Eteistilan ratkaisuja


Kotimme eteinen on haastava tila, se on kapea ja siinä on oviaukkoja moneen suuntaan. Ulko-ovesta tultaessa vasemmalle jää keittiö sekä olohuone, oikealle käytävä ja wc sekä vaatesäilytys. Wc:n seinä oli juuri loistavan pituinen Muuramen tasolle, joka toimii eteisessä laskutasona ja säilöö sisäänsä kaikkea tarpeellista (ja tarpeetontakin).


Remontin yhteydessä ulko-ovea vastapäätä oleva oviaukko meidän aikuisten makuuhuoneeseen suljettiin. Nykyisin eteisessä on tilaa mm. tälle kasaritarjoiluvaunulle, jolle rakentuu vaihtuvia kausiasetelmia. Uusin asukas vaunulla on tammijalkainen Ludde-valaisin. Lampun kupu on mattavalkoinen ja se antaa tavattoman kauniin ja pehmeän valon ympärilleen.Ulko-oven oikealla puolella on matalat yläikkunat ja muuttaessamme ikkunoiden alla oli koko tilan pituinen hattuhylly ja sen alla naulakko. Päätimme hyödyntää syvennyksen tehokkaammin ja kätkeä vaatekaaoksen ovien taakse. Niinpä tilasimme tilaan sopivat rungot ja teetimme kaappeihin sopivat, normaalia matalammat tammiviilupintaiset ovet turkulaisessa Levy-Jaatissa. Toiveena oli käsittelemätön tammipinta, jonka pystyimme käsittelemään itse Osmo Colorin värittömällä vahalla. Näin saimme ovien väristä aavistuksen syvemmän ja pyyhittävän. Vetimiä etsin tovin ja odotin pidempään. Helsinkiläisen Hokolan valikoimiin oli tulossa nahalla punottuja messinkivetimiä mutta toimitusaika oli harmillisen pitkä. Omistaja ilmoitti aikansa tehtaan vastausta odotettuaan, että hän lähettää messinkivetimet erikseen punottavaksi, jotta saamme toivomamme vetimet. Pähkäilin hetken konjakin värisen ja mustan nahan välillä, ja päädyin konjakkiin.

Tykkään vetimistä ihan hurjasti, kuten koko kaappikokonaisuudesta. Kaksi vasemmanpuoleista ovea kätkee taakseen vaatetangot ja ylähyllyn, oikeanpuoleisen oven takaa löytyy korit huiveille ja hanskoille sekä matalalle kaappipakastimelle. Emme halunneet uhrata keittiöstä tilaa pakastimelle, mutta halusimme sen lähelle keittiötä. Ratkaisu on osoittautunut onnistuneeksi valinnaksi.
Lisäksi kaapiston päälle voi sijoittaa kauniita ruukkuja viherkasveilla ja ilman. Valoa riittää vähäisempään valoon tyytyville kasveille. Mahtuupa mukaan yksi vihreä lasipullokin ;)
Meidän perheen lähtölaatikkona, eli paikkana avaimille ja muille arjen tarpeellisille pikkutavaroille, toimii Backmanin tiikkinen tarjotin. Näin avaimet eivät naarmuta kaapin pintaa ja laatikko tulee tyhjennettyä viimeistään silloin, kun tavarat vyöryvät reunojen yli.


Eteisessämme on monta pohdintaa vaatinutta kohtaa, mutta olemme mielestäni onnistuneet ratkaisuissa. Arki eteisessä toimii, tarvittaville tavaroille on mietitty omat paikat ja tila on hyödynnetty tehokkaasti. Toki meilläkin arjessa välillä ryöpsähtää, tavarat jäävät laittamatta paikoilleen ja näkymä ei ole niin siisti kuin toivoisi. Eteinen tulee kuitenkin pidettyä suht' järjestyksessä, sillä sen läpi kuljetaan kodin muihin tiloihin.

Keittiön ja olohuoneen oviaukkojen väliin jää pieni seinäke, jossa oli luonteva paikka peilille. Sopivan kokoista tammilistaista peiliä ei löytynyt valmiina ja teetimme sellaisen lietolaisella kehystysliike Vuorisella. 120 x 70 cm kokoiselle peilille tuli hintaa 70 euroa. Kannattaakin muistaa, että toivomansa peilin voi teettää edullisesti eikä epätoivoisesti yritä löytää sellaista valmiina. Teettämällä myös kehysvaihtoehtoja on enemmän.

Aurinkoista pääsiäistä!

Our home entry is quite compact and open. We have made some good solutions to get functional 
space to come in and keep all clothes, shoes and scarfs in order. Ordering something custom made or doing by yourself is often needed when you are renowating old.
16 kommenttia

 1. Kauniin valoisan näköinen eteinen teillä. Ihanat nuo nahkapunotut vetimet. Minusta on hienoa, että olette käyttäneet suomalaisia yrityksiä toteuttaessanne tämän tilan sisustusta. Onnistuneita valintoja.
  Mukavaa pääsiäistä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, Outi, vetimet olivat ihan nappilöytö! Niiden kun pitää olla myös sellaiset, ettei niihin tartu tai kolhi ohikulkiessa itseään. Tuo on myös totta, että suomalaisia toimijoita hyödynnetty ja vielä lähitoimijoita. Itsekin pienyrittäjänä suosii toista kanssayrittäjää omalta lähistöltä ♥ Mukavaa pääsiäistä myös sinulle ja perheellesi ♥

   Poista
 2. Teidän eteinen on täysi kymppi. Kaunista ja toimivaa! Piti sanoa että tuo Muuramen taso on suosikkini mutta tarkemmin kun mietin, on suosikkeja niin monta etten osaa nostaa vain yhtä esille 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme itsekin tyytyväisiä lopputulokseen. Muutamat asiat vaativat vähän odottelua, mutta käytettävyys palkitsee. Yksi kulma jäi esittelemättä, siihenkin pieneen tilaan on saatu kaksi naulakkoa ja jakkara :)
   Muuramen senkin kanssa oli ihan älytön tuuri, sillä muuta paikkaa sille ei olisi löytynytkään. Istuu kyllä paikkaansa täydellisesti :)

   Poista
 3. Kaunis ja selkeä eteinen. Nuo kaappien vetimet on ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin kovasti! Vetimet ovat simppelit mutta silti niissä on jotain, erityisesti talon aikakauden henki :)

   Poista
 4. On kyllä kaunis ja rauhallinen eteinen.
  Täytyykin ottaa koppi tuosta paikallisesta kehystysliikkeestä, kun tarvitaan wc:seen peili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti teettämään peilin. Vanhoihin taulunkehyksiinkin saa teetettyä peilin ja kehykset voi tuunata maalaamalla ne omaan värimaailmaan sopiviksi. Kehystysliike Vuoriselta saa loistavaa palvelua ja hinta on todella kohtuullinen. Löytyy vielä lähempää teitä, kuin meitä :)

   Poista
 5. Kaikki on kauniisti kohdallaan ja kulku huoneisiin luontaista. Miten osaatkin pitää tuon värimaailman ja tyylin selkeänä! Lähtölaatikko mitä mainioin idea! Iloa pääsiäisen pyhiin teille! <3

  VastaaPoista
 6. Tilasta tuli kyllä toimiva! Värimaailma kun on itselle mieluisa, pysyy helposti siinä :) Meillä on tämä sama tyyli ollut ja säilynyt, ehkä vähän jalostunut vuosien varrella. Iloa teidän pääsiäiseen <3

  VastaaPoista
 7. On kyllä niin kaunis teidän eteinen, ihanan valoisa ja harmoninen! Mukavaa pääsiäistä😍♥👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis :) Itsekin ihmettelin, miten valoisalta näyttää vaikka tilaan ei paljon luonnon valoa lankeakaan. Mukavaa pääsiäistä myös <3

   Poista
 8. Hei! Mikä Muuramen huonekalu on kyseessä? Ihanan kapea. :-)

  VastaaPoista
 9. Hei, nyt en muista mikä kaluste on nimeltään mutta kapea kaapisto, sillä varmasti löytyy :)
  Kati/Kotilaituri

  VastaaPoista
 10. Heippa! Minkä korkuinen tuo Muurame on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuramen kaapiston korkeus on 82,5 cm ja syvyys 39 cm 😊

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall