Opaliina ja Maurin Makasiini | Kesäretkikohde

Lähdimme ystäväni kanssa kesäretkelle kahdestaan ja ilman lapsia (kiitos isovanhemmat), suuntana Fiskarsin ja Billnäsin antiikkipäivät. Päätimme ajaa kuuluisan Maurin Makasiinin kautta josta, minä en ollut aiemmin kuullutkaan (iso miinus) vaan luin siitä sisustuslehden keräilijän kohteet-listalta ja joka sijaitsi ihan reittimme varrella, Perniön aseman ytimessä.
Maurin Makasiini on nimensä mukaisesti vanha makasiini TÄYNNÄ kaikenlaista ja kaikenaikaista tavaraa - edullisesti! Täydellinen paikka tuunaajalle, kunnostajalle ja puuhaajalle, mutta myös varma paikka löytää kivaa rekvisiittaa, ajan aarteita ja erityisesti kauniita kaappeja tai useampaa tuolia. Pihapiiristä löytyy monen kokoista vanhaa ikkunaa, ihan jättikokoisia kuin pieniäkin. Maurille lähtiessä suosittelen varaamaan aikaa, hyvän fiiliksen, penkojan asenteen, hyvät kengät, jotka sopivat kiipeilyyn ja loikkimiseen tavarameressä sekä ei ne parhaimmat vaatteet.
Maurin Makasiinin naapurissa sijaitsee ihastuttava kahvila ja puoti Opaliina. Maurilla vierailumme vei runsaan tunnin ja kaipasimme kupit kahvia. Opaliinan miljöö vangitsi meidät täysin ja sisään päästyämme kuppikahvia vaihtui lounaaseen, vitriinissä oleviin taivaallisiin pekonisipulipiirakoihin ja jälkkärivohveliin. Ihan mielettömän kaunista, sydämellä tehtyä - kaikki. Kuvani ovat tällä kertaa kännykkäkuvia, sillä vaihtelevasta kelistä johtuen jätin kameran autoon.Opaliinan uusi asiakastila, pihalla sijaitseva paviljonki oli huikean kaunis. Paviljongin kalusteet ovat kustavilaiset, astiat herkät ja maalaisromanttiset, aterimet hopeiset, jalalliset pienet lasit kristallia. Voitte kuvitella, että taivaalliset herkut maistuivat vielä taivaallisemmilta tällaisessa paikassa. Paviljonki muokkautuu monenmoiseen juhlaan ja tarpeeseen.
Kaikki on niin huolella mietittyä ja valittua, kaunista. Kehuimme omistaja-Veronikalle paikkaa, makuja, tyyliä ja hän kertoi paviljongin tyylin takana olevan Adalmiinan Helmen Annariinan. Käykää ihmeessä herkuttelemassa ja tankkaamassa itseenne tämä visuaalinen kokemus ♥


Opaliinan sivuille pääset täältä. Opaliina ja Maurin Makasiini löytyvät samasta pihapiiristä osoitteesta Raitkorventie 2 B, Perniö as., ihan kantatie 52 kupeesta.

Maurin Makasiini on avoinna ma-pe 10-17 ja la 10-14.
Opaliina palvelee ma-pe 11-18 ja la 11-16.

Ja me jatkoimme kohti Fiskarsia ja Billnäsiä takakontissa tiikkinen pikkulipasto, lasipullo (kyllä), kynttilänsammuttaja sekä rautainen K-kirjain, vatsat täynnä herkkuja, hyvä fiilis sateisesta kelistä huolimatta ja tunne, että päivästämme tuli täydellinen poikettuamme alunperäisestä suunnitelmastamme. Taisi Maurin aarreaitta vedota sisäiseen kirppishaukkaluonteeseeni ja johdatti minut kesän parhaille vanhantavaran mestoille.

Loistava kesäretkikohde ♥

10 kommenttia

 1. Voihan veljet, mikä tunnelma ja mitä aarteita. Suomi on kyllä pullollaan vaikka miten upeita kohteita. Olisipa kaikki jotenkin yhden napin takana, josta aina helposti bongaisi omaan tilanteeseen sopivan kohteen "tänään tänne" -tyyliin. Ihan iskee taas vietti "tänne(kin) on mentävä!".

  Ai niin...tässä vielä samalla yksi linkki, joka on nyt julkaistu ;) http://oliaika.blogspot.fi/2015/07/kesainen-hetki-kotilaituilla.html Vallan ihkuja tavaroita oli Kotilaiturilla. Ja mm. ennestään mittavan hulppea koruvalikoimani on saanut jälleen uuden lisän - Maatuska-koru on ihan Super.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä Titta, pitäisi olla sellainen retkiruletti, josta voisi hakea kohteita :)
   Täällä kannattaa käydä, jos vähänkin tykkää vanhoista jutuista!
   Kiitos kauniista postauksesta, pitääkin jakaa se Kotilaiturin ystäville FB:ssä! Korusi on super :) Kiitos vierailustasi ♥

   Poista
 2. Oih, olisinpa ollut retkellä kanssanne! Ihan mieletön aarreaitta tuo Maurin makasiini,
  noille vanhoille heinäseipäille löytyisi heti käyttöä. Ihanalta näyttää myös Opaliina
  kahvila hurmaavine herkkuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne kannattaa ehdottomasti suunnata kesäretkelle! Opaliinan herkuilla täyttyy niin ruoka- kuin herkkuvatsakin ♥

   Poista
 3. Hyvä ja asiallinen kirjoitus :) itse asun n. 2km päässä tuosta paikasta. Mauri on tuttu, Opaliina vielä kokematta, mutta tämä postaus herätti tutustumishalua entisestään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenglish :) Opaliinan herkut vievät kielen mennessään ja kaikki kaunis ottaa sydämeen ♥ Maurin aarreaitasta löytää paljon sellaista, mitä ei ole tiennyt olevan, tarvitsevansa tai mitä ei etsinyt :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä Kati! Miten multa onkin mennyt ohi tällainen tavarataivas. Tuonne pitää päästä käymään vielä tänä kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, Vivi - tää on sun paikka! Opaliina siinä vieressä myös ♥ Voin kyllä varoittaa, että Maurin Makasiini on vaarallinen paikka - aarteita pullollaan ja vähän pitää katsella jalkoihinkin, vaikka silmät seilaa tavarapaljoudessa ;)

   Poista
 5. Näyttää tosiaan melkoiselta aarrepaikalta! Etenkin sinun katseellasi tuolla on varmasti tehty löytöjä :) Ihanalta näyttävät myös Opaliinan herkut. Voi kun muistaisi kaikki tällaiset upeat kohteet kun sopiva retkipäivä koittaa. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Kyllä Anu, löytöjä teimme! Ystäväni kysyi, mitä haemme. Vastasin: Aarteita! Johon hän totesi: Nyt pitää olla hieman täsmällisempi :) Oltiin tunti jos toinenkin ja löytyihän niitä. Pari jäi vielä mielen päällekin 😍 Tänne kannattaa ehdottomasti suunnata retkelle ja Opaliinan herkuille!

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall