DIY RISUPANNARI

Vapaapäiviin on mahtunut myös kässäilyä ja muutama valmistunut työkin. Ette arvaakaan, kuinka monta sideworkiä sitä tällä naisella onkaan! No, nyt ei niitä lasketa vaan otetaan käsittelyyn risupannari. Blogiani pidempään seuranneille olen esitellyt räsypannarin, ja risupannari on sovellus siitä. Materiaalina vain paksua villalankaa ja oksanpätkiä. Oiva jämälankaprojekti siis ja asteikolla helppo sekä nopea.

 

RISUPANNARIN OHJE omasta päästä

* paksua villalankaa, voit käyttää myös ohuempaa villalankaa kaksinkerroin
* 7 oksanpätkää, pituus noin 20 cm
* 6 mm virkkuukoukku

Virkkaa 20 ketjusilmukkaa, joista muodostuu ensimmäinen kerros.
Käänny ja virkkaa toisen kerroksen silmukat takareunasta kiinteillä silmukoilla (=välikerros).
Kolmannen kerroksen alussa aseta oksa työn eteen ja virkkaa kiinteillä silmukoilla oksa työhön eli oksa jää silmukan sisälle. Kun oksan kiinnivirkkausrivi on valmis, virkkaa välikerros taas ottamalla silmukat takareunasta kiinteillä silmukoilla.
Viides kerros alkaa taas virkkaamalla oksa työhön.
Toista kerroksia kunnes kaikki 7 oksaa on virkattu ja lopeta virkkaamalla välikerros.
Päätä langat ja risupannari on valmis.VINKKI! Oksien tilalle voi virkata kanelitangon, jolloin kuuma astia saa aikaan vienon kanelin tuoksun.

Oma risupannarini sai kaveriksi taas yhden kirppislöydöistäni, kauniin kaatimen, jonka pohjassa lukee Upsala-Ekeby Sweden, Porslin för diskmaskin. Kannun muoto ja yläreunan kuviointi ihastuttivat. Kokonsa puolesta kaadin on omiaan kahvimaitokannuna.
Rohkeasti vaan kiinni koukkuun ja nakkaamaan kouluaikaiset virkkauskammot nurkkaan (jos jolla kulla niitä on). Virkkaaminen on kivaa, helppoa ja vähänkin värkkäämisestä kiinnostuneen juttu!
Mikäli ohjeestani ei saa tolkkua ja pannarin teko kiinnostaa, eikun tervetuloa Kotilaiturille, niin aloitetaan yhdessä.
Kirpakkaa tammikuun alku!

16 kommenttia

 1. Tosi kiva alunen siitä tuli <3
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ja luonnonmateriaaleista tehty! Toipumista sulle, Outi ♥

   Poista
 2. Kiitos "vedenneito", hurmaavin vuoden ensimmäinen kässäohje ikinä! Osui ja upposi, kokeilen kelotikuista! Ensi kesänä kerätään muutakin kuin kiviä. :D Hyvää loppiaisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, Hanna 😊 Kelotikkumetsälle mars 😅 Tämä ohje saa ripauksen rouheutta vaihtamalla villalanka juuttinaruun.

   Poista
 3. Ihana tuo viimeinen kuva! Ohjekin on kiva ja sopisi jopa minun kärsivällisyydelleni ja taidoilleni. Kanelitangot pannarin välissä on ihan huippuidea ensi vuoden joulumuistamiseksi ystäville. Täytyy laittaa se korvan taakse muistiin. Mukavaa viikkoa! Ja hih, näen meidän muumimammaköörin niin keräämässä tikkuja jostain rannalta sen jälkeen kun taskut pullistelevat jo kivistä :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anu ❤️ Muumimammojen kylpytakkien taskut vaativat erikoisvahvikkeet kaikelle saaliille 😂 Vai miten olis lastenvaunut : D Kanelitankoversio sopii jouluun ja vähän kärsimättömämpikin suoriutuu tästä 👍

  VastaaPoista
 5. Superupea risupannari! Värit, risut, langat,
  kaikki niin mun makuuni.
  Huikea on myös postauksen viimeinen kuva.
  Niin sun näköinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija, minustakin värit ovat kohdillaan, hyvän harmaat :) Viimeinen kuva on kyllä niin mun juttu!

   Poista
 6. Ai, että kun on hauska idea - ja kaunis. Täytyypä laittaa muistiin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, Rouva Sana. Rohkeasti vaan tekemään omaa versiota :)

   Poista
 7. Tämä oli kyllä niin hauska ja kauniin rosoinen! Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän koukutteluun ei kauaa mene, joten suosittelen kokeilemaan :)

   Poista
 8. Hieno idea ja pannarista tuli kaunis. Pitäisiköhän kokeilla. Koilunaikaisista pannulapuista tuli aina muotopuolia, toinen pää oli leveämpi kuin toinen. Nämä tikut tässä pannarissa taitavat auttaa työtä pysymään tasalevyisenä. Koukuttelemaanko?
  Pirteää pakkasviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Neliön virkkauksen haasteena on juuri reuna eli pitää olla tarkkana ettei lisää liikaa eikä käänny silmukkaa liian aikaisin :) Tikut antavat kyllä hieman anteeksi ja tässä pannarissa saa reuna rosoillakin! Kirpakkaa pakkasviikonloppua!

   Poista
 9. Kiva idea! Tuo virkkaus ei ole ollut vahvinta lajia...sukat kyllä syntyvät, mutta viimeksi patalappua kokeillessa, tulikin kuppi... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukat eivät ole ollenkaan oma lempparini, teen ennemmin simppeliä ja selkeetä pienellä twistillä. Kyllä se patalappu onnistuu sulta vielä :D

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall