Gdansk & ravintolavinkit


Suuntasimme viime viikonloppuna kässänaisten kanssa Gdanskiin. Ekan reissun teimme viime vuonna samaan aikaan ja keväällä päätimme lähteä Gdanskiin uudelleen. Suora lento Turusta ja mukavaksi koettu kohde ratkaisivat asian. Matkaseurueemme koostui tälläkin kertaa 8 kässänaisesta ja valitsimme majapaikaksi huoneistohotellin. Tällä kertaa valintamme osui hyväksi rankattuun Villa Pica Pacaan vanhan kaupungin kupeessa. Huoneistossamme oli 4 makuuhuonetta, tilava keittiö, iso olohuone, 2 wc:tä ja kattoterassi. Hotellilta on matkaa pääkadulle vain pari minuuttia. Villa Pica Paca sopii erityisen hyvin myös lapsiperheiden matkailuun. No, tällä reissulla kotiin jäivät niin lapset kuin miehetkin :) Meillä oli kutimet matkassa ja shoppailu ja syöminen mielessä! Voin sanoa, että suunnitelmissa pysyimme ja niitähän me toteutimmekin oikein olan takaa. Tässä postauksessa tarjoilenkin ruokapaikkavinkkejä ja toiseen postaukseen jaan kokemuksen, joka oli aikamoinen yllätys matkallamme.


Gdanskiin matkaavaa hemmotellaan lukuisilla ravintoloilla. Seurueemme koon vuoksi varasimme iltaruokapaikat etukäteen, ja valinnan vaikeus tuli vastaan. Aiemman reissun perusteella valitsimme yhden ravintolan, muiden ruokapaikkojen kohdalla luotimme TripAdvisorin luokituksiin. Kaikki iltaravintolat sijaitsevat vanhassa kaupungissa. Kaupunki on sen verran kompakti, että joka paikkaan pääsee kävellen. Mikäli matkaa kauemmas, paikallisjuna tai taksi vie edullisesti perille.

Ensimmäisen illan valintamme oli kalaravintola Restauracja Targ Rybny - Fishmarkt, jonka valikoimiin kuuluu muutakin kuin kalaa. Oma valintani kallistui keskimmäiseen pihviannokseen, joka oli totta puhuakseni parhaimpia ikinä, mitä olen syönyt! Taidettiin rankata jopa matkamme parhaaksi ravintolaksi. Tunnelma oli hyvä, palvelu erinomaista ja annokset NIIN HERKKUA! Kalaravintola löytyy jokirannan tuntumasta.




Sunnuntai-illan valintamme oli viiniravintola Mariacka-kadun päässä, Restaurant Literacka. Hinnaltaan kalleimmasta päästä paikallisia ravintoloita. Literackassa on kaunis ulkoterassi ja sunnuntaina pieni jousiorkesteri soittamassa. Meille oli varattu pöytä tunnelmallisesta alakerrasta.
Seurueemme on tunnetusti äänekäs ja oma "rauha" toimii parhaiten muitakin ruokailijoita ajatellen.
Alkuruokana hurmasi höyryävä tomaattikeitto, pääruokana maukas pihvi ja jälkiruoan kruunasi loistava creme brulee. Annoimme viinimestarin suositella meille ruokaviinin, joka oli nappi valinta lihan kaverina muiden luottaessa proseccoon. Tunnelma oli hyvä, ruoka ja erityisesti viini hyvää. Palvelussa oli tällä kertaa petrattavaa, homma ei pelannut ihan jouhevimmin ja muutama kömmähdyskin mahtui iltaan. Tarjoilijamme vaikutti harjoittelijalta, joten annoimme hänelle anteeksi. Ruoka, hyvä viini ja musiikki kruunasivat illan.





Maanantai-iltana suuntasimme yhteen suosituimmista ja ehkä kalleimmista ravintoloista, jokirannassa sijaitsevaan Goldwasseriin. Goldwasserissa olemme nostaneet ensimmäiset reissumaljamme vuosi sitten ja tämä ristittiin jo kantapaikaksemme. Matkaamme siivitti helleaalto, jota Puola oli saanut odottaa koko sateisen kesän. Ihan huippu tuuri, että se osui juuri matkaamme. Parhaimmillaan lämpötila kohosi jopa yli +30 asteeseen. Goldwasserissa nautimme ruoat terassilla ja tarjoilijamme osoittautui ihan huipuksi. Mikä ammattitaito ja huumori nuorella kaverilla! Sellaista luontevaa ja huomioivaa, ei imelää eikä teennäistä. Me tykättiin ♥ Ja laskun loppusummassa kun on +10% palvelumaksua, joten pitäähän sekin lunastaa. Lautaselleni päätyi jälleen pihviä ja jälkkäriksi hitsin hyvää vaniljajätskiä. Laseissa kimmelsi proseccoa sekä puolalaista, makeaa Goldwasser-likööriä, jossa kelluu 24 karaatin kultahippuja.


Mikäli vuokraat huoneiston, voit joko käydä kaupassa ja laittaa itse aamupalan, tai vaihtoehtoisesti suunnata vanhaan kaupunkiin aamupalalle. Suurin osa ravintoloista ja kahviloista tarjoilee valmiita aamupalavaihtoehtoja. Villa Pica Pacassa oli tarjolla aamupala erilliseen hintaan.  Kävimme siellä tulopäivänä, mutta muina päivinä halusimme nauttia upeasta säästä ja syödä aamupalan ulkona. Suuntasimme pääkadulle, ja Cafe Goldwasseriin. Listalla oleva Royal breakfast ei suurempia myyntipuheita kaivannut. Hintaa sille tuli noin 10 euroa ja valintamme osoittautui loistavaksi!
Leipää, hedelmiä, luonnonjugurttia, granolaa, leikkeleitä, vihanneksia, munakokkelia, mehua, kahvia tai teetä. Taisi sitä proseccokin maistua vielä avecina, tosin se ei kuulunut tuohon aamupalaan eikä hintaan :).



Päiväruokapaikoista suosikkejamme ovat Bar Pod Ryba, uuniperunapaikka, jossa vaihtoehtoja on liiankin kanssa, sekä Tekstylia, jossa saa ihan älyttömän hyvät pastat. Bar Pod Ryba löytyy osoitteesta Piwna 61/63 ja Tekstylia taas osoitteesta Szeroka 121/122, matkanvarrella kauppakeskus Madisoniin. Muutama paikka jäi vielä odottamaan seuraavaa reissua, kuten Sempre Pizza e Vino sekä Piwna47 Food & Wine. Mikäli haluat maistaa jotain todella puolalaista, suuntaa Tawernaan ja tilaa ruisleivän sisällä tarjoiltavaa savulihakeittoa. Mikäli kaipaat lisää vaihtoehtoja, TripAdvisor kertoo vaihtoehdot arvosteluineen ja osoitteineen.






Tulipas tästä ruokaisa postaus, mutta toivottavasti saat vinkkejä omalle matkallesi tai innostut kaupunkilomalle Gdanskiin. Rantalomasta haaveilevat suuntaavat Sopotiin, joka on vain reilun puolentunnin junamatkan päässä. Ostoskeskuksia kaipaaville löytyy vanhan kaupungin reunalta kauppakeskus Madison ja vartin junamatkan päässä iso Galerie Baltycka kauppakeskus.

Kiitos kässäkamut - taas oli niin loistava reissu ♥

Kati

PS. Lisää tipsejä Gdanskiin löydät mm. Lady of The Mess ja Onnen hetkiä paratiisista blogeista!

I have been visiting on Gdansk, Poland last weekend with my knitting friends. Just shopping, eating, walking, knitting and little bit sipping. Our residence was lovely Villa Pica Paca in the center and I also like to recommend few nice restaurants we enjoyed. A lot of good energy and relaxing was going on! Thank you knitting ladies ♥ We had so fun!





13 kommenttia

  1. Ruokaisa on tämä kommenttikin. Voihan valuva kuola mitä annoksia. Uuniperuna ja kunnon lihaisa pihvi, mitä muuta sitä voi toivoa. Ihana reissu teillä on ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä hemmoteltiin kyllä hyvällä ruualla, Outi :) Kaikki annokset saivat makuhermoihin vauhtia ja ihanaa oli saada pieni breikki vilkkaaseen elokuuhun.

      Poista
  2. Kiitos vinkeistä, tuo kohde on käymättä vielä. Pitäisi mennä ihan vaan tuon Turun lentokentän kannatuksenkin takia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi, Celia :) Lento on lyhyt ja kentältä keskustaan menee noin 20 minuuttia Gdanskin päässä. Turun kentän kannatus on tärkeä asia matkustusmukavuuden lisäksi ♥

      Poista
  3. Oijoi mitä herkkuja *pyyhkii tämäkin kuolaansa*. Gdansk on minullakin käymättä, mutta täytyisi ottaa oikein projektiksi kun lähikentältä olisi niin helppo lähteäkin. Tuo teidän majapaikka kuulosti myös kivalta vaikka kahden perheen matkaa ajatellen. Kiitos taas ruokavinkistä! Alkoi tehdä niin valtavasti mieli uuniperunaa, että meillä taidetaan joku päivän loppuviikolla syödä niitä päivälliseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on loistava perhelomakohde myös, jokaiselle jotakin ja kaikki lähellä. Paikka on turvallinen ja ihmiset ystävällisiä! Uuniperuna on omakin herkkuni, Bar Pod Rybassa vaan tulee valinnanvaikeus. Mutta kun on porukalla liikkeellä, voi maistella myös kaverin lautaselta ♥

      Poista
  4. Ihanan ruokaisa postaus :) huomasin juuri etten ole syönyt tänään ollenkaan lounasta.... Gdansk on listalla "must to see" - kivannäköistä ja edullistakin. Parin viikon takaisen Varsova reissun jälkeen Puola tuntuu kivalta matkakohteelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gdansk on käymisen arvoinen kohde! Toinen kiva kohde on Bratislava, vähän samanmoinen. Sinne matkaaminen on vain vähän aikaavievämpää. Lennot Wieniin ja sieltä bussilla.

      Poista
  5. Kiitos vinkeistä, kuulostaa hyvältä! Itsellä on Gdansk haaveissa joskus ensi vuoden puolella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Gdanskia, sinne pääsee pienemmällä budjetilla ja kaupungin saa haltuun kävellen :)

      Poista
  6. Nämä teidän naisten reissut on kyllä ihan parasta A-luokkaa! Hameväen kanssa reissatessa saa rauhassa kohnata kaikki putiikit läpi ja nautiskella muuten vaan. Gdansk on kyllä tooooosi kiva kaupunkilomakohde, varsinkin meille turkulaisille, joita hemmotellaan edullisella, suoralla lennolla. Poimin nämä ravintolavinkit heti talteen, jospa me päästäisiin tekemään pieni viikonloppuvisiitti lahden toiselle puolelle vielä tämän syksyn aikana.
    Aurinkoista viikonvaihdetta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissumme ovat hulvattoman hauskoja ja kiireettömyys ihan parasta! Kaikki tämä vielä hyvässä seurassa kässäillen, mikä parempaa ♥ Suorat ja edulliset lennot ovat luksusta tosiaan meille turkulaisille :)

      Poista
  7. Kiitos näistä ravintola vinkeistä, ne tuli tarpeeseen. Jos ette ole jo ehtineet uudelle reissulle, annan erittäin vahvan suosituksen Piwna47 Food & Wine -ravintolalle. Käytiin siellä vikana iltana tämän postauksen perusteella. Ruoka, juoma ja ennen kaikkea miljöö olivat mitä mainioimmat. Meille sattui sateinen ilta, mutta se ei menoa haitannut. Saimme pöydän lasitetulta terassilta ravintolan perältä, jossa oli todella tunnelmallista. Ylhäällä oli vielä kolmas ruokailutila sekä baari. Kokeilkaahan siis tätä seuraavan kerran :)

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall