DIY tuolin istuinosan verhoilu




Loppiaisen puhteina päätin tarttua Hangon kodin tuoliprojektiin. Tarvikkeet ovat olleet jo kaapissa odottamassa inspiraatiota. Tänään se sitten iski. Ostin nämä kaksi ruokapöydän tuolia vuosi sitten Turun Ekotorilta. Niiden kunto on ihan ok, vähän liimaa tarvinnevat, mutta elämän kolhuja en ole ajatellut korjata. Selkänojan muotoilu on suosikkini ja muistan, että kummitädilläni on samantyyliset tuolit. Tuolien istuinosien kangas oli alusta asti mielessä vaihtaa ja nyt tartuin tuumasta toimeen.



Rakastan vanhoja huonekaluja. Niiden laatua ja kestävyyttä, niitä kannattaa kunnostaa. Tuolien istuinosat ovat kiinni metalliklipsuilla, joita löysäämällä istuimet saa vain nostettua pois.





Olin varannut nahaksi mattapintaista mustaa huonekalunahkaa, joka ei ole ihan hurjan paksua. Näin onnistuu kulmien kanssa parhaiten. Vanhan kankaan alla oli erillinen aluskangas, jonka jätin paikoilleen. Mitään erillistä pehmyketta tuoleissa ei ollut enkä laittanut sitä nytkään. Lisäavuiksi kaivoin pihdit ja ruuvimeisselin, jotta sain irrotettua vanhat niitit.



Vanhan kankaan poistettua asetin nahan istuimen alle, katsoin, että siinä on riittävästi saumavaraa joka reunalla, kiristin ja nitosin nahan lähekkäisin niitein kiinni. Nitosin ensin vastakkaiset sivut, sitten toiset sivut ja lopuksi viimeistelin kulmat. Nahkaa ei kannata venyttää liikaa, ettei se repeä esim. kulmista, joissa on reuna on terävä.
Kun istuinosat on niitattu kiinni, leikkasin ylimääräiset varat pois askarteluveitsellä ja kiinnitin istuimen tuoliin. Täydellisiä kulmia en onnistunut saamaan, mutta silti olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Istuinosan verhoilun vaihtamiseen aikaa kului noin 30 minuuttia siivouksineen.





Nyt tuolit istuvat keittiöömme ja tuohon Mums'in villamattoon, johon olen muuten supertyytyväinen.
Se on toimiva materiaali myös keittiössä ja tuo kivasti ryhtiä ja ilmettä keittiöön.
Minulla on tapana hankkia huonekaluja käytettynä juuri niiden laadun, ilmeen ja kestävyyden vuoksi. Miksaan erilaisia tuoleja, yhdistän myös uutta ja vanhaa, modernia ja klassikoita tai muuten vaan aiempien kausien helmiä. Hangon kotimme kylpee vanhoissa aarteissa, ja siitä olen joka kerta iloinen, kun tänne saavumme. Kalusteet sopivat talon henkeen ja asunto on onnistunut yhdistelmä uudistuotantoa ja vintagea. Rohkaisen siihen, että nähkää esine tai huonekalu, älkää miettikö ensimmäisenä kenen suunnittelema se on. Oivaltavalla yhdistelyllä saa aikaan persoonallisen sisustuksen, joka ilahduttaa ennen kaikkea sinua mutta myös muita.



Mukavaa loppiaista!

I made new seats for our Hanko home dining chairs. I had materials already on cabinet, only waiting for inspiration. Chairs got new leather seats of matt black furniture leather.
I love vintage furnitures and let them be as those are with knocks their have had within years.
So happy to got those done ♥

25 kommenttia

  1. Miten upeat! Melkein ääneen sen huusin! Sinulla on Kati silmää ja osaat nähdä, miten vanha kaluste voi uudistua! Tuo nahka on tosi hyvän näköinen tuolissa. Mikä combo kaikkinensa maton kanssa! Joskus kiva nähdä tuo kaikki livenä! :D t: Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä onnistunut! Ja kun pitää tarvikkeet käsillä, voi aloittaa, kun inspiraatio iskee :D On sitä tovi odoteltu ;) Nahka sopii hyvin istuimiin ja ryhdisti koko kalusteen. Keväällä testataan nämä livenä <3

      Poista
  2. Tuolista tuli jotenkin ryhdikkäämmän näköinen uudella päällisellä. Hyvä muutos.
    Mukavaa loppiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, Outi! Kellertävä kangas ei oikein istunut tiikin sävyyn. Nyt on ryhdikkäämpi :) Mukavaa loppiaista myös!

      Poista
  3. Heti heräsi mielenkiinto, kun puhuit Hangon kodista :) onko sinulla siellä vapaa ajan asunto? Puutalossa ?
    Minulla siellä pieni piilopaikka puutalossa, jonne lähden yksin kaksin taikka koiran kanssa akkuja lataamaan..rakastan yli kaiken sitä kaupunkia..tein juuri blogiini postauksen Hangosta :)
    Kaunis tuoli ja tuolla tavalla uskaltaisin itsekin lähteä vanhaa tuolia uudistamaan, täytyy katsella tuoleja sillä silmällä!!
    t. jaana
    amandantuvantunnelmista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin heti kurkkimassa blogissasi :)
      Ihana postaus Hangosta! Meillä on pieni kerrostaloasunto Esplanaadin varrella, jossa vietämme aikaa perheen kanssa aina kun voimme. Nyt pääsimme jo loppiaisena pe matkaan. Hanko on mieheni isän synnyinkaupunki, mutta me tulimme tänne vajaa vuosi sitten.
      Ja kiitos, tuoleista tuli onnistuneet, olen kyllä tyytyväinen :)

      Poista
    2. kiva kun kävit kylässä ;)
      Minun mies on kotoisin Hangosta ja anoppi asuu vielä Bulevardilla :) Olen siis vieraillut siellä hyvin säännöllisesti jo yli 30 vuotta :)
      Minulla on siellä pieni puutalo asunto vuokralla..pako paikka arjesta lähinnä :) mutta niiiin ihana!! Se on ihan lähellä makasiineja, pari minuuttia ja olen Origossa syömässä..tosin niin kallis paikka että tulee aikas harvoin käytyä ;) mutta hyvä ruoka kyllä ja kesän saaristolaispöytä niin namnam!

      Poista
  4. Hieno verhoilu! Ja tuo tuoli on todella kaunis - selkänoja on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolista tuli kyllä kiva ja tykkään kovasti sen muotoilusta :)

      Poista
  5. Hienot! Minulla on jetsulleen samanlaiset tiikkituolit täällä kotona - lapsuudenkodin peruja :)

    VastaaPoista
  6. Tuo musta nahka sopii hienosti noihin tuoleihin. Kauniit tuolit ja tuo selkänoja on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta oli ehdoton ykkösvalinta :) Korostaa kivasti myös selkänojaa!

      Poista
  7. Kaunis tuoli ja musta nahka toi kyllä lisää ryhtiä kauniiseen tuoliin. Mieki tykkään monesti, että ajan patina saa näkyä. Onnistunut muutos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pyyhitä elettyä elämää pois, näin se on <3 Patina on ansaittua :) Tuolista tuli kyllä mieluisa!

      Poista
  8. Tykkään! Musta sopii tosi hyvin tiikin kanssa. Onpa kiva toi selkänoja - ei ole tullut ennen vastaan.
    Mekin ollaan joskus harrastettu niittipyssy-hommia vanhojen keittiön tuolien kanssa. Mukavan nopeasti tulee valmista niin - sopii siis meille hätähousuillekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolit on niin ihanat, odottivat Ekotorilla juuri minua :) Parasta on, että ovat hyvät istua ja kauniitkin vielä!

      Poista
  9. Ai että miten kiva muutos! Eipä olis itselle tullut mieleen käyttää nahkaa, mut sehän sopii näihin just! Kaunis muotoilu muutenkin♡ Maailmassa on niin paljon aarteita pelastettavana, mutta mihin sais kaiken mahtumaan?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuo nahka on jotenkin lähellä sydäntä ja sopisi tähän laadukas verhoilukangaskin. Ehkä matto inspiroi nahkaan myös :) Aarteet ovat <3

      Poista
  10. Eksyin ensi kertaa blogiisi. Kaunista jälkeä tuli! Nahka tekee tuoleista tyylikkäitä. Itsellänikin odottaa tuoliprojekti, josta etsin parhaillani kangasta. Pitää tarkkaan miettiä, jotta kunnioittaa ajan henkeä. Tuunaileminen on antoisaa ;) T: Merikaisla tuulessa bloggari

    VastaaPoista
  11. Kiva kuulla, että löydit blogiini :) Tervetuloa matkaan mukaan! Ajan hengessä ja ajan kanssa hyvää tulee. Nämä projektit ovat hauskoja, ei monimutkaista ja taas palkitsevaa, kun suht nopeasti saa valmista :)

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall