Ostimme pankin

Tämä kevät ja kesä ovat olleet melkoista mylleryksen aikaa. Keväällä päätimme, yhden yön pohdinnan jälkeen, laittaa kotimme myyntiin ja hypätä uuteen projektiin. Ostimme nimittäin kotikylältä vanhan pankkirakennuksen. Vielä nykyinen kotimme on kotimme ja muutto on edessä syksyn aikana.


Olemme rakentaneet kotimme itse, asuneet siinä nelisen vuotta ja nauttineet joka hetkestä. Talomme on ollut juuri sellainen, josta rakennusprojektiin lähtiessä haaveilimme. Emme aikoneet ihan näin pian siitä luopua, jossain vaiheessa kyllä mutta … Eteen tuli kuitenkin mahdollisuus, tai oikeammin ajatus, joka johti harkintaan, ajatusten vaihtoon, muhitteluun, suunnitteluun ja päätökseen: kyllä, me hyppäämme!


Moni on ihmetellyt, kysellyt, taivastellut, että miksi. Moni on pohtinut, osa sanonut ääneenkin, ettei ymmärrä. Minäpä kerron miksi. Voi olla, että moni ei siltikään ymmärrä, mutta hei, ei haittaa :)
Mieheni ja minä olemme talonrakentajia ja projekti-ihmisiä. Joku saa virtaa extremelajista, lukutoukka kirjapinoista, kukkien ystävä puutarhatouhuista – me remontoimisesta, rakentamisesta, itsetekemisestä ja ideoinnista. Se on meidän bensamme. Mieheni osaa tehdä itse, eikä osaa olla toimettomana. Minulle suunnittelu ja omien ideoiden toteuttaminen on luontaista. Itse tekemällä saa nähdä kättensä jäljet, toteuttaa, pohtia, ratkaista ja rakentaa.
Teinimme kiteytti asian aika osuvasti: meidän iskä vaan tykkää tehdä taloja ♥

Emme halunneet jättää mahdollisuutta käyttämättä ja harmitella asiaa jälkeen päin. Emme myöskään halunneet takertua taloon ja tunteisiin. Meille koti on siellä missä rakkaat ovat eikä tietyt seinät. Lähdimme projektiin, josta voimme innostua ja tehdä jotain kiinnostavaa uutta. Tämä projekti mahdollistaa monta muutakin arvokasta asiaa. Nykyinen kotimme saa syksyllä uudet asukkaat ja mikä parasta on luovuttaa koti hyviin käsiin. Saimme nauttia siitä vielä tämän kesän, nähdä, miten istuttamamme kasvit alkavat kukoistaa ja täyttää istutusalueita. Olemme tutustua ja ystävystyneet fantastisiin naapureihin ja katumme varrella asuvaan yhteisöllisyyteen, jollainen on tänä päivänä luksusta. Ikävä tulee kotia, pihaa, naapureita. Mutta emme lähde kauas, muutamme vain muutaman sadan metrin päähän. Kaikki ei muutu.

Kannustankin rohkeuteen kulkea kohti unelmia ja uskallusta tarttua hetkeen. Anna ainakin ajatukselle tilaa, niin voit yllättyä. Meille tämä muutto on uusi mahdollisuus ja tarjoaa monta hyvää asiaa ja muutaman ratkaisunkin. Esimerkiksi sen, että äiti on koulupäivän jälkeen siinä kotinurkalla, lähellä. Saan toivomani työtilan, uutta suunniteltavaa, paikan toteuttaa itseäni ym. Jaksan uskoa, että tämä juttu tuo tullessaan paljon ja hyvää. Näissä tunnelmissa kohti syksyä.

Kaikkea hyvää sullekin ja ihanaa viikonloppua!
Lämmöllä, Kati

43 kommenttia

 1. Voi apua ku mahtava rakennus ja koti. Näen sieluni silmin että tuosta ei voi tulla kun upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirka ♥ Rakennus on upea 60-luvun lopun ikoni ja helmi!

   Poista
 2. Ihanaa rohkeutta heittäytyä, respect! Kiinnostavia juttuja on siis tulossa blogiin tänä syksynä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika ♥ Kyllä puntit vähän tutisee ja ajatukset harhailee, silti innolla uutta kohti! Uutta tulossa siis blogiinkin :)

   Poista
 3. Tuosta tulee upea, kun sinä pääset suunnittelemaan! En ihmettele alkuunkaan teidän ratkaisua - sitä on ihmisen tehtävä, mistä tykkää ja nauttii! Ja koti on todellakin siellä, missä ovat ne rakkaat ihmiset <3
  Onnea uuden edessä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Lady ♥ Hienoa kannustusta ja uskoa kykyihimme!
   Sopivasti Elastinen laulaa tuossa taustalla: mul ei ollu mitään muut ku mahdollisuus ja tieto siitä että mitä tahdon voin saavuttaa, koval duunil asiat vaan onnistuu, kokeillaan ja sit taas noustaan jos kaadutaan hanskat ei tipahda periks ei anneta ne sanoo: et pysty, et voi, ei kannata mun korvissa se kaikki kuulostaa haasteelt ne saa luun kurkkuunsa, kun tulosta taas teen jatkan jaksan vaikka väkisin jos ois helppoo, kaikki tekis niin mus on voima, jota en voi vaimentaa pusken täysii aina vaan mun ei täydy, vaan mä saan.
   Aika osuva ajoitus ja ihan loistavat sanat tässä biisissä "Eteen ja ylös".

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Jutta! Tervetuloa kurkkimaan jossakin kohtaa, miten projekti edistyy!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Tai ette te mitään onnea varmaan tarvitse - hyvin kirjoitit tuosta teidän bensasta. Se on äärimmäisen tärkeää tunnistaa. Minä puolestani mietin että nyt kun saadaan tämä terassi valmiiksi,niin toivottavasti ei muutamaan kuukauteen aloiteta uutta projektia.. Siitä täytyy tykätä paljon! Vaikka itsekin olemme projekti-ihmisiä, niin keskeneräisyyttä ja loppukiriä on vaikea kestää..

   Poista
  2. Kiitos Katri! On se niin, että keskeneräisyys ahdistaa välillä kovasti, ja taas päättää ettei koskaan enää, mutta veri vetää taas uuteen rojektiin ja kohti uusia uupumuksia :D Kyllä tämänkin kanssa on jo muutama ei hittolainen-ajatus päässä käynyt mutta mies on vankka kuin rautapaatti. Näillä mennään ♥

   Poista
 6. Oi olenkin odotellut tätä postausta siitä asti, kun huomasin keväällä teidän kodin olevan myynnissä! Meillä tulee siis seurattua sitä teidän aluetta vähän sillä silmällä ;)

  Mutta aivan mahtava projekti teillä tiedossa, jään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä kaikkea ihanaa saatte aikaiseksi tuolle rakennukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli postauksen aika ja paikka :) Meidän alue on ihana paikka asua! Pieni mutta idyllinen, lähellä kaupunkia mutta maalla, moderni mutta maanläheinen ♥ Siwa, grilli, koulu, päiväkoti ja ja ... Tervetuloa seuraamaan projektia :)

   Poista
 7. Oho! Hienoa että teillä on uskallusta jättää koti, ja tehdä uusi koti :) Musta tai meistä ei olis koskaan siihen. Tää on nyt ja aina meijän koti!
  Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija ♥ Kaikki kodit on aina tehty rakkaudella sekä ripauksella verta, hikeä ja kyyneleitä.
   Jokaisella on paikkansa ja meillä se tuntuu olevan projektimoodissa :D

   Poista
 8. Ihailen suuresti teidän paloa tehdä itse, rakentaa jotain mihin rakastutte sitä tehdessä, ihania koteja <3
  Onnea ja tekemisen iloa tämänkin kodin luomiseen.
  Ihana päästä seuraamaan tätä projektia, jota te kodiksi kutsutte.
  Aurinkoista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamme, Outi ♥ Rakkautta sen on oltava :) Aurinkoa sinullekin!

   Poista
 9. Vau, mahtavaa! Innolla odotan millainen siitä tulee!

  VastaaPoista
 10. Wowwoo! Just hyvä! Tsempiiä tulevaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S- Beauty of Life! Just hyvä tosiaan, hyvin paketoitu :)

   Poista
 11. Oikeata asennetta. Se pitää just tehä sitä mikä tuntuu oikealta ja hyvältä :) kerrankos täällä eletään ja rakkaat ihmiset ei ympäriltä katoa. Hienoa ko kumpikin voi osallistua projektiin ja saa siitä itselleen paljon.
  Ihanasti sanottu lapsilta, että isä on sellainen talon rakentaja. Odotan innolla projektianne ja siitä tulee varmaan hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi ♥ Isän rakkaus näkyy tekoina! Se on se matka, josta saa eniten. Tervetuloa matkaan!

   Poista
 12. Oi oi mikä herkku. Mekin haaveilemme jostakin erikoisesta rakennuksesta aina väliin ja tiirailemme rakennelmia silläsilmällä, mutta joskus ehkä. Tuo talo ei tule olemaan se viimeinen. Ihanaa unelmien toteutumista ja kiva päästä seuraamaan miten tuo muuttuu kodiksi. Varmaan olette viettäneet unettomia Öitä kun pää raksuttaa suunnitelmia. Mahtavaa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisellä talolla tarkoitan siis meidän taloa.

   Poista
  2. Kodiksi muuttuminen on prosessi ja alkaa vasta, kun ollaan lähempänä muuttoa. Nyt se on vielä työmaa, mutta ehkä ensi viikolla, kun keittiö saapuu :) Askel valmiimpaan. Tervetuloa inspiroitumaan, toivotttavasti :)

   Poista
 13. En malta odottaa "lopputuloksen" näkemistä.
  Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulosta pääset näkemään ihan kutsuttuna :) Nyt on kovin sotkuista ja vähän keskeneräistä vielä. Kiitos kannustuksesta!

   Poista
 14. Ihan mahtavaa kun löysitte pankin ja teette siitä itsellenne uuden kodin! Tsemppiä vielä tätäkin kautta projektiin. On tosi mielenkiintoista nähdä pankin muutos teidän käsissänne - omiakin muistoja tuohon pankkiin kun liittyy :) Olen hengessä mukana ja kompaten aikaisempia kommentoijia, en malta odottaa lopputuloksen näkemistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me löysimme tai pankki löysi meidät :) Ekana vei miehen, sitten minut! Kiitos tsempeistä ja kannustuksesta, se on tärkeää ♥ Tervetuloa myös fiilistelemään ennen muodonmuutosta :)

   Poista
 15. Voi miten mahtavaa ja onnea uurastukselle! Olispa minunkin mies innokas rakentelemaan ja tekemään, muttei sitä kiinnosta, harmi, mulla kun olisi niin hyviä ideoita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mysterious M ♥ Jokaisella on omat kiinnostuksen kohteensa :) Laitahan vaan ideoita kiertoon muilla tavoin!

   Poista
 16. Onnea tulevaan! Mekin myytiin itse rakennettu talomme ja rakensimme uuden ihan eri kaupunkiin. Tehtiin iso hyppäys jo tutuksi muodostuneista kuvioista, mutta nyt parin kuukauden jälkeen voi ainakin sano että kyllä se kannatti! Vanhasta kodista luopuminen oli yllättävänkin tunteellista, itse kun oli tehnyt ja suunnitellut siellä kaiken, mutta silti, on tämä uusikin ihana, ja tästä tulee varmasti vähintäänkin yhtä rakas vuosien saatossa. Teillä näyttää olevan kiva projekti tulossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! Niin olin jo matkan jälkeisissä tunnelmissa, että osaan kommenteista unohdin vastata :) Iso hyppäys on aina suuri niin monella tasolla, mutta jokainen uusi juttu tuo tullessaan jotain kivaa ja uusia mahdollisuuksia. Juuri niitä uusia rakkauksia, kuten mainitsit ♥

   Poista
 17. Waude!!! Tsemppiä ja onnea uuteen projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuulanneli, tsemppiä ja onnea tarvitaan :)

   Poista
 18. Vau,onnittelut! Jännää sitten nähdä täällä blogissa millainen tuosta tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Blogimaailman hiljaisuudelleni on ollut selitys, vähän kiirusta tuolla raksalla :) Kuvakulmia, tunnelmapaloja ja pohdintoja tulossa!

   Poista
 19. Voin jo sieluni silmin nähdä miten ihanan kodin tuosta pankista loihditkaan, niin ja puodin kanssa! On se vaan niin kiva lapsille, kun äiti on töissä samassa rakennuksessa, mikä tuki ja turva!
  Ihanaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija ♥ Toivon ja uskon, että kokonaisuudesta tulee onnistunut! Näissä tunnelmissa ainakin vielä ;) Ihanaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 20. Voihan wautsi wau!! Aivan mahtavaa, kun ihmiset uskaltaa tehdä tällaisia ratkaisuja. Uuden suunnittelu ja toteutus itselle mieleisistä asioista on bensaa, sen allekirjoitan minäkin. Tämän projektin etenemistä saadaan varmaan seurata täälläkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä vähän kypsyttelyä vaati, mutta enemmän harmittaisi, jos jättäisi tekemättä! Näillä mennään :) Nyt on flunssa uuvuttanut naista, mutta siitä huolimatta ostin eilen lamput ruokapöydän päälle. Ei siis tarpeeksi kipeä :D Projektin etenemistä pääsette seuraamaan, tosin osaksi vähän jälkijunassa, sillä siellä tapahtuu nopeammin kuin pystyn postaamaan!

   Poista
 21. Siis niin upeaa, että uskaltaa ottaa sen yhden askeleen uuteen suuntaan! En osaa kuvitellakkaan, millainen lopputulos tuosta kehkeytyy. :D Onnea tulevaan projektiin!!!

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall