Muhku-peitto, -tyyny ja letkiskori

Muhku-torkkupeite valmistui jo keväällä ja sitä ovat monet ihailleet. Kieltämättä siitä tuli kaunis ja nimensä mukaisesti muhkea. Lankana peitteessä on Kauhavan Kangasaitan paksu Muhku-villalanka. Muhkussa on tarjolla kauniit sisustukseen sopivat värit. Oma värimaailmani ei varmaankaan ole vaikea arvata. Peitosta tuli musta-valkoinen. Tein kaksivärisen niin, että ensin kartio (=1 kg) mustaa ja puolikartiota luonnonvalkoista yläosaan. Lopusta luonnonvalkoisesta tein tyynyn päällisen.
Muhku taipuu ainaoikealla, helmineuleena tai palmikkona. Ohjeita Muhkulle löytyy Kauhavan Kangasaitan sivuilta (klik). Muhkusta valmistat joulun arvostetuimman lahjan.
Toinen kokeilemista odottanut juttu oli letkiskorin virkkaaminen. Kori virkataan Esteri-ontelokuteesta täytetekniikalla eli muoviletkua virkataan silmukoiden sisälle tai oikeammin virkataan muoviletkun ympäri. Esteri-ontelokude on polyesteriä, ja siitä tehdyt matot, korit ym. sopivat hyvin myös kosteisiin tiloihin nopean kuivumisensa ansiosta. Letkiskorista tulee tömäkkä ja se pysyy hyvin pystyssä. Omaani aion käyttää pyykkikorina, käsityökorina, lelukorina.

Kauhavan Kangasaitan tuotteita voit ostaa ja tilata Kotilaiturin kautta.


Muhku-torkkupeiton ohje Kotilaiturin tapaan

Luo 10 puikoille 64 silmukkaa. Jos käsialasi on tiukkaa, valitse nro 12 puikot.
Näin saat 86 cm leveän peiton. Jos haluat peitosta leveämmän, valitse pyöröpuikot.
Kudo ainaoikein, kunnes kappaleen korkeus on 115 cm. Päättele silmukat.

Muhku-tyynyn ohje (40x40 cm) Kotilaiturin tapaan


Luo 10 puikoilla 32 silmukkaa. Kudo ainaoikeaa, kunnes kappaleen korkeus on 74 cm (kaksinkerroin 37 cm). Villalanka venyy käytössä, joten päällisestä tulee tehdä hieman pienempi kuin sisätyyny on. Valitse kumman puolen haluat päällipuoleksi.
Ota 8-10 numeroinen virkkuukoukku ja yhdistä reunat virkkaamalla kaksi reunaa kiinni.
Käännä tyyny, aseta sisätyyny sisälle ja virkkaa kolmas reuna kiinni. Voit virkata sauman näkyväksi päälle tai ommella parsinneulalla piilopistoja, jolloin kaikki reunat näyttävät samanlaisilta. Makuasia :) Päättele hyvin.

Kahden erikokoisen letkiskorin ohjeen löydät täältä.


 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Kotilaituri
Maira Gall