DIY PÄÄSIÄISMUNA PUNOSKUTEESTA

Pääsiäiskoristeiden virkaa meillä on jo vuosia toimittaneet kukat ja lasten tekemät koristeet.
Lasten askarteluja on yhäkin, ihania eskarilaisen intohimolla tehtyjä – ja värikkäitä sellaisia. Blogeissa riittää erilaisia inspiroivia tuunaus- ja askarteluideoita, joista ammentaa ja innostua. Koska sulat ja munat ovat tämän kevään sisustuksen ja pääsiäisen jutut, päätin minäkin toteuttaa omanlaisen pääsiäismunakässäilyn.

Itselleni virkkaus on se omin juttu ja pienen ideoinnin jälkeen syntyi pieni ja iso muna punoskuteesta. Punoskude on nyörimäinen ja pyöreä puuvillakude, josta virkataan koreja, mattoja, tyynyjä jne. Köysimäinen rosoinen pinta innosti käyttämään sitä perinteisen trikookuteen sijaan. Punosmunat ovat helppoja ja nopeita virkata. Kuteesta virkatut munat eivät tarvitse mitään täytettä tai styrox-munaa sisälleen vaan ne pysyvät kuosissa sellaisenaan. Pienen munan pituus 14 cm, isompi 18 cm.


PÄÄSIÄISMUNA PUNOSKUTEESTA
(pieni muna 14 cm)

TARVIKKEET:
Paula-punoskudetta n.150 g
virkkuukoukku 8 mm

Virkkaa 8 silmukkaa aloitusketjuun.
1.krs. Virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 ks. Nyt ensimmäisellä kerroksella on 16 s.
2. krs. Virkkaa joka toiseen silmukkaan 2 ks, jolloin toisella kerroksella on 24 s.
3.-7.krs. Virkkaa jokaiseen silmukkaan 1 ks. Eli kerrokset 3.-7. tehdään ilman lisäyksiä.
Aloita 8. kerroksella kavennukset: Jätä 1s. väliin (=jätä virkkaamatta) ja virkkaa 2.-5. silmukkaan 1 ks jokaiseen silmukkaan. Toista tätä kerroksen loppuun.
9. -10. krs. Jätä 1s taas väliin ja virkkaa 2.-4. silmukkaan 1 ks jokaiseen silmukkaan. Toista sama vielä toisen kerroksen verran. Jäljellä on 12 silmukkaa.
11. krs. Virkkaa 2 silmukkaa, jätä 1 silmukka väliin (=virkkaamatta), niin kauan, että jäljellä on 8 silmukkaa. Virkkaa tässä kohtaa joka toiseen silmukkaan eli kavennat munan pään kiinni.

Viimeistä kerrosta virkatessa huomaa, milloin on aika aloittaa viimeiset kavennukset, että munan päästä tulee luonnollinen. Päättele langanpäät munan sisälle.


Paula-Punoskude on kotimaista Lankavan valmistamaa kudetta ja sitä saa ostaa n.1 kilon vyyhdeissä. Pieneen munaan kuluu noin 150 g ja isoon noin 250 g. Punoskudetta löytyy myös Kotilaiturin valikoimista.

Nyt aloitan valmistautumisen iltaan. Kotilaituri on tänään avoinna normaalisti 20 saakka ja kässäkerho kokoontuu 18-20. Ihanaa taas päästä nauttimaan illasta iloisessa kässäseurassa teekupposen äärellä ja sen jälkeen siirtyä viettämään rentoja pyhäpäiviä.


Tunnelmallista pääsiäistä ♥

16 kommenttia

 1. Ihanat pääsiäismunat! Tällainen pääsiäistyyli uppoaa tänä vuonna aivan täydellisesti. Leppoisia pyhiä ja kivaa kässäilyä sitä ennen ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Minustakin munista tuli onnistuneet ja pinta on niin kiva. Rentoa pääsiäistä sinne myös :)

   Poista
 2. Upeat munat! Ensi vuonna teet sitten noita ihanuuksia myyntiin asti, jookos?
  Tyynyt, korit ja kranssi löysivät paikkansa möksältä, Kotilaiturin valikoima on
  niin mun makuuni.

  Leppoisia pääsiäispyhiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Palautetaan sun virkkuutaidot kuule takaisin ensi pääsiäiseksi - munat ovat helpot tehdä ja kokoa voi varioida maun mukaan. Samalla ohjeella tekee ohuemmasta langasta pienemmät ja täytteeksi voi laittaa vaikka niksi-Pirkkamaisesti sukkahousut :)
   Mukavaa, että ostokset löysivät paikkansa. FB:kuvissa näytti kivalta! Mukavaa mökkeilyä pääsiäistunnelmissa!

   Poista
 3. No nämä olisikin olleet ihanan yksinkertaisia! Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia ja tervetuloa lukijaksi :) Näitä voi kokeilla mistä tahansa langasta, jolloin koko muokkautuu langan paksuuden mukaan. Sisälle täytettä ja hups - valmista on :) Hyvää pääsiäistä myös sinulle!

   Poista
 4. Kauniita munia ❤️Iloista pääsiäistä ❤️

  VastaaPoista
 5. Kiitos Happystarhome ja tervetuloa lukijaksi :) Mukavaa pääsiäistä myös sinulle ♥

  VastaaPoista
 6. Tyylikkäät pääsiäisviritykset Kati! Ihanan selkeää ja kiva idea virkata nuo munat. Kaunis mattokin pilkistää kuvassa! Tunnelmallista jatkoa pyhille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Puomi, virkkaamalla saa monen moista aikaan! Koko iäksi-matto on mun lemppari. Mukavaa paluuta arkeen :)

   Poista
 7. Tyylikästä pääsiäsitä, ihanat pienet höyhenetkin.. Alkaa jo kangaspuillakutojankin sormet syhytä virkkaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan virkkuukoukun ääreen :) Kummasti sitä alkaa aina jokin projekti vetämään puoleensa! Höyhenet ovat ihanat, pieniä ja pehmoisia.

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall