Käsityöaiheinen arkikuva 2/5

Olen pitkään miettinyt olohuoneeseemme sopivaa torkkupeittoa. Parisen vuotta sitten tein kahdenvärisen Novita-isoveljestä peiton isoilla puikoilla. No, nyt meidän neiti on saanut siitä varpaansa läpi ja pitkät lankapaot aikaan. Korjailen viltin kyllä, mutta nyt kokeilin kutoa paksusta trikookuteesta. Valitsin väriksi tummanharmaan, joka sopii olohuoneemme väritykseen, mutta on myös sopiva väri siihen, kun peitto toimii välillä majan kattona tai lattiapeittona.

Loin 20 mm puikoille 50 silmukkaa ja annoin palaa ainaoikeaa. Kyllä, aika jötikät noin isot puikot ovat, mutta yllättävän joutuisasti homma etenee. Puikoille en olisi saanut enempää silmukoita luotuakaan, koska ne eivät olisi siinä pysyneet. Peiton leveys on jotain 75-80 cm luokkaa ja pituus sitten kuteen riittoisuuden mukaan130-140 cm saakka. Kässäkerholaiset jaksavat naureskella laiskuuttani keriä vyyhtejä  (eikä syyttä :), sillä käytän tuolin selkänojaa kotikässäilyissä hyväksi enkä jaksa keriä kuteita. Useimmin tämä toimii. Hmm...näyttääpä kude kovin siniseltä, mutta meleerattu tummanharmaa se on.


Tällaista kässäilyä näinä viikkoina ja vähän hitaammalla tahdilla, kunnes niska osoittaa rauhoittumisen merkkejä. Ihanaa viikonloppua ja käsitöiden täyttämää mahdollisuuksien mukaan!

2 kommenttia

  1. Tuleepa kivan näköinen torkkupeitto! Laitathan kuvia kun se valmistuu. Kivaa viikkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Ehdottomasti kuvaa valmiista peitosta omassa ympäristössään. Aurinkoista viikonloppua myös :)

      Poista

© Kotilaituri
Maira Gall