Liimatahrojen poisto

Tiedättekö ksyleenin, tuon loistavan puhdistusaineen? Ksyleeni on lasipurkkien ystävän must-tuote, jolla hintalappujen, etikettien ja tarrojen jättämät pinttyneet tai kuivuneet liimatahrat saa pois. Monet etiketit lähtevät pelkästään vedessä liottamalla, jotkut etiketit taas vaativat esim. astianpesuainetta kaveriksi irrotakseen. Yksi lempipurkeistani on Ikean puolukkahillopurkki, monikäyttöinen kaikenlaisten pienten tarvikkeiden säilytykseen, mutta siitähän ei etiketti irtoa sitten millään... paitsi ksyleenillä.Tämä purkki on viimeisin kirppislöytöni. Eikös olekin nostalginen!!! Ennen kuva jäi ottamatta, kun ksyleenirätti jo viuhui. Mutta tuossa katulampun, puun ja pyöräilijän päällä oli keltainen kuivunut/pinttynyt tarratahra. Purkin iästä voi päätellä, että se on ollut siinä KAUAN. Vähän jäi vielä muutama hentonen keltainen viiva tuonne pilven ja puun kohdalle, mutta golfpallonkokoinen keltainen lämiskä on poissa ja kuva on ehta, eli mitään ylimääräistä ei poistunut. Ksyleenin hyvä puoli on siinä, ettei se muuta tai hankaa lasin eikä lasitteen pintaa. Aine sopii myös maali-, muovi-, PVC- ja kaakelipintojen puhdistukseen. Kovin huokoisen pinnan kohdalla suosittelen tarkistamaan aineen sopivuuden kokeilemalla sitä näkymättömään paikkaan tai pienelle alueelle. Tuotteessa on melko voimakas haju, onhan se liuotin, joten suosittelen käyttämään sitä ulkona tai tuulettamaan tilan hyvin käytön jälkeen.
Ksyleeni poistaa myös rasvaa. Meillä teini tuunaa skuuttiaan (temppupotkulautaa) tuon tuosta ja rasvaisia kädenjälkiä löytyy milloin mistäkin ovenpielistä. Ksyleenillä nekin lähtevät eikä pintaan jää mitään harmaata töhnää tai häivettä, joka näkyisi valon osuessa.
Olen tuon ksyleenin löytänyt mieheni työkaluhyllystä ja nyt meillä on jo omat pullot :)

Mastonin Xylen löytyy mm. Tokmannin hyllystä ja sh. on 6 euroa. Suosittelen hankkimaan, mikäli tuskailet kuivuneiden liimatahrojen kanssa. Plussaa myös siitä, että tuote on kotimainen avainlipputuote. Maston Ksyleenin tuoteinfon löydät tästä linkistä.


Tätä postausta vastaan ei ole saatu Maston-tuotetta. Suosittelu on omani ja inspiraatio kertoa jostakin oman arjen pelastajasta/timanttista saatu Arjen timantteja-blogin postauksista.

6 kommenttia

 1. Kiitos timantista! Ja ihana kuulla että olet inspiroitunut minun timanteistani 😘 ♡ Tämä siirtyy ostoskoriin heti seuraavalla Tokmanni-käynnillä. Ihan mahtava vinkki. Mä olen ostanut apteekista pikkupullossa ainetta samaan tarkoitukseen sillä mikään ei ole ikävämpää kuin vanhat liimatahrat kauniissa esineissä. Kivaa viikkistä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos itsellesi ♥ Jokaisella DIY-henkisellä pitää olla kaapissa pullo ksyleeniä ;) Ihan mainio tuote moneen pulmaan eikä kuluta pintoja. Aurinkoista viikkistä myös!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Tätä en tiennytkään! Ja toimiiko siis myös, jos ovissa on liimatahroja!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii Beauty of Life! Suosittelen :) Meillä neiti teippasi julisteen oveen ja siitä juuri poistin teippitahrat.

   Poista
 4. Kiitos vinkistä - enpä ollut kuullut koko aineesta - ja tässä huushollissa tuolle on totisesti käyttöä;)
  Kivaa viikonloppua sinulle ja ensi viikolla nähdään:)

  VastaaPoista
 5. Juu, uusi tuttavuus muuta vuosi sitten minullekin. Jokaisen puunaajan unelmatuote! Mukavaa viikkoa sinulle ja nähdään ke :)

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall