Kesätunika

Jippii, kevät-kesälangat saapuivat! Olen niin odottanut Sol Degrade liukuvärjättyä 100 % puuvillalankaa. Lanka on nauhamaista, kevyttä ja ihanaa kutoa. Päätin jo langan nähtyäni ja hypisteltyäni, että tästä teen jonkun kesäneuleen. Päädyin toteuttamaan suosikkitunikaohjeeni, jossa liukuvärjätty lanka pääsee oikeuksiinsa eikä tarvitse laskea mitään kuviota eikä kaventaa (siis helppo ja nopea ;). Toivoa on, että valmistuu täksi kesäksi :) sillä takakappale on jo valmis. Tässä ohje, jonka mukaan teen ja kuvia myös.

KESÄTUNIKA (koko M)

Tunikasta tulee verkkomainen ja juuri tämän kesän suosikki asu, kun puet sen topin ja kapeiden housujen kanssa.

- 3 kerää Sol Degrade lankaa, väri vanharosa-vihertävän harmaa
- 10 puikot
-  70 silmukkaa

Kudo ainaoikeaa, kunnes kappaleen korkeus on 75 cm, päätä silmukat.
Neulo etukappale kuten takakappale, molemmat siis samanlaiset.
Ompele olkasaumat jättäen pääntietä varten noin 28 cm aukko.
Ompele sivusaumat ja jätä kädenteitä varten 19 cm aukot.
 Ja tarkkasilmäiset huomasivat, että toinen puikko on bambua, toinen metallia. Kyllä - ja näin voi olla kolme työtä samaan aikaan kahdella puikkoparilla :) Kesätunika kiilasi kahden torkkupeiton ohi.

Sol Degrade 100 g kerässä, kolme väriä: vanha roosa-vihertävä, pinkki-luonnonvalkoinen, harmaa-luonnonvalkoinen. 13 eur/kerä. Pinkki on tosi karkki ... pikkuneiti tilasi siitä itselleen tunikan.

Kotilaiturin uudet aukioloajat astuvat voimaan tällä viikolla ja kauppa on jatkossa auki torstaisin klo 18-20 ja lauantaina 11-15. Kevään uutuuslangat kaupalla torstaina 4.4. alkaen ja ehkä jotain muutakin uutta. Tervetuloa kurkkaamaan kevätuutta!

1 kommentti

  1. Ihania lankoja!
    En ole kuukauteen neulonut, mutta nyt taisi iskeä neulomisvimma :)
    Ihanaista ja aurinkoista viikkoa!
    -päivi-

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall