KESÄKOTI


Kevät toi, kevät toi ... uuden remppakohteen! Kuusi viikkoa sitten, lauantai-iltana, istuimme saunan jälkeen sohvalla. Kysyin mieheltä, jonka vapaa-ajan puuhiin kuuluu verkossa autojen, moottoripyörien, veneiden, renkaiden tai rakennustarvikkeiden selailu, onko hän katsonut Hangosta asuntoja? Ei ollut.
Siispä kone auki, klikkaus Etuoveen ja hakuun "asunto Hanko". Hetken selailun jälkeen vaihtoehdoista valikoitui neljä potentiaalista. Päätimme soittaa alkuviikosta välittäjille ja sopia näytöistä. Viikon päästä kävimme katsomassa kohteista yhtä, sillä kaksi vaihtoehdoista oli jo mennyt ja kolmas oli mielestämme vähän liian kaukana. Tämä asunto oli alunperinkin suosikkimme vaikka siitä ei ollut yhtään sisäkuvaa eikä pohjakuvaa, vain kuva julkisivusta. Hullua? Ehkä, mutta jostain tuli vahva tunne, että katsomaan on mentävä ja se olikin sitten rakkautta ensi silmäyksellä. Sunnuntaisen näytön jälkeen teimme tarjouksen ja kaupat tehtiin 2 viikon kuluttua näytöstä. Kaksi viikkoa sitten menimme toisen kerran asunnolle, peräkärry täynnä remppatarvikkeita ja vietimme parisuhdeviikonlopun remontin parissa.

Moni on kysynyt, mistä tällainen ajatus tuli yhtäkkiä ja miksi Hanko? Päätös ei tullut yhtäkkiä, vaan olemme siitä monesti puhuneet ja jo parina viime kesänä haaveilin muutamasta viikosta Hangossa jossakin vuokra-asunnossa.
Miksi sitten Hanko? Valintaan on monta, luonnollistakin syytä. Hanko on miehelleni tuttu useista lapsuuden kesistä, joita hän vietti siellä asuvien serkkujen luona, isänsä synnyinkaupungissa. Aikuisiällä olemme palanneet Hankoon sukuloimaan ja viettäneet kesälomapäiviä sinne veneillen. Hangon tunnelma; ihanat rantaravintolat, uimarannat, tapahtumat, luonto ja meri veivät sydämen.
Ystävillämme on siellä myös pieni asunto ja yhteinen aika heidän kanssaan on jäänyt vähiin. Nyt meillä on mahdollisuus nähdä useammin, ja kiireettömissä merkeissä. Ehkä tähän vaikuttaa myös ikä, haluaa vähän rauhoittua ja irrottautua arjesta. Mökki-ihmisiksi meistä ei ole, ainakaan tällä hetkellä se ei tunnu omalta, joten kerrostaloasunnon hankkiminen kesäkodiksi sopi meille paremmin kuin hyvin.


Talo sijaitsee keskeisellä paikalla Hankoa, pääkadun varrella. Se on rakennettu vuonna 1963, tyypillinen kolmikerroksinen pienkerrostalo. Kuulemamme mukaan talo on Hangon ensimmäisiä kerrostaloja. Idylliä lisää myös rakkauteni 60-luvun tyyliin. Asunto on tilava yksiö, 35 m2, joka käsittää 1 huoneen, keittiön ja pienen kylppärin. Juuri sopivan kokoinen tila oman perheen lomailuun ja viikonlopunviettoihin.



Asunto on osaltaan alkuperäisessä kunnossa. Keittiö on uusittu aika lähiaikoina ja muita pintoja on päivitetty vuosien saatossa. Lattioilla on muovimatot, olohuoneen seinissä tapettia, useampikin kerros, ja muut seinäpinnat ovat maalatut. Keittiön nurkassa oleva kiinteä kaappi on vanhanaikainen kylmäkaappi, josta on putki suoraan ulos. Päädyimme poistamaan sen, jotta saamme vähän lisää tilaa keittiöön. Ajatuksissa on laittaa viereiselle seinälle avohylly tai kapea senkki, jonka päälle saamme mikroaaltouunin. Keittiö käsittää kuvan mukaisen hellan ja altaan muodostaman kaappikokonaisuuden, jonka pituus on 2 metriä. Ison ikkunan ja upean ikkunanlaudan eteen mahtuu hyvin ruokaryhmä eikä tila ole mitenkään pieni meidän nelihenkiselle perheelle.



Remonttiviikonlopun aloitimme heti illansuussa tapetteja repien ja niitähän riitti neljän tapettikerroksen verran. Onneksi alin tapetti oli pääosin irti kiviseinästä ja tapetin poisto oli osittain jopa nautinnollista helppouden vuoksi. Saimme viikonlopun aikana valmista pintaa niin seiniin kuin lattioihinkin. Pääsiäisviikonloppuna remonttimme jatkuu taloyhtiön sääntöjen sallimissa puitteissa. Tarkoitus on myös ottaa rennosti ja käydä kävelyllä tutustuen Hankoon uudesta näkökulmasta, lomahankolaisena ♥

Ihanaa pääsiäisviikonloppua!
Kati

We had a dream - spending the summertime at Hanko. Few weeks ago our dream came true - we bought a lovely little apartment at 60's block of flats. Now we have renovated it and still do. We become Hanko holiday residents ♥

18 kommenttia

  1. Onnea vielä tätäkin kautta uudesta kesäkodista! Olen niin onnellinen ja täpinöissäni siitä teidän kanssanne. Oli kiva nähdä lisää kuvia ja mielenkiinnolla jään seuraamaan muutoksia.Ihania pyhiä - Nauttikaahan. ❤️

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos <3 Ihanaa, kun olet elänyt hengessä mukana näissä meidän käänteissä ;) Täpinöissä ollaan täälläkin :D Peräkärry lastattu ja laidat pullistelee. Tiikkikaunottaret saavat uuden kodin, 60-luvun henkeä modernisti ja kotoisasti. Kunhan saadaan valmista, tulette skumpalle <3 Ihanat pyhät myös sinne!

    VastaaPoista
  3. Kiva päästä seuraamaan teidän remppaa tässä kohteessa. Kesäkodistanne tulee takuulla kaunis ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Kiva toteuttaa välillä pienempi projekti, ja päästä lomailemaankin välillä :)
      Tervetuloa seuraamaan!

      Poista
  4. Onpa kiva "kesämökki". Seuraan mielenkiinnolla remontin valmistumista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa seuraamaan :) Olemme itsekin melko innoissamme!

      Poista
  5. Mukava remontti teillä menossa. Ihana päästä kesäkotiin! Ihastuin tuohon vanhaan rappukäytävään (välioviin) ja asunnon ikkunalautoihin.
    Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä mieluisa kesäkoti <3
      Talon tunnelma ja alkuperäiset asiat, kuten ovet, ikkunalaudat ja kiinteät kaapit ihastuttavat itseäkin :) Mukavaa pääsiäistä!

      Poista
  6. Ihan projekti teillä ja sopivan kokoinenkin :) Kiva päässä seuraamaan parisuhdeprojektianne. Oli pakko tuo kirjoittaa, kun kuulosti niin kivalta :) ja varmaan tulee sinun taidoilla upea kokonaisuus :) Meillä vanhin tyttö muuttamassa poikakaverin kanssa yhteen ja täälläkin hyvät vuokra hinnat ja jopa isännän kans mietittiin, että ostamme pienen kerrostalo kaksion ja muutamaa kynyt katsomassakin. Yhteen ihastuin ja eilen kävelin kiinteistövälittäjän luo, että haluamme vielä isännän kans yhdessä käydä sitä katsomassa...No, siitä olikin jo kaupat harmikseen tehty :(...ei ollut vissiin tarkoitettu meillä. Mie jo mielessä sitä remontoin ja sisustelin, vaikkei ite siihen oltais muutettukkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Remontit ovat meille mieluisa harrastus ja vähän työtäkin :) Takana on mukava pääsiäinen perheen kanssa ja ihmeesti sitä teinikin viihtyi mukana.
      Onnea asunnon etsintään, oikea tulee kyllä kohdalle!

      Poista
  7. Onnittelut! Todella kiva kesäkoti! Tiedänkin tuon talon. Hanko on ihana kesäkaupunki. Meidän helsinkiläisillä ystävillämme on myös kesäkoti siellä - puutaloyhtiössä. Ja sukulaistyttönsä 40-vuotissynttäreitä vietettiin Hangon Purjehdusseuralla, siellä mekin mukana. Jos Hankoon tulemme veneellä ensi kesänä, niin Kati otan yhteyttä sinuun :)
    Onnea uuteen kesäkotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tunnustit talon! Se kyllä erottuu värinsä puolesta :) Hanko on ihana kesäkaupunki mutta meinaamme ottaa siitä ilon irti myös talvella. Luonto ja ulkoilumahdollisuudet ovat lähellä. Ehdottomasti otat yhteyttä, kun tulette niin treffataan :)

      Poista
  8. Teidät tuntien, hienoa jälkeä syntyy jälleen kerran! Iloista remppapääsiäistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Teija <3
      Pääsiäisen rempat tehty ja vapaata vietetty!
      Paljon saimme aikaan :) Iloista loppupääsiäistä sinnekin!

      Poista
  9. Voi, miten hienoa! Samanlainen ajatus yksiöstä Hangossa on käynyt mielessä, kun ollaan elokuun illassa Villa Maijan parvekkeella fiilistelty. Juuri sopivan kokoinen projekti :) Hengessä mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi <3 Kesäkoti on jo vienyt sydämen, Hanko myös! En malta odottaa seuraavaa viikonloppua :) Projekti on juuri sopiva tähän hetkeen. Kiitos tsempeistä!

      Poista
  10. Onnea uuteen lomakotiin ja tsemppiä remonttiin! Teidän kokemuksella ja taidoilla se tosin sujuu kuin leikkiä vaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Lady <3
      Kivasti saatiin tehtyä hommaa eteenpäin ja levättiin ja puuhattiin myös kaikkea kivaa :)

      Poista

© Kotilaituri
Maira Gall