Tyttöjen WC

Kotimme toinen wc on remontoitu ja vihdoinkin sain napattua siitä muutaman kuvan. Pientä wc-tilaa kasvatettiin 20 sentillä siirtämällä seinää ja saaden tason ja ovenkarmin väliin vähän ilmaa. Isoa veskistä ei saa, mutta pieneltä tuntuvalla seinänsiirrolla (siis pieni siirto senteissä, ei työssä, huomautti mies :) tila ei tunnu ahtaalta.


Seinät käsiteltiin Belle Artin hartsipinnoitteella. Sävy on heidän myymälässä mallina oleva sekoitus, joka on betoninvärinen eikä taita liikaa siniseen. Hyvä harmaa! Olen tyytyväinen niin materiaali- kuin värivalintaan. Seinä näyttää sopivan elävältä, betoniselta ja silti koskettaessa jotenkin pehmeältä. Pinta on helppo pitää puhtaana eikä siinä myöskään näy heti kaikki roiskeet.

Seinä suorastaan huusi BEdesignin Wolf-hyllyä. Niin nappi tuohon kohtaan! Hyllyn innoittamana hankin Hayn mattamustat metallikoukut pyyhkeille. Finlaysonilta löysin uudenuutukaiset Reno-käsipyyhkeet. Ne ovat näöltään kuin farkkua mutta pehmeät ja imukykyiset laadultaan. Hienoina yksityiskohtina farkkutikkausta mukailevat ompeleet ja nahkamerkki, joka ajanmyötä kuluu kuten lempifarkkujen tägi. Tyttöjen veskiin ostin nuo tummanharmaat ja poikien wc sai farkunsiniset.


Wc:n kalustuksessa olikin sitten omat haasteensa. Vaikka seinää siirrettiin, syvyyttä eikä oikeassa takakulmassa olevaa putkikoteloa saanut muokattua, ja viemäröinnitkin olivat niillä sijoillaan. Vanhaa remontoidessa tuleekin vastaan tilanteita, joita ei pohjakuvien tarkoista mitoista eikä hyvistä suunnitelmista huolimatta voi toteuttaa. Ja toisaalta tilanteeseen ei olekaan ratkaisua tuosta vaan, kaupan hyllystä. Niin kävi allastasomme kanssa. Ainoana kriteerinä meillä oli valuallastaso, eli taso ja allas samaa yhtenäistä materiaalia, eikä tasoon upotettavaa tai sen päälle laitettavaa erillistä
allasta. Tilan leveys on 112 cm ja syvyyttä max 40 cm. Eihän nämä ole mitään vakiomittoja. Kaapin voi rakentaa, mutta tason kanssa tulee haasteita. Joko tyydyt vakiomittaisiin ja teet hassun pienen kaistaleen jostain muusta materiaalista. Meidän tapauksessa tuo hassu pieni kaistale olisi ollut 30 cm ja sauma tasojen välissä. Tarjolla on onneksi mittatilaustasoja, joita saa omien mittojen mukaan. Tuo 40 cm syvyys asetti vielä lisähaastetta, sillä monellakaan valmistajalla ei ole tuon mitan alittavaa versiota, saati kaunista. Sopivan altaan löysimmekin Kvikin mallistosta.Mittatilauksesta valmistui valkoinen Kuma-valumarmoriallas* ja tilaan sopiva allaslaatikosto. Investointina hintavampi, mitä olimme budjetoineet, mutta panostuksen väärtti. Joka aamu yhtenäinen, saumaton taso ilahduttaa ja erityisesti siivouspäivinä. Kuvissa näkyvat vesiputket odottavat vielä maalia pintaansa, mutta niille tarvittu kolo onnistui itse koloamalla, sillä materiaali kestää työstöä. Hanavalinnoissa valintamme on Oraksen hanat. Kotimaiset, joihin löytyy varaosia. Tästä ei perheemme huoltomies ole valmis tinkimään. WC-tilaan valitsimme mustalla "liperillä" päällystetyn Oras Optiman.


Ai miksikö tyttöjen wc? No, pojat eivät tykkää seinäpytystä :D No, me tytöt tykätään ja wc-jako sopii meille hyvin. Eivät meidän kauneustuotteet poikien veskiin mahtuisikaan, siellä on liian pieni kaappi purkeille ja purnukoille ;) Mitä mieltä olet, joko betoni alkaa tökkiä vai tykkäätkö?

Our girl's toilet was renovated and now is time to show some pictures. We found the sink from Kvik and prime walls with concrete feeling resin.

Kati


* Allastasosta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

26 kommenttia

 1. Oh wau. Aivan mielettömän kaunis!

  VastaaPoista
 2. Tykkään! Noi pyyhkeet on vielä piste i:n päälle. :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Anniina, suden valvovan katseen alla tulee hampaatkin pestyä - molemmilta :D

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mieletön. Reno-pyyhkeet on niin hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat - Renoissa on hieno toteutus ja ihanat värit koko sarjassa ♥ Aivan loistavat lahjat nuorellekin vaikka valmistujaisten kunniaksi.

   Poista
 6. Kaunis wc-tila ja ihana tuo seinäpinta.Wolf hylly on nappi kyllä tuohon seinälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään, että wc:stä tuli toimiva ja kivannäköinen :)

   Poista
 7. Todella todella upea!!! Kyllä satsaaminen kannattaa. Me kans painitaan saman asian äärellä, vähän tiukkaa tekee, mutta haaveissa saada ihanat wc-kalusteet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Remppakulut paisuu helposti pullataikinan tavoin ;) Olen sen oppinut remppa- ja raksamatkallani, että päätän ne kohteet, mihin panostan ja lopuista pitää laskea pihistä-budjetti. Ne asiat, jotka tuovat arkeen toimivuutta ja iloa, ovat kodissa tärkeitä <3

   Poista
 8. Aivan superupea!! Ihan mieletön! Ihanat sävyt ja ratkaisut jotka tuottavat iloa pitkään! Tästä tinkimättömyydestä mallia meillekin sitten kun näitä kylppäreitä remontoidaan.. Kaunista Kati!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katri <3
   Pihistä ja panosta on hyvä ohjesääntö! Kylppäriremonttiin kannattaa satsata, niin suunnitteluun kuin materiaaleihin.

   Poista
 9. Aivan upea lopputulos :) Kyllä tyttöjen kelpaa!

  VastaaPoista
 10. Tosi upea lopputulos, ehkä tota petoni seinää vielä miettisin.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää perjantai päivää sulle.

  VastaaPoista
 11. Kiitos :) ja kiitos arvontavinkistä! Mukavaa viikonloppua myös!

  VastaaPoista
 12. Todella tyylikäs lopputulos! Valumarmoriallas on varmasti käytössä kätevä.

  VastaaPoista
 13. Tyylikkään upea tyttöjen vessa. Ei betoni töki ja tuo hirvenpää seinähylly on ihana.
  Kivat koukut pyyheille ja hana!

  VastaaPoista
 14. Upea veski teillä tytöillä! Betoniseinä on niin kaunis,
  rouhea ja luonnonläheinen. Tykästyin niin noihin pyyhkeisiin,
  että taidanpa hankkia samanmoiset meidän mökille.
  Aurinkoa viikkoosi Kati <3

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall