Osaava nainen ja arvonta

Syksyinen tervehdys täältä ruudun takaa tai oikeammin kameran takaa! Tulevana viikonloppuna 24.-26.10. on tiedossa Turun messukeskuksessa Osaava nainen -messut ja Kotilaituri on saanut arvottavaksi kolme kahden hengen messulippupakettia! Tällä kertaa Kotilaituri ei ole mukana messuilla, mutta messuohjelmaa selaillessa haluan nostaa esille muutamia luentoja ja esityksiä, joita suosittelen. Itse pääsen messuille sunnuntaina ja kaikkia näitä omia suosikkejani en pääse kuuntelemaan.

Omia poimintojani Osaava nainen -messuohjelmasta:
- "Astrologinen Kulta-aika 2012-2032 avaa ovet onnelliseen elämään”/astrologi Seppo Tanhua (esitykset pe-su)
- Ekomuodista ja yrittämisen haasteista kertomassa Palonin Minna Särelä (pe-su)
- "Pääoma on korviemme välissä" aiheesta puhumassa Lenita Airisto (vain pe)
- Miten ekologinen hiustenhoito eroaa perinteisestä hiustenhoidosta, aihetta valottamassa Pure Orangen Mia Pihlasto (pe-su)
- Muodin ihana maailma-muotinäytökset kaikkina messupäivinä
- Anne Kukkohovi keskustelemassa naiseudesta, kauneudesta ja hyvinvoinnista kumpuvasta itsevarmuudesta (vain la)
- Hidasta elämää-sivuston perustaja, hyvinvointikouluttaja ja -kirjoittaja Sanna Wikström avaa ajatusta "Kiireestä kantapäähän ja kantapään kautta elämään" sekä unelmien merkityksestä (vain la)
- Voiko jatkuvan uupumuksen takana olla hypoaktiivinen kilpirauhanen? tai Kärsitkö tärkkelysintoleranssista? Näihin kysymyksiin saa vastauksia asiantuntija Helge Variksen esityksistä. (la-su) 

Koko messuohjelman löydät täältä: http://turunmessukeskus.fi/messut-ja-tapahtumat/osaava-nainen/messuohjelma-1
ja Osaava nainen Facebook-sivuille pääset tästä  https://www.facebook.com/OsaavaNainen?fref=ts ja saat kaikki ajankohtaisimmat tärpit!Minkälainen sinusta on osaava nainen? Pidän itseäni osaavana naisena. Eikä tämä ole kehu vaan kokemuksen tuomaa faktaa. Osaan, kun haluan. Osaan, kun on pakko. Erilaisia asioita, en tietenkään kaikkea enkä mikään besserwisser ole, mutta monenmoista osaan ja olen ylpeä siitä. Osaan yrittää, uskallan kokeilla, vaikka välillä pelottaakin ihan vietävästi.
Minusta meidän jokaisen on tärkeä nähdä oma osaamisensa ja ymmärtää sen arvo, erityisesti itselle. Jokaisena päivänä nostaa yksi asia, jonka osasin. On se sitten teko, ajatus tai ele. Miten pieni lapsi iloitsee, kun osaa jotain uutta tai muistaa kertoa, katso, miten osaan. Kuulisin sen mielelläni sinulta, mitä sinä osaat. Sen ei tarvitse olla se paras taito tai osaaminen, vaan osaaminen, joka nousee mieleesi ja josta voit halata itseäsi.

Kaikkien kommentoineiden kesken arvon kolme 2-hengen lippupakettia Osaava nainen-messuille. Arvonta alkaa NYT ja päättyy huomenna 22.10. eli keskiviikko-iltana klo 00.00!

Kaikki siihen mennessä kommentoineet osallistuvat arvontaan. Koska messut ovat jo "ovella" ja lippujen postittamisella tulee kiire, toimitankin voittajien liput nimellä varustetulla kuorella suoraan lippukassalle (oikeanpuolimmainen lippukassa). Näin ne ovat odottamassa, menee voittaja minä päivänä tahansa.
 

Toimi näin:
Kirjoita kommenttisi lisäksi sähköpostiosoite, josta tavoitan sinut voittaessasi.
Jos taas kommentoit anonyymisti, lisää kommenttikenttään nimesi tai kaikkein mukavinta on, jos päätät liittyä lukijaksi :) Osallistuminen ei kuitenkaan sitä edellytä.
Onnea arvontaan ja osaavia kommentteja kehiin, ystävät!

66 kommenttia

 1. Mitäs minä osaan????Tänään ainakin töissä osasin perehdyttää uuteen asiaan toisia mielestäni hyvin a suunnitella uusia käytäntöä toteutettavaksi. Riikka Alho riikka-sofia@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Loistavaa Riikka, avasit rohkeasti pelin :) Mainitsemasi osaamiset ovat erittäin arvokkaita taitoja! Ja mainitsemiasi osaamisia on vieläpä kaksi. Hienoa! Peukkuja arvontaan :)

  VastaaPoista
 3. Osaan olla oma itseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua Hanna <3 Tämä taito on monella vähän piilossa. Kiitos rohkeasta kommentista sinullekin ja peukkuja arvontaan!

   Poista
 4. MAINION ELÄMÄN OHJEEN KIRJOITIT, KIITOS. Osaan, kun haluan. Osaan, kun on pakko. Osaan yrittää, uskallan kokeilla, vaikka välillä pelottaakin ihan vietävästi.
  Minusta meidän jokaisen on tärkeä nähdä oma osaamisensa ja ymmärtää sen arvo. Terveisin Pia. pia.artinsalo@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia kommentistasi <3 Olen kohdannut monta pelkoa, osan ylittänyt ja osaan jäänyt välillä vellomaan. Nyt olen opetellut näkemään oman osaamiseni ja arvoni, välillä se on haastavaa, välillä se tulee luonnostaan. Itseään pitää rakastaa terveesti. Olen niin häikäistynyt ympärilläni olevista osaavista naisista, joiden kanssa olen ilokseni saanut viimeisten vuosien aikana tehdä juttuja ja saan olla osallisena iloitsemassa heidän osaamisestaan. Kannustan kaikkia tähän samaan :) Peukkuja Pia sinullekin arvontaan!

   Poista
 5. Ihana postaus Kati! Tuo osaaminen on itselleni vähän niin kuin akilleen kantapää. Kuten sinulle viime tapaamisessa mainitsin ihailen niin osaavia naisia, joista sinä olet yksi oiva esimerkki. Olet pistänyt pystyyn lyhyessä ajassa upean sisustuskaupan, olet lahjakas käsityöihminen ja menestynyt yrittäjä. Mutta itsestäni minun on kovin vaikea löytää asioita, joissa olen hyvä. Jos oikein etsin, niin voinko sanoa, että kirjoitan kohtalaisen sujuvasti? Kääk, vaikean kysymyksen heitit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teija, kiitos <3 Nyt on sinun aikasi alkaa pitää omaa osaamispäiväkirjaa. Laitapa keittiöön purkki, johon sujautat joka päivä lapun, johon kirjoitat, missä olet hyvä. Sinä päivänä kun et saa mitään paperille, kysy mieheltä, lapsilta, ystävältä, äidiltä, työkaverilta - tulet yllättymään.
   Kirjoitat erittäin sujuvasti ja heti kärkeen nostan kaksi muuta asiaa sinut tuntien: loistava vuorovaikuttaja ja huikea leipuri ja ruuanlaittaja <3 Peukkuja arvontaan!

   Poista
 6. Jokainen osaa jotakin! Suomalainen vaatimattomuus on onneksi muuttumassa aidoksi iloksi omista vahvuuksista. Tämä osaava nainen ei voi, vaikka haluaisi, tällä kertaa osallistua arvontaan, mutta pakko oli kirjautua lukijaksesi. Houkutteleva blogi! Syysterveisin Tuija Koti meidän -blogin pihapiiristä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija ja tervetuloa lukijaksi <3 Aivan totta, että omia vahvuuksia voi tuoda esille nykyään eikä jättäytyä vaatimattomuuden varjoon. Harmi, ettei tämä arvonta ollut tällä kertaa mahdollinen, mutta todella mukavaa, että kommentoit ja liityit lukijaksi :) Syysterveiset Koti meidän-blogiin!

   Poista
 7. Oman osaamisen arvostaminen lienee yksi niistä haastavimmista asioista, tuntuu jotenkin helpommalta arvostaa toisten osaamista kuin omaansa. Tänään olen kuitenkin iloinen siitä että osaan viettää aikaa tyttäreni kanssa ihan aidosti läsnäolemalla, ja toisaalta osaan keskittyä työasioihini silloin kun on sen aika. laihoann@saunalahti.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa Anna, kiitos <3 Aito läsnäolo on ison ilon aihe. Helposti nostamme toisia, mikä se on tärkeää, mutta itseään ei sovi unohtaa. Läsnäolo ja keskittyminen siihen mitä tekee, osaamista parhaasta päästä :) Peukkuja arvontaan!

   Poista
 8. Ompas melkoisen haastava aihe tälle jurolle kansalle. Itse olen opetellut nauttimaan elämän pienistä arkisista asioista perheen kanssa, niistähän ne isot virrat muodostuu. Osaan ja opettelen päivittäin olemaan parempi äiti sekä puoliso.
  Miia
  miia.moilanen@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 9. Kiitos Miia kommentistasi! Olemmehan me juro kansa tosiaan :) Pienistä arkisista asioista iloitseminen on tärkeää, hienoa että osaat sen. Aina voi olla parempi, mutta on hyvä muistaa olla myös riittävä <3
  Peukkuja arvontaan!

  VastaaPoista
 10. Minulle tärkeitä ovat ystävät. Yhteiset hetket ja reissut heidän kanssaan. Tänäänkin olen menossa katsomaan teatteriesitystä kahden muun naisen kanssa. Vaikka asuu yksin, ei tarvitse olla yksinäinen. Silti osaan nauttia itseksenikin, esim. vesijuoksu on mainio paikka pohtia asioita.
  Pirkko
  pijuopp@uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko kommentistasi. Nostit esiin tärkeän asian, ystävät. Hienointa on juuri se, että osaa olla itsekseen ja nauttia siitäkin, mutta ei ole yksinäinen. Tärkeä muistutus meille kaikille. Peukkuja arvontaan!

   Poista
 11. Asia, josta halaisin itseäni on se.että kaikista vastoinkäymisistä huolimatta pyrin olemaan positiivinen ja saada jaettua sen kanssaihmisten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi, positiivisuus ja sen jakaminen auttaa itseään ja muita. Hienoa, että sinulla on se taito. Laitathan vielä yhteystiedot, vaikka sähköpostin, mistä tavoitan sinut, mikäli arpaonni suosii :)
   Peukkuja arvontaan!

   Poista
 12. Osaamista on oivaltaa elämän pienet ilot arjessa!
  terv marja.kinnunen@turku.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, Marja :) Kiitos sinullekin - arjesta ammentaa elämän perustan.
   Peukkuja arvontaan!

   Poista
 13. Osaan olla hyvä äiti pienelle tytölleni. Ja joka päivä opin äitiydestä lisää. Tämä oppiminen on yhteisen elämämme mittainen polku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköpostiosoite on a.santaniemi@gmail.com

   Poista
  2. Kiitos Anna, ihana kuulla, että koet olevasi hyvä äiti ja oppiminen on yhteinen polkunne. Käsi kädessä, toinen toistaan opettaen <3 Peukkuja arvontaan!

   Poista
 14. 10 vuotta ammatissa olleena voin sanoa osaavani työni kunnolla ja olen siitä ylpeä :) Heli (helimail@wippies.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli, loistavaa! Sinä osaat ja olet ylpeä siitä - lämmittää kuulla, miten arvostat itseäsi <3
   Peukkuja arvontaan!

   Poista
 15. Ennakkoluuloton asenne ja halu oppia, niistä itsestään syntyy jo osaava nainen :)
  suvi.vehmanen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suvi, olen kovasti samaa mieltä kanssasi. Hyvät ainesosat osaavalle naiselle :)
   Peukkuja arvontaan!

   Poista
 16. Tarvittaessa löytyy uusia kykyjä ja omatoimisuutta :) Päivi Hörkkö paivi.horkko@paimiolainen.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa Päivi, omasta tahdosta on moni osaaminen kiinni. Päätänkö, että osaan ja yritän, monesti ratkaisee :) Peukkuja arvontaan!

   Poista
 17. Osaan tehdä monenlaisia käsitöitä ja olen innostunut kokeilemaan uusia tekniikoita. On hienoa saada tehdä käsillä ja nähdä mitä on saanut aikaan. Jokaisesta uudesta kokeilusta ja työstä oppii aina jotain uutta.
  sannaliisa.nikula@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna-Liisa, käsityötaidot ovat loistavaa osaamista ja innostuminen kokeilla uutta :)
   Peukkuja arvontaan!

   Poista
 18. Osaan mielestäni olla äiti joka jakaa tasaisesti huomiota kaikille kolmelle lapselle. Mies ja kanikin tietenkin saa oman osansa huomiosta ;D Olen myös hyvä organisoija ja aikatauluttaja..tosin ehkä se on pakkokin tässä arjen kaaoksessa. laura_90167@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, lasten tasapuolinen huomioiminen on tärkeä taito, kuten miehen ja lemmikkienkin :) Nykyarjen aikataulujen hallitseminen on taito sinänsä. Onnittelut onnistumisesta!
   Peukkuja arvontaan!

   Poista
 19. Hienoja mietteitä, Kati! Olen tässä vuorokauden verran aina silloin tällöin pohtinut, missä olisin hyvä. Vaikea kysymys, kun usein tuntee itsensä riittämättömäksi. Sitten oivalsin, että olen hyvä innostumaan! Asia voi olla miltei mikä tahansa, jos joku puhuu jostakin asiasta itse innostuneena, niin melkein varmaa on, että innostun siitä suunnattomasti ja haluan heti aloittaa jonkin uuden jutun. Edellisestä kommentista oivalsin, että minäkin olen hyvä organisoimaan ja aikatauluttamaan, niitä taitoja tarvitsen sekä työssäni että vapaa-ajalla. minna.manner@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, mukava kuulla, että postaukseni sai sinut pysähtymään ja miettimään itseäsi. Monesti se vaatii hieman ajatustyötä ja potkun pehvaan, jotta havaitsee, missä kaikessa on hyvä. Ilman innostumista moni asia jää toteutumatta, ja vaikka osa jäisikin, niiden kuuluukin jäädä. Ellei innostu, ei ehkä tapahtu mitään :) Hyvä Minna! Taitosi on kullan arvoinen ja tarttuu <3 Organisointitaitosi ovat ehdoton vahvuus - laitat kyllä nopeasti tuulemaan :) Peukkuja arvontaan!

   Poista
 20. Osaava nainen ei pidä kynttilää vakan alla, eli uskaltaa tuoda esille osaamisalueensa ja saa äänensä kuuluviin. auringonpalvoja(at-merkki)yahoo.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos auringonpalvoja, äänensä kuuluviin saaminen ja uskaltaminen ovat tärkeitä taitoja. Omaa osaamistaan tulee tuoda esille, eihän sitä kukaan muuten tiedä :) Hieno kommentti.
   Peukkuja arvontaan!

   Poista
 21. Minulla on osaajan taito käsissä ja mielessä asuu kaipuu kaikkeen kauniiseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta, kauneuden näkeminen on tärkeää. Kun osaa tehdä käsillään, on osaamista myös luovuuden alueella :) Peukkuja arvontaan!

   Poista
 22. Osaan puuhastella lastenlasten kanssa. Olen nyt kahden pojan maammo. sirkka-liisa.tarvainen@naantali.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkka-Liisa, mikä upea kommentti! Lastenlasten kanssa puuhastelu ja läsnäolo on arvokasta ja niistä tulee ne parhaimmat muistot <3 Kiitos ja peukkuja arvontaan!

   Poista
 23. Osataanhan me naiset vaikka mitä kun halutaan ja vielä enemmän jos on pakko!! Mutta lippuja tekisi mieli kun sinne ollaan miniän kanssa lauantaina Keski-Suomesta asti tulossa :)

  -tuija repo-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, Tuija :) Mihin me naiset pystymmekään, kun tahtoa löytyy tai pakko painaa päälle! Kiva kuulla, että miniän kanssa olet lähdössä matkaan. Toivon lippuonnea sinulle joten peukkuja arvontaan!

   Poista
 24. Osaan olla avoin kaikelle uudelle ja kaikkea vanhaa osaan hyödyntää. outi2u@gmail.com Kiitos tehtävästä hienoa huomata oma osaaminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, eikö olekin mukava välillä pysähtyä miettimään omaa osaamistaan :) Kiitos ja peukkuja arvontaan!

   Poista
 25. Osaan käsitellä asioita itsekseni. Perheessäni on ollut nyt kaikenlaista ja siksi pidän tätä hyvänä taitona. Pystyy samalla olemaan tukena muille.
  Jutta Lintula: jutta_11@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta, osaamisesi on arvokasta. Se, että osaa käsitellä asioita itsekseen, mutta pysyy myös jakamaan, auttaa itseään ja muita. Kiitos kommentistasi ja peukkuja arvontaan!

   Poista
 26. Osaan olla hyvä ystävä ja niitä onkin kertynyt vuosien saatossa melkoisesti! maili.niemi@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ystävä pitäisi olla kaikilla. Olet arvokas osaamisinesi, Maili <3 Kiitos kommentistasi ja peukkuja arvontaan!

   Poista
 27. "Miehellä on tahtonsa, mutta naisella keinonsa", sanoo tuntematon sananlasku.
  Osaava nainen osaa käyttää ns. "maalaisjärkeä" ja toimia sen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaavalla naisella on keinonsa ;) Ihana muistutus tuosta sananlaskusta, kiitos Mervi <3
   Peukkuja arvontaan!

   Poista
 28. Osaan yhtä sun toista, vuodet tuoneet tullessaan.
  Riikka.Kulla@pp.inet.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemus on kyllä arvokasta ja niiden saattelemat oppivuodet <3 Kiitos Riikka kommentistasi ja peukkuja arvontaan!

   Poista
 29. On mukava käydä tutustumassa "uusiin tuuliin"messuilla. Käsityöihmisenä sieltä voi löytää jotain uutta tekemistäkin. Jään odottamaan Onnetaren suosiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Anonyymi. Jos onnetar suosii, tarvitse yhteystiedoksi esim. sähköpostiosoittteen :)

   Poista
 30. Osaan nauttia pienistä hetkistä. Viikot ja vuodet vierivät, aina on muka kiire. En halua elää sitten kun elämää. Kerran automatkalla työkaverin kanssa kaikenlaista puhuessamme sanoin hänelle, että katso miten kaunista. Sain vastauksen, että sinulla on asiat hyvin, kun näet luonnon kauneuden ympärilläsi. Niin se taitaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauttijan nimi unohtui mia.flemming-uussaari@uusikaupunki

   Poista
  2. Kiitos Mia, kauneuden näkeminen ympärillään onnistuu, kun on osaa olla aidosti hetkessä läsnä. Peukkuja arvontaan!

   Poista
 31. Osaan olla lapsilleni hyvä äiti. <3 Vaikka joskus hermoja kiristääkin.
  hanna.m.salmi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, osaamisesi on niin arvokasta ja tärkeää <3 Ja hyvällä äidillä pitää välillä kiristääkin, jotta jaksaa :) Peukkuja arvontaan!

   Poista
 32. Osaan haastaa itseni ja tehdä käsitöitä, uskallan olla luova uutta kehittäen :). karoliina06@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karoliina, itsensä haastaminen on tärkeää ja uuden kehittäminen arvokas taito. Käsityöt ovat monelle tapa todentaa noita mainittuja asioita, jollei niihin esim. omassa työssään pääse käsiksi. Joillekin se onnistuu sekä työssä että omassa arjessa :) Peukkuja arvontaan!

   Poista
 33. Osaan ja uskallan laulaa, vaikken aina kovin hyvin laula ;)

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jolana, tätä arvostan korkealle, sillä itseltäni laulaminen ei suju eikä kovasti tuo uskaltaminen tarttua laulumikkiin :) Hieno osaaminen! Peukkuja arvontaan!

   Poista
 34. Osaan pysähtyä ja nauttia elämän pienistä ja arvokkaista hetkistä - niistä tärkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mikä taito <3 Tärkeä kaiken tämän kiireen ja tohelluksen keskellä - pysähtyä, olla läsnä.
   Kiitos Toimistohiirestä Leijonaemoksi (ihana nimi muuten) ja peukkuja arvontaan! Taidatkin olla viimeinen kommentoija ;)

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall