Messuterveiset // Osaava Nainen

Turun messukeskuksen Osaava Nainen-messut järjestettiin viime viikonloppuna ja kävin katsastamassa runsaan ohjelma-annin yhdessä tätini kanssa. Meillä oli kyllä kiva päivä! Suuntasimme heti aamusta messuille ja tutustuimme jos jonkinlaiseen silottajaan, kauneuttajaan ja hierovaan. Alkajaisiksi nautimme Rosen-hartiahieronnan, jossa jo 10 minuutin hoito sai niskajännityksen laantumaan. Mikä messuja oli kierrellessä, kiireettömästi ja nautiskellen aikuisten kesken.

Messujen ehdoton suosikkini oli Ruukin Kehräämön huikean kaunis osasto! Olin jo entuudestaan heistä tietoinen, mutta en tiennyt heidän olostaan näillä messuilla. Ruukin Kehräämö ja Puoti sijaitsee Teijon Mathildedalissa. He kasvattavat alpakoita, kehräävät lankaa ja suunnittelevat, valmistavat ja myyvät huikeita alpakkavaatteita ja asusteita. Taustahyllyllä näkyvä paksu alpakkalanka taipuu puikoilla matoksi tai lämpimäksi villatakiksi.


Ja visiitti tällä osastolla päättyi yhteistyöhön - Kotilaiturilla on nyt alkajaisiksi näitä Knitkittejä, joissa ihanan alpakkahartiahuivin ohje lankoineen ♥ Mustana ja luonnonvaaleana tietysti :)

Toinen visuaalisesti pysähdyttävä osasto on blogiystäväni Hannan käsialaa. Friendtexin hyvällä silmällä ja rouhealla tanskalaisuudella toteutettu osasto oli avoin ja kutsuva. Once Home-sisustusmalliston uutuudet saivat runsaasti kehuja osakseen eikä suotta. Kaunista ja tyylikkään kotoisaa. Tykkään kovasti. Kotilaiturin valikoimista osastolle ja Friendtexin konttorille päätyivät Cozy Roomin antiikkilyhdyt, upeat riisikorit sekä vanhat pullot.
 Messukävijät saivat äänestää suosikkiasukokonaisuuttaan ja nro 1. päätyi meidän lipukkeisiin.Messusaldona virkistynyt mieli, pari luentoa, loistava vapaapäivä nuorekkaan tätini kanssa, ystävien kohtaamista, tutustuminen eduskuntavaaliehdokas Sanna Vauranojaan, Aloe vera -huulivoide, yhdet housut, kahdet kesäsandaalit (kyllä!!!), kirja ja alpakkalanka-knitkit.


Ja tätä kaikkea seurasi shoppailupäivä Helsingissä jazzleidien kanssa :) ... mutta siitä kirjoittelen huomenna. Nyt valmistautumaan YleFemillä klo 21 alkavaan Perilliset-sarjaan.
Kauden ehdoton suosikkini ja tanskalaista tuotantoa.

Tuulista keskiviikkoa, ystävät ♥
Kati

10 kommenttia

 1. Mahtava messusaldo sinulla, eikä hullummalta kuulosta viikonloppusi muutenkaan! Olisin niin mielelläni käynyt itsekin tuolla messuilla, mutta harmittavasti aika ei vain riittänyt. Ja hei, kiitos Perilliset-vinkistä. Katsoin sen viime viikolla suosituksestasi ja tänään olisin unohtanut sen aivan jos et olisi laittanut sitä tähän postaukseen. Hyvältä vaikuttava sarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuosallistuminen oli niin harvinaista herkkua mulle nykyään ja vielä toisen lempitätini seurassa ♥ Meillä on niin samanlainen maku, että on kiva kulkea kimpassa. Perilliset on virkistävä tulokas, suosikkini :)

   Poista
 2. Mä eksyin kesällä tuonne Ruukin kehräämöön, se vain käveli vastaan. Ihana myymälä ja alpakka tuotteet.

  VastaaPoista
 3. Aika jännä juttu, vaikka kierrettiin kaikki hallit, niin en muista edes nähneeni tuota sinun suosikkiosastoa. Olisin kyllä varmasti pysähtynyt osastolle, mitkäköhän silmälaput päässä mä olen siellä kulkenut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukin Kehräämö oli B-hallissa ja aika keskellä. B-halli on useasti niin esillelaitettu, että osastoja ei voi kiertää "systemaattisesti" vaan väkisinkin eksyy ruutukaavasta ja minulta jää usein jotain näkemättä. Mutta kiva siis, että pystyin tarjoamaan Mari sullekin jotain uutta messuilta :)

   Poista
 4. Kuulostaapa ihanilta messuilta. Mä olen kova käymään messuilla ja marraskuussa suuntaan Tampereen kädentaitomessuille. Niissä käyn joka vuosi, se on jo perinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepä kattava postaus Tampereen Kädentaitomessuilta, pliis :) Multa ne jäävät Meijerin joulun avauksen vuoksi taaskin käymättä. En ole vielä kertaakaan päässyt sinne, mutta juttua olen kuullut eli keväällä sitten. Hauskoja messuja, Johanna!

   Poista
 5. Vaikuttipa mukavilta messuilta. Kiitos maistiaisista! Perilliset ovat minustakin hyvä sarja. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, kotimeidän :) Perilliset on todellakin onnistunut sarja kiinnostavine hahmoineen. Virkistävä :)

   Poista
 6. Ihania messutunnelmia, kiitos kun jaoit ne kanssamme!
  Alpakkakehräämö on minulle tuttu paikka, vein yhden ryhmän
  kokoustamaan Ruukin alueelle viime kuussa. Kävimme tutustumassa
  myös kehräämöön ja pääsimme silittämään suloisia alpakoita,
  voi miten suloisia ne olivatkaan!
  Friendtexin messuosasto näyttää vallan hurmaavalta. Kyllä Hanna ja
  tytöt osaa!

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall