Mitä ostaa kirppiksiltä juuri nyt | TOP 5 keittiöön

Ystäväni tuntevat minut kirppishaukkana ja olen saanut palautetta hyvien löytöjen tekijänä. Kirppisten ja second hand kauppojen kiertely on lempipuuhaani. Perjantaina tuli vierailtua jo myös Fiskarsin Antiikkipäivillä, josta on muodostunut joka kesäinen perinne. Siellä sai taas aimoannoksen kauneutta eri aikakausilta eikä ostoksiltakaan vältytty. Antiikkipäivien innoittamana päätin tehdä blogipostauksen siitä, mitä kirppiksiltä, vanhantavaran kaupoista tai mummon kaapeista kannattaa etsiä juuri nyt.

1. Tummat astiat
Tummat astiat ovat loistava tausta ruualle. Tummanruskeaa Ruska-astiastoa näkyy jo keski-eurooppalaisten ravintoloiden ruokakuvissakin. Kokeile kattaa tumman lautasen päälle valkoinen alkuruokalautanen - raikastaa kivasti kokonaisuuden. Ruskan vaihtoehtona pinnalla on ruskea ta harmaansininen Kosmos. Astioiden hinnat alkavat muutamasta eurosta ja tarjontaa on tarjoiluastioista lautasiin.


2. Vanhat aterimet
Sorsakosken aterimet on tuttuja kouluajoilta ja mummolasta. Simppeliä kauneutta ja toimivuutta. Kannattaa hankkia vaikka vara-aterimiksi isompia illanistujaisia varten. Näitä löytää kirppiksiltä tosi edullisesti ja hyvässä kunnossa.



3. Lasiset kulhot ja vadit
Erilaisia lasivateja kannattaa hankkia keraamisten astioiden kavereiksi. Vanhoissa lasikulhoissa on kauniita hiontoja ja kuviointeja. Meillä sellaisessa säilytetään usein tomaatteja tai tehdään siihen arkisalaatti. Pidä lähtökohtana ulkonäkö ja käytettävyys, ei niinkään merkki. Kuvan kulhosta maksoin muutaman euron.


4. Emalivuoat
Ellei ruoanlaittoon, niin esille. Vanhoissa emaliastioissa on upeita värejä vai mitä tuumaatte tästä ystäväni löydöstä, joka mätsää täydellisesti punasipuleihin ja pellavaliinaan, jonka löysin Pimeeltä Vintiltä.



5. Terrakotan värisiä saviastioita.
Näitä tuttuja, joista lapsena on syöty puuroa ja joita on mökillä. Usko pois, ne tulevat taas ja kohta niistä tarjotaan fine diningia. Kuvan versiossa on perinteisen yhden valkoisen raidan sijaan ohuemmat raidat. Kuva: www.laatutavara.com


Yhdistelemällä uutta ja vanhaa saat aikaan persoonallisen kattauksen. Mitä tuumaat, ovatko nämä nousussa olevat trendit mieleesi vai saavat puolestasi jäädä kirppishyllyyn? Persoonallisuus on vahvasti pinnalla myös sisustuksessa. Kiinnostaisiko sinua kuulla,mitä ostaa kirppikseltä myös sisustuksen osalta?

I have been visiting on Fiskars Antique Market last friday and want to share some ideas what to buy for kitchen from flea markets and second hand shops. Dark and colourful dishes, some simple steel cutlery and glass bowls.

Jalkapallofinaalin värittämää sunnuntaiyötä,
Kati

29 kommenttia

  1. Tää oli kiva postaus, kiitos! Olen huomannut, että Ruskaa olen nähnyt monissa trendikkäissä sisustuksissa ja terrakotta kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terrakotta hiipii omaan makuun myös, olen innostunut jopa terrakotan värisistä laatoista :) Ruska on trendeistä huolimatta ruokakalustoni forever ja sitä on kiva yhdistellä nykytuotantoon ja vaaleisiin astioihin.

      Poista
  2. Upeita kirppislöytöjä! Sinulla on kyllä haukan silmät, löydät tavarapaljoudesta aina ne upeimmat helmet. Emaliastiat ja Ruska-astiat ovat myös mun makuuni kuten myös nuo alimmassa kuvassa olevat savikulhot. Meidän mummo teki niihin aina viiliä, jota nautittiin talkkunan kanssa. Ai että miten herkulliselta tuo itse tehty viili maistuikaan!

    VastaaPoista
  3. Meillä on tereakottaa ja tykkään siitä. Todellakin noi saviastiat tekevät tuloaan. Harmi että vein tilan puutteen vuoksi yhden tuollaisen astiaston Kirppikselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saviastiat toimivat myös kivoina ruukkuina ja säilyttiminä, ei pelkästään keittiössä. Eikun uusia löytöjä tekemään :)

      Poista
  4. Risks ei nappaa, mutta vanhoilla aterimilla meillä syödään aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus joku alkaa tuntua kivalta, kun silmä tottuu niihin ja joskus vaan ei nappaa :)

      Poista
  5. Ihana postaus! Vanhat astiat ovat kauniita ja nuo emaliset varsinkin.
    Muistan Ruskan siitä, miten inhottava ääni syntyi, kun veitsi osui väärässä kulmassa lautaseen. Väri ruskassa on ihanan maanläheinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emaleissa on uskomattoman upeita sävyjä, ei pelkästään totuttua punaista ja keltaista. Tuo kirkuva ääni on ehkä ainoa huono puoli astiastossa ellei muista olla varovainen :)

      Poista
    2. Löysin innoittamanasi ihanan lasisen kulhon tomaateille!
      Noisevat siitä paremmin esiin kuin keraamisesta astiasta:)

      Poista
    3. Voi miten kiva kuulla! Käytännöllisistä ja kauniista löydöistä tulee niin hyvä mieli :)
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Ruska astiasto on kaunis ja vanhat aterimet :). Joskus tulee tehtyä hyviä löytöjä. eilen ajelin Ruotsin puolta kotia ja siellä matkan varrella oli paljon Loppis kylttejä. Pitäisi varmaan piipahtaa katsomassa niitä, että mitä sieltä löytyis. Harvoin tulee Ruotsin kirpputoreilla käytyä, varmaan tekisi mielenkiintoisia löytöjä. Kivaa alkavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsin puolella kirppistely kuulostaa ihan mahtavalta idealta! Monet pikkukirppikset ovat ehdottomasti parhaita aarreaittoja, niissä tekee todellisia löytöjä! Mukavaa viikkoa myös :)

      Poista
  7. Ruskaa löytyy onneksi meidän äidin kaapista :), tykkään sen simppelistä muotokielestä. Lasivadit on myös ihania <3
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Oma Ruska-astiasto on myös äidiltä saatu :) Siinä on muoto ja väri kohdallaan! Lasi on kaunista kirkkaana ja värillisenä, ilman liikoja krumeluureja. Mukavaa viikkoa, Outi!

    VastaaPoista
  9. Nää löydöt näyttää samalla sekä tosi retrolta että tosi modernilta. Sorsakoskia onkin kertynyt mökille jo aimo läjä. Mä en nykyisin oikein uskalla kirppareilla käydä, kun tavaran suunnan pitäisi olla ihan toinen ----> Mutta pienet löydöt piristää kyllä kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös, Teija :) Ja moni asia näyttäytyy uudessa valossa, kun sen yhdistää uudella tavalla ja yllätyksellisestikin. Kirppikselle kaks ja tilalle yks on hyvä sääntö <3 Yritän noudattaa, tosin välillä huonolla menestyksellä ;)

      Poista
  10. Ruska astiasto on kivan värinen mutta en pidä siitä sen painavuuden takia. Mielestäni sitä ei näy enää kirppareilla yhtään niin paljon kuin vielä pari vuotta sitten. Hinnat edullisia ja tekee kyllä löytöjä. Pakko kertoa tähän, että minulla oli isoäitini jäämistöä sellaista "haaleanvihreäturkoosin" väristä Ruskaa aika paljon. Kävin näyttämässä sitä Arabian tehtaalla mutta eivät osanneet jotenkin sanoa juuta-eikä-jaata joten astiasto jäi minulle eikä heillä ollut kinnostunusta ottaa sitä edes sinne museon puolelle. Tylsä juttu, koska ei mahtunut meille ja myin sen pois kirpparilla. Nyt harmittaa kun olisi varmaan keräilyharvinaisuus nyt.

    Noita terrakotta Kera tuotteita näkyy kirppareilla myös harvemmin. Ovat aika haluttuja. Itselläni on kolme ja ne kukkapurkkeja. Tästä linkistä löytyy lisää Kerasta ja valtavasta kokoelmasta Keraa, joka lahjoitettiin Espoon Kaupunginmuseoon. Keran tehdas oli aikoinaan tuossa melko lähellä missä asun nykyään. Paikasta muistuttaa vain Keran aseman nimi (tai sekin on vain seisake).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruskan uusi tuleminen on alkanut :) Niitä kannattaa hankkia, jos se miellyttää silmää. Joillekin tuo painavuus ja kirskuna ovat pahasta. Mainitsemasi haaleanvihreäturkoosi kalusto on varmaan samaa, josta löysin kermakon viime viikolla. Väri on todella kaunis ja se on hieman Ruskaa kevyemmänoloinen.

      Mielenkiintoinen tuo Kera-kokoelma ja tarina tehtaasta. Kiitos myös linkistä alla :)

      Poista
  11. Ja tässä se linkki, joka äskeisestä kommentistani unohtui
    http://www.espoonkaupunginmuseo.fi/fi-FI/Museotyo/Kokoelmat/Kokoelman_helmia/Kaupunginmuseon_esinekokoelma_karttui(37564)

    VastaaPoista
  12. Sorsakosket ihanan nostalgisia! Ruskani olen vienyt lopulta kirppikselle tuon materiaalin tuntuman ja äänen (kuin liitutaulu) takia... :) Ulkonäkö kyllä miellyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorsakosken aterimista on tullut ihan kesälempparini! Ymmärrän tuon Ruskaan liittyvän liitutaulumaisen äänen ... Hiukan vihloo hampaita, mutta kestän ;)

      Poista
  13. Kiva postaus! Ruska ei minuun juuri vetoa, mutta olen ihan heikkona kauniisiin lasikulhoihin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasikulhoja on tarjolla vaikka minkälaisilla hionnoilla ja simppeleillä kuvioilla, upeista väreistä puhumattakaan. Hennonrosat, vihreät, harmaat ja siniset lasit vetävät mua puoleensa :)

      Poista
  14. Sulla TODELLAKIN on kirppishaukan silmä ja myös vainu! Samoja kirppishyllyjä on katseltu pariin kertaan ja sun silmä näkee kyllä aivan eri tavalla kuin omani. On helppo uskoa, että tämä top-listasi pitää paikkansa. Ainakin minuun nuo kaikki uppoavat täydellisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkään kovasti löydöistä! Kirppiksiä on hyvä kiertää oma maku pääosassa, ja yrittää katsella esinettä käyttötarkoituksen ulkopuolelle - esim. nuo Marjon mainitsemat Keran savikulhot. Oiva kippo kirsikkatomaateille tai tarjoiluun, palasaippualle tai avainkipoksi eteiseen. Mikä ettei loistava astia sekoitukseen, kun tekee itse kuorintasuolaa tai vartalovoidetta :)

      Poista

© Kotilaituri
Maira Gall