Sinappi ja suklaa / AW19 trendivärit

Tulevan kauden sisustusväreissä nousevat ykköskaartiin sinapinkeltainen ja suklaanruskea.
Värit esiintyvät isoina pintoina, kuten lattioina, seininä, seinäpaneeleina, kattoina ja pieninä ripauksina, kuten kuvioissa, pienissä esineissä, kukissa tai jopa ruokana. Materiaalit ovat vahvasti luonnonmateriaaleja, jotka tuntuvat miellyttäviltä ja kotoisilta. Kuvat Anno.


Sinapinkeltainen hiipii pikkuhiljaa kotiin. Moni ihmetteleekin ääneen, mikä värissä niin vetääkin puoleensa. Mutta niinhän trendit syntyvät. Väriä alkaa ilmestyä vähitellen eri puolille. Vaatekauppaan, rautakauppaan, lankakarttoihin, sisustusmallistoihin, mainonnassa käytettyihin väreihin, jopa polkupyöriin ja autoihin. Väriä näkyy ympärillämme, jolloin alitajunta rekisteröi näkemämme ja työstää nähtyä tiedostamattamme. Meistä tuntuu, että alamme vain yhtäkkiä innostua uudesta väristä, vaikka meitä on valmisteltu uuteen jo hyvän aikaa. Kuvat Anno.


70-luvun ruskeakausi saattaa ravisuttaa ja muistojen myötä ruskea värinä kuulostaa ihan ehdottomalta nou-noulta. Ne taas, jotka eivät tätä kautta ole eläneet, innostuvat helpommin. Ruskean eri sävyt viehättävät, mutta erityisesti tummansuklaan, kaakaon ja kanelin sävyt ovat nousussa. Harmaaseen taittava tumma ruskea (kutsun tätä Höganäsin ruskeaksi) syrjäyttää myös mustaa.
Ruskean kaverina toimivat erilaiset punokset ja rottinki, joissa on selkeästi keltaista sävyä mukana.
Pohjoismainen vintagekeramiikka on omiaan tämän värin suhteen ja kirppiksiltä ja second hand kaupoista tekee taatusti hyviä ja juuri oikeanvärisiä löytöjä. Tästä olen itsekin innoissani, sillä ruskea on aina kuulunut sisustuksen lempiväreihini ja Arabian Ruska-astiat sen myötä. Kuvat Madam Stoltz.
Psst. Kannattaa muuten katsoa patsaita, seinälautasia ja keramiikkatauluja kirppiskierroksilla. Ne ovat tulossa!


Ja kun omaa kotia alkaa katsomaan sisustussilmin, saattaa huomata omistavansa juuri kauden trendiväreissä olevia esineitä kuten ruskeita lasipulloja, puisia kauhoja, leikkuulautoja, keramiikkaa, kulhoja tai laatikoita jne. Tulossa ovat kuosit, erityisesti paisley-kuviollisia kankaita näkyy syksyn mallistoissa. Myös erilaiset täkit ja patjat, jotka muistetaan 60-70-luvuilta, palaavat. Nyt niissä nähdään tikkausten lisäksi mausteisia kuoseja. Kuvat Madam Stoltz.Jos syksyn trendivärit kuulostavat liian voimakkailta oman kodin isoihin pintoihin ja linjoihin, tartu väreihin pienempänä palana. Neulottu tai virkattu tiskirätti tai keittiöpyyhe ovat helppoja käsitöitä aloittelijallekin ja ne tuovat juuri sopivan ripauksen väriä kotiin. Kukat ovat aina takuuvarma kodin kaunistaja. Uusi tapa tuoda sisustusväri kotiin on valita trendivärisiä ruoka-aineita. Siemenet, jauhot, murot, myslit, leivät, mausteet ... ruoka laitetaan esille läpinäkyviin astioihin ja otetaan osaksi sisustusta. Annetaan siis värien näkyä nimiensä mukaisesti sinappina ja suklaana.
Kuvat Sandnes Garn, Madam Stoltz.

Nautitaan kesästä ja annetaan mielen inspiroitua omaan makuun sopivista väreistä!

Autumn 2019 trend colors are mustard and chocolate. We can use those in large scale or quite minimalistic. Everyone choose own balance. The new way is bring trend colors on plate.
And thank God chocolate is trendy ;)

11 kommenttia

 1. Mielenkiintoiset, mutta kauniit värit. Sinapinkeltaisen paluusta onkin vähän ollut jo viitteitä, mutta tulee varmasti lisäämään suosiotaan. Itsellä on kohta edessä uuden kodin sisustus. Saattaa olla, että trendivärejä tullaan löytämään meidänkin kodista tänä syksynä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinapin väriä on nähty jo keväällä pieninä annoksina, mutta syksy tuo sen vahvasti niin sisustukseen kuin pukeutumiseenkin. Sinulla on kiinnostavat ajat edessä! Oikein inspiroivaa uuden kodin sisustamista ♥

   Poista
 2. Kiitos Kati tästä trendikatsauksesta! Tämä olikin minulle ensimmäinen katsaus syksyyn - niin kauniita värejä.
  Meillä onkin ihan trendikäs lattia, ruskea :) Vaikkei ihan suklainen kuitenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä, Maarit :) Syksy tulee ja kauppiaan arkeen kuuluu jo j-ajan suunnittelukin ;) Ruskea on trendikäs ja sisustukseen saa trendikkyyttä vaikka yhdellä Fazerin sinisellä :D Teillä on kyllä niin kaunis koti, että sen ei trendejä tarvitse kumarrella ♥

   Poista
 3. Kauniit kuvat olit poiminut postaukseen - miellytti kyllä meikäläisen silmää. Meilläkin on paljon ruskeaa, koska paljon puisia elementtejä ja varsinainen löytömme työhuoneeseen oli jo pari vuotta sitten hankittu leijonan/ sinapin värinen matto.
  Klassikoita, jotka silloin tällöin siis myös trendikkäitä ;) 70-luku kuuluu lemppareihin 50 ja 60 -lukujen lisäksi.
  Kiinnostava postaus - kiitos!
  PS. Meidän piti eilen tulla Hankoon, mutta sitten tipahti yllätysvieraita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että postaus oli mieluisa :)
   Meilläkin kovasti kotona puuta ja ruskeaa lasia. Sinappi on kuulunut sisustukseen jo hyvän aikaa ja nyt se on vaan lisääntymään päin. Tervetuloa Hankoon joku toinen kerta, vielä ehtii ja Hangon syksy on ihan parasta!

   Poista
 4. Näistä väreistä tulee kyllä mieleen omat lapsuuden vaatteet, sinappi ja ruskea :) Ruskeasta kyllä olen aina tykännyt ja meidän kodin paras sohva ikinä oli ruskea. Voisin ottaa omaan kotiin näitä värejä oikein hyvin.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin näistä väreistä tuli mieleen ensimmäisenä mieleen lapsuuden ruskea vakosametti ja sinapinkeltainen frotee :D Sinapinvärisiä ovia näkee paljon vanhoissa taloissa. Meilläkin oli lapsuudessa ruskea samettisohva, joka oli ihan paras löhöilyyn ♥ Ihanaa viikonloppua sinullekin, Outi ♥

   Poista
 5. Ruskea on kaunis väri samoin sinapinkeltainen. Ruskeasta tulee monelle mieleen oma lapsuus ja se sohva mutta meillä ei koskaan ollut sellaista "ruskeaa möhkösohvaa". Sinapinkeltaista olen itse suosinut myös pukeutumisessa varsinkin syksyllä. Ruskea lasi on kaunista ja taittaa myös valoa upeasti. Olen muuten tulossa huomenna Hankoon joten me näemme... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn värit ovat kyllä niin kauniit ja omaan pukeutumiseenkin asti ne ovat mullakin livahtaneet jo :) Ruskeat lasipullot ovat suuri heikkouteni ♥ ja niitä meillä on trendeistä huolimatta. Voi että, tulet huomenna! Olen juuri tulevan viikonlopun itse poissa, sillä siskoni (isän puolelta) menee naimisiin ja lähden käymään kotipuolessa. Äitini on kaupalla, käyhän moikkaamassa häntä ♥

   Poista
 6. Tämä on niin hyvä väripaketti, että sopii mulle mitä parhaiten. Taidan olla sellainen värien rakastaja. Kaikelle on aina tilaa ja oikeat sävyt tunnelmaan kuin tunnelmaan. Roikun kesässä, mutta tiedostan, että pian on luovuttava. Syksy tuo uudet hehkut ja herkullisen väripaletin.

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall