytänyt ja uudistanut?

/ Kati

12 kommenttia

 1. Onnistunut muutos!
  Mukavaa ja aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, roskalavakuntoisen tuotteen uudistaminen onnistuneesti ilahduttaa todella :)
   Aurinkoista uutta viikkoa myös!

   Poista
 2. Lovely favorites post!, Yes!!!! I love this post!!, I fan of your site. You have to keep doing such an article even future. LOVE

  yours in this

  post!  FunnyJoke.in

  VastaaPoista
 3. No ei kyllä uskoisi samaksi lampuksi. Hurjan hieno tuli ja ihan kuin uusi! Meiltä löytyy vaikka mitä uudistettua, kirppareilta löytyneitä tai saatuja tavaroita. Oma suosikkini on uudistettu pirttipenkki meidän keittiössä.
  Ihanaa viikkoa sinulle Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, yllätyin kyllä itsekin :) Sä oot kyllä ihan superhuippu tuunaaja ja teet kaikkea kaunista ja käytännöllistä löydöistäsi. Uskon, että pirtinpenkki on suosikkisi ♥ Ihanaa viikkoa myös Outi ♥

   Poista
 4. awesome website blog keep it up the good work
  Jokes in Urdu

  VastaaPoista
 5. I am completely agree with you, I am an amazing fan of your site,

  genuine guard post Keep making such stunning post,


  Thanks for sharing.  Jaipur Sightseeing Taxi  Regards

  Sameer

  VastaaPoista
 6. Hei,
  Oletko liikemies tai nainen? Jos sinulla on taloudellista sotkua tai tarvitset rahaa oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko luottoa velan maksamiseen? Jos sinulla on alhainen luotto-pisteet ja pankki / muut paikalliset rahoituslaitokset joutuvat hankkimaan lainoja? Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, yrittäjyys ja koulutus, velan vakauttaminen, kovan rahan lainat. No, tarvitset lainaa tai rahoitusta jostain syystä. Tarjoamme lainoja, joiden korkotaso on alhainen 2%, ota meihin yhteyttä jatkuvasti sähköpostitse (gonzalezandresloan@gmail.com)

  VastaaPoista
 7. very nice post and great genuine post Sharing content and I am completely agree with you,


  Thanks for sharing.


  Taxi in Jaipur

   
  and
   

  Jaipur Sightseeing Taxi


   

  Regards

  Sameer

  VastaaPoista
 8. I really thank you for the valuable info on this great subject and look forward to more great posts.Nice Article ,keep it up ,It is very helpful.Pregnancy Captions For Announcement|Contact Names For Mom|Instagram Usernames|WhatsApp Dares

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall