Frida was here | Uusia kuvakulmia

Eilen oli iloinen ja energinen ilta Kotilaiturilla! Frida, Koti kaupungin laidalla-bloggaaja, visualisti, stylisti, valokuvaaja ja paljon paljon muuta samassa paketissa, vieraili kaupalla ja järkkäsimme yhdessä valokuvauskurssin. Kurssista vastasi Frida, taustahommista ja piirakanpaistosta taas minä.
Kurssilla sukellettiin hyvän kuvan perusteisiin, kameran kolmeen tärkeimpään säätöön ja muutamiin muihinkin namiskoihin. Kohtaamiset kameroiden kanssa olivat positiivisia, keneltäkään ei menneet hermot vaan jokainen hääri keskittyneesti niin oman kameran säätöjen kuin muistiinpanojen kanssa.
Fridalla on osaava, innostava ja kannustava tapa opastaa ja auttaa. Veikkaan, että tulevat päivät ja viikonloppu kuluu kurssilaisilta kamerat käsissä ja into omanlaiseen kuvantuottamiseen ylitti ison kynnyksen. Niin energinen ja inspiroitunut joukko kurssilaisia oli kasassa ja Frida todella sytytti meidät liekkeihin! Minulle kurssi tarjosi aimo annoksen uutta oppia, manuaalisäädöistä saan jatkossa enemmän irti ja asetelmien rakentamiseen tuli oikein himo. Innostuin kuvaamaan kaupalta yksityiskohtia, joten annetaan kuvien puhua puolestaan ♥


Ihana Frida, opemme, jonka sydän on kultaa! Sen paljastaa jo kuvakin ♥
Kiitos kurssilaiset ja Frida - kanssanne oli niin kiva perehtyä Canonin/Nikonin/Sonyn/Olympuksen
saloihin! Nyt suuntaan treenaamaan niitä tummia low key kuvia :)

Kurkkaa myös Arjen timantteja-blogista, mitä Anu tuumasi valokuvakurssista.

Lovely photografer, visualaddict and blogger Frida from Koti kaupungin laidalla blog visited on my shop and teach us how to take better photos and get more out off our cameras. We got inspired, as you can see!

/Kati

31 kommenttia

 1. KIITOS ihanan kurssin järjestelyistä! Oli antoisa ilta ja kotona ei meinannut uni tulla ihan äkkiä kun uudet opit pyörivät päässä. Olisin niin toivonut, että valoa olisi ollut edes vähän, niin olisin voinut käyttää energiaa iltakuvailuihin. Sulla kuvat on aina olleet hyviä, mutta täytyy sanoa, että tässä postauksessa ne ovat ihan uusissa ulottuvuuksissa. Tuo kohdentamisella kikkailu toimii ja tuo mielenkiintoa kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anu ♥ Mä jäin niin koukkuun tuohon tummaan kuvaamiseen. Lähdetäänkö joku ilta kuvauslenkille kohdentamaan ja loukiimaan ;)
   Kiitos, kun osallistuit!

   Poista
  2. No ilman muuta mennään loukiimaan 😂 Ensi viikko kun saadaan käyntiin niin alkaa helpottaa. Sit vain menoksi. Ja hei, Saksa peruuntui... 😕

   Poista
  3. Just niin, sit mennään :) Voi Saksa :( Mä tuun sun avuksi, tehdään täsmäisku, kun seuraava lyhyempi keikka tulee! Eikun pullo piiloon ;)

   Poista
 2. Teija kuittaa, kiittää ja kumartaa! Loistoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija sulle :) Ihanaa naisenergiaa! Ja hyvää reissua sulle :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Kyllä mua entisestään harmittaa, kun en itse päässyt osallistumaan Friidan kurssille täällä Raumalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Aina nuo aikataulut ei täsmää. Ensi kerralla toivotaan, että kalenterinne sopivat yhteen. Fridan kurssi on niin hyvä!

   Poista
 4. Nonnih, nyt daamit on ihan PRO! Mageet kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todelliset PRO damit :D Kiitos, pienestä tulee nyt suurta <3

   Poista
 5. Frida on niin innostava ihminen.
  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostavuus on luonnonlahja <3 Hymyä ja aurinkoa loppuviikkoosi, Outi :)

   Poista
 6. Olisi ihana päästä Fridan oppiin. Pariin kertaan olen päässyt vierestä seuraamaan, kun kuvailee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frida on huippu friidu <3 Mitä täältä Länsi-rannikolta muutakaan pukkaa :D Ehdottomasti kannattaa pyrkiä kurssille tai yksityisoppiin!

   Poista
 7. Upeat kuvat, Kati! Täällä harmittelen, etten päässyt mukaan. Jos ja kun vielä joskus pääsen Fridan oppiin... Siihen asti ihailen teidän hienoja kuvia!
  Hyviä kuvaussessioita!

  VastaaPoista
 8. Sinut pitää saada kurssille, Tuula! Ei sen takia, että kuvissa vikaa vaan energian ja oivalluksen ilmapiirin vuoksi. Se on käsinkosketeltavaa, kun osallistuvien silmistä näkee innostumisen ja palon kuvaamiseen ja onnistumiseen. Pitäisikö järkätä oma yökuvausretki?

  VastaaPoista
 9. Hienoja kuvia olet ottanut. Samaisen kurssin käyneenä (kaksi viikkoa sitten täällä Raumalla) voin yhtyä "ylistykseen" Fridasta ja hänen kurssistaan. Ilta oli jollain tapaa hyvin voimaannuttava, kun tilaisuuteen oli kokoontunut saman henkisiä yhteen...voi sitä innostumisen ja keskittymisen tunnelmaa!!! Ja tuolla kaupalla näyttää tunnelma olevan muutenkin kohdillaan. Mukavia syksyisiä päiviä ja hienoja kuvauskokemuksia!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimaannuttava on oikea sana, Satu :) Jokainen pyöritti kameraa niin keskittyneesti, että voin jopa sanoa blogiaatosten syntyneen muutaman kohdalla :) Kuulasta syksyä sinnekin ♥

   Poista
 10. Kiitos sinulle Kati... siitä että järjestit tämän kurssin ja kaikista näistä ihanista sanoistasi :))) Ope is happy! Tällä kurssilla tuntui kyllä tuo kamera-valmistajien variaatio olevan ihan omaa luokkaansa... vain Lumix puuttui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiittämästä, ilta oli sinun ♥ Ja Lumix vielä olisi puuttunut :) Hyvin pärjättiin sen konstikkaimman Canoninkin kanssa :D Nice to have you here ♥

   Poista
 11. Ihania kuvia olet ottanut ja yhdyn kyllä kommenttiisi, että Fridan sydän on puhdasta kultaa💜 Kävin tuon saman kurssin heinäkuulla ja olen kurssista yhä ihan tohkeissani😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fridan kurssilla inspiroituu :) Uskon, että kurssin anti kantaa pitkälle!

   Poista
 12. Kiitokset minunkin puolestani kurssin järjestelyistä. Piirakka oli aivan ihanaa ja liike oikein aarreaitta. Nyt innolla kuvaamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun osallistuit ja ilta oli kaikinpuolin antoisa :) Mukavia kuvaushetkiä ja tervetuloa taas poikkeamaan kaupalla!

   Poista
 13. Upeita kuvia! <3
  Ja varmasti oli mahtava ja antoisa ilta!
  Harmikseni huomasin vasta jälkeenpäin, että Frida oli Lahdessakin taannoin samoissa merkeissä. Mutta ehkä jonain kertana pääsen minäkin mukaan. Kuulostaa niin mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 14. Hienoja kuvia. Frida vois tulla tänne pohjoiseenki pitämään meille kurssia tai vaikka Oulun seudulle, uskon että moni bloggari olis kiinnostunut :) Mie ainakin tulisin, jos aikataulut antaa myötä. VINK VINK!!!

  VastaaPoista
 15. Ihania kuvia! Frida piti ihan loistokurssin myös täällä Raumalla Kodinonnen tiloissa. Monesti ollut mielessä poiketa Kotilaiturille! Jospa syksyn aikana ehtisi joku kerta hurauttelemaan. :)

  VastaaPoista
 16. Harmittaa, kun en päässyt mukaan. Sain just tietää, että muuttorumbaa pukkaa samoihin aikoihin. Kauniita kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
 17. Ihania kuvia! Minulla kurssi vielä edessä endi viikolla. Nyt jo olen ihan täpinöissä:)

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall