Skappel mama ja Skappel mini

Tässä tilannekatsausta omasta Skappelistani. Olkoon se siis Skappel mama ja tekemäni versio 4-vuotiaalle Skappel mini :)


Lähikuvassa näkyy tuo Miski-langan ihana pinta. Lankaa on kiva kutoa. Mohairlangan tavoin siitä irtoaa haivenia, jotka näkyvät mustassa. Neuleesta tulee ihanan pehmeä, ja lämmin. Mikä parasta, se on itse tehty. Aiemmasta postauksesta löytyy silmukkamäärä ja puikkokoko.


Ja tässä tulee Skappel mini. Ihana Ellaseni 4 v. ja paidan omistaja lupautui malliksi.

Skappel minin 4-vuotiaalle toteutin näin:
Valitsin sopivan langan. Tässä käytin Novitan edullista sesonkilankaa Viiviä, 100 % akryyliä (väri 076). Puikot 6.
Mittailin aluksi neidille sopivasta neuleesta leveyden. Langan vyötteen mukaan 14 silmukkaa=10 cm. Päädyin tekemään 48 silmukkaa. Voit tehdä pienen matkan resoria tai kiva versio tulee siitäkin, että jättää resorin pois ja tekee vain ainaoikeaa.
Etukappaleen edetessä mittailin, mikä mitta olisi sopiva. Etu- ja takakappaleesta tuli 42 cm korkeat. En tehnyt mitään kavennuksia, vain suorat kappaleet.
Hihat tein myös ilman levennyksiä eli suorat kappaleet niistäkin. Hihojen pituus 28 cm.
Kaula-aukon tein reiluksi ja jaoin yläosan kolmeen osaan: olkasaumojen pituudeksi tein 16 silmukkaa/olkapää ja pääaukolle 16 silmukkaa. Viimeistelin kaula-aukon virkkaamalla reunaan yhden rivin kiinteitä silmukoita. Näin kaula-aukko hieman jämäköityi ja asettui kauniimmin. Lopuksi virkkasin osat yhteen. Neiti ainakin tykkää <3

1 kommentti

  1. Ihana! Tuo väri sopii teidän tytölle hyvin. Kiitokset neuvoista mini-skappelin tekoon :-)
    T:Suvi

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall