Terassilla

Kotimme alaterassi on tila, jossa syömme kesäisin. Grilli sekä sen yhteyteen rakennettu pieni kesäkeittiö ja iso ruokapöytä sijaitsevat siellä. Alaterassimme katto on vesitiivis ja ulkona syömistä ei haittaa, vaikka vähän sataisikin. Aurinkoisena päivänä ruoka on kiva nauttia hieman varjossa. Ruoan jälkeen voikin heittäytyä pitkäkseen riippukeinuun.



 Tehdasvalaisimet sopivat ruokaryhmän ylle ja syysiltana niiden valossa on mukava istuskella.



Grillin vieressä on roskis, joka on ylijäämälöytö erään tavaratalon kalusteiden roskalavalta.
Alkuperäiseltä väriltään harmaa heiluriroskis sai pintaansa spraymaalia ja toimii loistavasti kesäkeittiössä.




Seinustan viereen olemme nikkaroineet (siis mieheni on nikkaroinut :) penkin, jossa on mukava vilvoitella saunan jälkeen ja joka säilöö sisäänsä kesäleluja ja muuta tarviketta.
Ikean Hyllis-hylly toimii kukkahyllynä, tarjoilupöytänä ja vaihtuvien asetelmien paikkana.
Riisikorimaniani ei ota laantuakseen ja ne toimivat kesäkukkien suojaruukkuina.



Alaterassille on sijoitettu myös kylpypaljumme. Se lämpiää webastolla ja lämmitysmuodon ansiosta sinne tuleekin pulahdettua harvase ilta. Aivan loistava tapa rentoutua ja kuunnella luontoa. Lempipaikkani!


Herkkä poutapilvi viihtyy auringossa ja puolivarjossa. Sivuttain asetetussa riisikorissa kasvi valuu alas kuin kreikkalaisesta ruukusta. Tärkein puutarhatyökaluni, Burgon&Ball'n multakauha on muotoilultaan käteen täydellisesti istuva ja niin kaunis. Ruosteiset kirjaimet lasten etunimien mukaan.


Yksi monikäyttöisemmistä kirppislöydöistäni on vanha separaattorin malja. Se on täydellinen juomien tarjoiluun. Kasa jäitä pohjalle ja tarjoilut pysyvät pitkään kylminä. Maljaan valmistuu myös salaatti isommallekin joukolle. Plussaa maljan eleettömästä ja simppelistä ulkonäöstä.



Terassimme on esitelty uusimmassa Terassi-lehdessä 4/2015. Erityisen iloinen olen siitä, että se päätyi myös kansikuvaksi ♥ Kurkkaa lähimmästä lehtihyllystä. Lehdessä monia muitakin terassi-ideoita ja pihajuttuja.

Kesähelteitä odotellen, Kati
PS. Moni on kysellyt talomme väriä. Se on Vinha 7024 harmaa.



31 kommenttia

  1. Teidän terassi on aivan ihana! En tiedä pystyisinkö lähtemään siitä koko kesän aikana sisälle jos meillä olisi tuollainen :) Terassiajatuksia näyttää tänään olevan ilmassa. Sama aihe oli minullakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauratti oikein, kun näin postauksesi :) Me ollaan niin samaan aikaan pihalla ♥
      Tehdäänkös vaihturit - sinä tulet meille lekottelemaan ja minä teille? Voisi olla muu väki ihmeissään, kun äidit vaihtaa kotia eikä kukaan kokkaa ;)

      Poista
  2. Kaunis tila! Poutapilvi on todella kaunis. Mietin sellaista minunkin parvekkeelle, mutta en tiedä kestääkö se paahdetta. Kaunis se olisi kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ilosofiaa! Uskon, että kestää, kun muistaa kastella. Silmiini osui tässä juurikin Muurlan kasteluvahti, lasinen juttu, joka hoitaa kastelun viikon ajan. Siinä voisi olla apulainen meille :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Retromoderni :) Kyllä täällä kelpaa viettää vapaapäivää!

      Poista
  4. Wautsi :). Aivan mielettömän kaunis terassi enkä ihmettele, että pääsi kansikuvaan :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Beauty of Life! Terassimme on tehty vapaapäiviä ja -hetkiä varten, kun mökkiä ei ole eikä aikaakaan mökkeilyyn. Hipsimme kylpytakeissa vilvoittelemaan ja nauttimaan hiljaisuudesta :)

      Poista
  5. Toi teidän terassi on niiiiin pähee! Tykkään kympillä! Ja nyt meen kylään Anun terdelle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ♥ Sun puutarha on ihan huippu hieno ja voisin nautiskella siellä kympillä :) Helppo täältä on huudella, kun joku muu (sinä) hoitaa hommat!

      Poista
  6. Just käväisin Anun terassilla - ja nyt sitten täällä. En niin ala.
    Upea, upea ja upea! Kaikki on kaunista ja tyylikästä - sinulla on kyllä uskomaton taito löytää kirppiksiltäkin ja kierrätyksestä tavaroita, jotka eivät näytä romulta.
    Ja palju - voi kun meillekin mahtuisi - vaan kun ei tänne rivariin mahdu, niin täytyy yrittää houkutella isäntä tuollainen Sauvon farmille hankkimaan.
    Kivaa viikkoa, Kati <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady ♥ Palju on niin ihana, että suosittelen kovasti! Sauvon farmilla se olisi täydellinen - rauhallisuus, luonto ja vapaapäivät! Ihanaa viikkoa myös sinne :)

      Poista
  7. Näin Terassi-lehden kaupassa ja selasin heti uteliaana teidän terassikuvia. Ihan perfect kaikki! Noita puupölkkyjä olen himoinnut sisälle ja ulos jo pitkään. Pettämätön silmä Kati sinulla, kaikki aina niin kaunista! Kesäkuun terkuin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ♥ Pölkyt ovat loistavia lisäistuimia ja sivupöytiä asetelmille! Kävin juuri ihastelemassa Anun terassia, jossa vierailit - kaunista ja tyylikästä!

      Poista
  8. No olisin kyllä ihmetelyt, jos terassinne ei olisi ollut kansikuvasssa!!! On se niin upea <3 Haikeana silmäilen omaa terassia....hmmm ehkä sitten joskus meilläkin on valmista. Ja hymy nousi korvaan, kun teilläkin nikkaroidaan ME-muodossa =D , hih. Ihania kesäpäivä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suveliina :) Me ollaan niin kovia nikkaroimaan :D! Malta vaan, valmista tulee aikanaan ja nauti matkasta ja hetkistä. Minä juuri keväällä satuin kaivelemaan vanhoja kuva-arkistoja ja silmiin osui kuva, jossa talo pohjamaalissa, ei terasseja, piha mullin mallin. Siinä sitä huomasi, että kyllähän valmista on tullut ja aika nopeastikin sitten loppuviimein. Ihanaa kesää myös sinulle!

      Poista
  9. Teidän terassi on huipputyylikäs ja superviihtyisä! Terden värimaailma
    on ihanan harmoninen ja hyväällä maulla valitut kasvit ja esineet tekevät
    tilasta todella kodikkaan. Onnittelut vielä hienosta jutusta Terassi-lehdessä.
    Ajatella, että olet oikea covergirl :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija! Tiedän yhden toisen terassin, joka on ihan huippu-upea :) Voisin muuttaa sinne kesäksi! Covergirl - onneksi kuvalla eikä omalla kropalla. Kannenhan tulee olla myyvä ;)

      Poista
  10. Aaaaah, ihana terde!! Kadehdin tuota kattoa nyt ekana.. meil on niin paahteista kesällä, kukaan ei haluu olla terassilla 45 asteessa silloin kun paistaa. Ja sit haluisin myös noi lamput, ton altaan, roskiksen... ;)

    Ihania jesähetkiä teille sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija! Katto on kyllä tosi hyvä, sillä en ole mikään paahtessa viihtyvä eikä kovassa kuumuudessa nauti ruokailustakaan. Ihania hellepäiviä Kelorantaan!

      Poista
  11. Teidän terassi on ihan mielettömän upea <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna, teidän allas vasta upea onkin ♥ Mukavaa, kun omalla pihalla on paikat, joissa voi nauttia vuoden ympäri ja olla kuin mökillä :)

      Poista
  12. Siis upea terassi <3 Kyllä kelpaa nauttia kesästä ja grillailla! ;) Nuo riisikorit on kyllä ihanat, vähän aloin miettimään niille paikkaa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisikorit ovat superihanat! Jaksan kyllä hehkuttaa niitä :) Eikun paikkaa miettimään ja kiitos terassikommentistasi!

      Poista
  13. Aivan ihana terassi ja nyt iski kyllä nuo mustat riisikorit, että pitää saada tännekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna, ja kiitos tilauksesta :) Mukava nähdä, mihin sellaisen laitat!

      Poista
  14. Tykkään kyllä! Ihanat väriyhdistelmät - harmaa ja puu. Ja tuo säleikkö antaa niin ihastuttavan suojan ja jämäkkyyden tuolle terassille - niin kuin olisi sisällä ulkona. I like!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin totta, Sanna, tuo säleikköjuttu :) Vähän näkö- ja säältäsuojaa sekä ryhtiä terdelle.
      Niin käytännöllinen tila kaikkiaan! Kiitos ♥

      Poista
  15. Teidän terassi on kyllä niin unelma!!! Juuri tuollaisen paikan haluaisin meillekin <3 sinulla on myös silmää laittaa terassi niin kauniiksi :) ihanaa viikonloppua Kati <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Eikun vaan suunnittelemaan ja rakentamaan :) Silmää on sinullakin, kotisi on aina niin rauhallisen tyylikäs - silmä lepää ♥ Aurinkoa sinne teillekin!

      Poista

© Kotilaituri
Maira Gall