Kesälomapäivänen Hangossa




Vietän tästä kesästä kuukauden Hangossa tehden töitä kauppani POP UP kesäkaupalla. Tämä tarkoitti myös sitä, että muutimme tyttären kanssa heinäkuuksi Hankoon ja perheen miesväki jäi kotipuoleen töihin. Yrittäjäperheemme kesä kuluu pääosin töitten merkeissä ilman pitkää yhtenäistä kesälomaa. Tämä saattaa aiheuttaa ahdistusta monen mielessä, ja totta puhuakseni, aiheutti aluksi itsellänikin, kunnes käänsin ajatukset toiseen asentoon. On minulla kesälomaa, se vain on muutamia päiviä kerrallaan. Siitä päätin ottaa ilon irti, kuten myös työnteosta. Onhan tämä maisemanvaihdos jo lomaa arjesta. Neidillekin on avautunut ihan uudenlainen kesäloma kesävieraineen ja retkineen.

Edellisessä postauksessani vinkkasin kivoja vierailukohteita päivän tai kahden visiitille. Nyt kerron omasta lomapäiväsestä, jonka vietin ihan itsekseni, neidin lähdettyä tätinsä ja serkkunsa kanssa Särkänniemeen. Miten siis vietän lomapäiväsen Hangossa?







Paras päivänaloitus aamupalan jälkeen on suunnata kesäiselle Cafferie Hangon terassille pyörällä, tilata lasi kuohuvaa ja lukea jotain mieleistä. Jos energinen startti päivään on oma juttusi, suosittelen tutkimaan Merijoogan tarjontaa. Itse olin kaukaa viisas ja lähestyin lomapäivää myös lempeällä must-to-do-listalla. Sääret kaipasivat vahausta ja kuivat ja seisomisesta väsyneet jalat hoitoa. Niinpä varasin etukäteen itselleni jalkahoidon sekä vahauksen uudesta Regatta Spasta. Runsaan tunnin hemmottelu taitavan Bettinan käsittelyssä, Baborin tuotteilla, teki ihmeitä ja varpaankynnet saivat loppusilauksena herkullisen herukkaisen värin.

Regatta Spassa ei pääse kesäaikana polskimaan kuin hotellin asukkaat mutta Hanko Sushi sekä hoitola palvelevat kaikkia. Varauksen voi tehdä kätevästi netissä ja tarjolla on erilaisia yksittäisiä hoitoja, hoitopaketteja sekä hemmotteluhierontoja myös kahdelle. Hemmottelun kruunasi herkkutarjotin, joka odotti minua hoidon lopuksi.

Pyöräily on suositeltavin liikkumismuoto Hangossa, sillä etäisyydet ovat lyhyitä, joka paikkaan on noin kilometri tai pari, ja aina löytyy paikka pyörälle. Tarakalle kun laittaa ison korin, mahtuu sinne päivän tarvikkeet ja shoppailut. Pyöräillessä tulee liikuttuakin vähän kuin vahingossa ja mikä parasta, on helppo pysähtyä, kun eteen tulee jotain kaunista kuvattavaa. Käytössäni on todellinen retroversio, oranssinvärinen Hermes, jolla pyöräily on nautinto. Ajoasento on riittävän pysty ja kilpaa tällä pelillä ei tule mieleenkään ajella. Loistava lazyday bike!





Lounaalle suuntasin Bulevardin varrella olevaan Bistro Alléehen (ent. Handeli). En ollut vielä ehtinyt paikkaa testata ja lounaan houkuttamana suuntasin sinne. Lounas on hinnaltaan 10 euroa ja sisältää myös kasvisvaihtoehdon sekä jälkiruuan. Bistro Allé tarjoilee myös sunnuntaibrunssia, joka pitää ehdottomasti vielä testata. Paikka on mitä sympaattisin. Kotoisa sisustus ja kiva tyylien yhdistely toimii. Kino-Olympian remontista oli päätynyt rivi vanhoja leffateatterin tuolejakin seinustalle. 





Lounaan jälkeen oli vuorossa putiikkikierros Vuorikadulla. Vuorikatu on Hangon keskustassa oleva ostos- ja kävelykatu. Siellä sijaitsevat kaikki vaate-, sisustus-, kirja- että kukkakaupat. Omia suosikkejani ovat Katjan pitämä Lankasatama sekä Petran Sinikulma, josta löytyy mm. kosmetiikkaa, koruja kuin siivoustuotteita ja keittiötarvikkeita ja astioita sekä lahjatavaraa uskomattoman kattava valikoima. Tias Verannassa kannattaa käydä katsastamassa vaatevalikoima, ja mm. Nest Factoryn upeat kaftaanit, ihastuttavat Hanko-tuotteet sekä Korresin kosmetiikkaa. Villa Himan puodista löytyy mm. hamam-pyyhkeitä useissa väreissä, Gauharin tuotteita sekä vähän rustiikkisia mattoja sekä monipuolisesti sisustustuotteita. Ulla Dressistä löytyy vaatteita vauvasta vaariin, ja Ceian valikoima koostuu naisten vaatteista asusteisiin. Nautin suunnattomasti kiireettömästä shoppailusta, sillä minulla on siihen harvoin mahdollisuus. Oli kiva kierrellä rauhassa, törmätä tuttuihin ja tehdä löytöjä.

Yksi ehdoton vapaapäivän ajanvietteeni on kirppistely, ja siihenkin Hanko tarjoaa kivoja vaihtoehtoja.
Lomapäiväsellä käväisin Temppeli kirppiksellä ja matkaan tarttui muutama keramiikka, pari pikkukoria sekä pieni ryijy. Kaikkinensa nämä maksoivat 10 euroa! Olen aiemminkin todennut, että Hangon kirppiksillä jo 5 euroa on iso valuutta. Muut kirppikset löytyvät listattuna aiemmasta postauksestani > Hangon kirppisvinkit.

Loppupäivä koostui rannalla löhöilystä kirjan kanssa sekä kotona kässäillen. Yllättävän hyvin osasin viettää päiväni itsekseen – tällaisia päiviä kun on harvemmin tarjolla. Ja vaikka päiväni saattaa kuulostaa kovin puuhakkaalta, se ei sitä ollut vaan kaikki eteni omalla painollaan, ilman aikatauluja ja kiirettä.

PS. Mikäli kesääsi mahtuu Hanko-lomanen, kurkkaa myös Facebookista Hulluna Hankoon -sivuilta kaupungin ajankohtaiset vinkit lomanviettoon!

Lempeitä kesäpäiviä ja kiireettömiä hetkiä!

10 kommenttia

  1. Kuulostaa ihanalta ikiomalta päivältä! Sinä jos kuka osaat nauttia ja paljon ehditkin yhdessä päivässä. Hanko on täydellisen kompaktin kokoinen kesäkaupunki: kaikenlaista löytyy ja lyhyiden etäisyyksien sisältä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoit osuvasti - kompakti kesäkaupunki! Sitä Hanko juuri on <3 Kaikki lähellä ja monia mahdollisuuksia. Ihana lomapäivänen olikin!

      Poista
  2. Oi, ihana Hanko <3 En yhtään ihmettele, että "hulluna Hankoon" on ihan häshtagina Instassa. Hankoon vain rakastuu joka kerta siellä käydessään ja kaupunki myös näyttää aina jotain uutta itsestään. Huomenna nähdään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanko on hehkutusten arvoinen <3
      Paljon kaikkea uutta koettavaa, joihin vuodenajat tuovat vaihtelua. Jes, ihana nähdä <3 Tervetuloa :)

      Poista
  3. Miten hieno lomapäivänen sinulla oli! Kuvatkin kuin postikortteja! Enkä kestä, minkä kirppislöydön olit taasen tehnyt! Suloinen kuin mikä tuo pieni ryijy!! Saat Hankohulluuden tarttumaan meihin muihinkin! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoista lomapäivistä pitää ottaa ilo irti :) Ryijynen on kyllä suloinen, ei ole vastaan ennen tullut moista. Taitaa kuulua keinutuoliin. Hankohulluus tarttuu <3

      Poista
  4. Täällä toinen kesällä työskentelevä, komppaa näiden pienten kauniiden hetkien virkistystä. Hanko näyttää niin ihanalta! En tiedä, olenko elämässäni edes käynyt Hangossa. Tämä vääryys pitäisi kyllä korjata ja vähän äkkiä.
    Ihania päiviä töihin ja vapaalle!

    VastaaPoista
  5. Hanko alkukesällä oli ihana ja olisipa kiva piipahtaa näin syyskesällä taas. Telttaretkemme Tammisaaressa oli mahtava. Missähän kunnossa on Hangon Silver Sand nykyisin? Lauantaiterveisin Tuija

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall