Pihatöiden täyttämä arki ja vähän käsitöitäkin 3/5

Eilinen päivä oli kiireinen kaupalla. Tosi kivaa, kun on vilskettä. Parasta oli se, kun kässäkerholaiset Tarja, pikku-Miro ja Elina poikkesivat ilokseni kässäilemään. Niin mukavaa, kun ystävät haluavat tulla kässäilemään kaupalle, lueskelemaan ohjelehtiä ja kirjoja.
Muistakaa siis, että aina kun kaupan ovet ovat auki, sopii tulla käsityön kanssa tai ilman.

Aurinkoisen päivän suunnitelmissa oli pihatöitä. Meillä on metsäinen rinnetontti ja pihatyöt vielä kesken. Korkea luonnonkivimuuri reunustaa toista reunaa tontistamme ja erottaa sen kävelytiestä. Takapihan puolelle piti vielä lisätä kiviä ja niitä liikeni lähinaapurilta muutamia.
Kivet eivät liiku kyllä käsivoimin vaan avuksi tarvitaan traktoria liikutteluun ja asetteluun. Olenkin nimennyt tämän pihapuuhan traktoristailaukseksi.

Viime syksynä istutetuista kasveista kaikki näyttää selvinneen. Verivaahtera puskee pieniä silmuja ja pionit ovat viikossa kasvaneet pituutta. Viikolla kävin kasviostoksilla ja mukaan tarttui taas kaksi uutta ihanaa valkoista pionia. Etupiha odottaa terassinjatkoa ja istutusaltaita sekä kasveja, takapihaa pitää vielä muokata, jotta alaosaan saa istutusalueet ja hedelmäpuut. Kävelytien päätyyn tulee vuorimäntyjä ja alppiruusuja sekä kiviä ja kuorikatetta. Näin saamme säilytettyä metsäisen tunnun vaikka puita ei enää tontilla montaa olekaan. Suurin osa kun piti kaataa talon tieltä ja Tapani- ja Seija myrsky vei vielä muutaman. Tälle kesälle on vielä paljon puuhaa ja sen mukaan tehdään kun hyvältä tuntuu. Aurinkoista sunnuntaipäivää!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Kotilaituri
Maira Gall