Aamun valossa ja kirppisaarteita

Mikä onkaan ihanampaa, kuin herätä kiireettömään aamuun, ilman kellon herätystä - vapaapäivä! Aurinko hellii huoneita ja jakaa kaunista valoaan ympärilleen. Siitä inspiroituneena tartuin kameraan. Kuvasin muutamia kirppisaarteitani, joista olette toivoneet postausta. Lisäksi varoituksen sananen: luvassa taas myös lasipulloja :)


Lasipullot, suuri heikkouteni. Erikokoiset vanhat pullot ovat loistavia yhden kukan tai oksan maljakoita. Niillä voi leikitellä ja luoda erilaisia asetelmia käyttämällä samanvärisiä mutta erikokoisia pulloja, joihin laittaa samaa kukkaa, kuten kuvassa. Tai erivärisiä pulloja, joissa samaa kukkaa, erikokoisia ja värisiä pulloja sekä erilaisia kukkia. Monta vaihtoehtoa ja ilmettä. Kevään edetessä luonto tarjoaa oksia, jotka alkavat vihertää nopeasti. Kokeile vaikka koivua ellet ole allerginen. Kukkakaupasta suosikkejani ovat kirsikanoksat, vahakukka sekä anemonet.


Olohuoneemme päätyseinällä olevan Muurame-kaapin päällä on melko pysyvä esillepano.
Tua Abrahamssonin taulu on yksi rakkaimmista esineistä kodissamme. Hankin sen Tuulan näyttelystä muutama vuosi sitten ja koen sen melkein omaksi kuvakseni. Taulun vierellä on kirppislöytö, jonka saimme tupaantuliaislahjaksi ystäviltämme. Aimo Okkolinin mattamustat keramiikka-vaasit näin Sastamalassa kirppiksellä ja ihastuin niihin. Ystäväni otti ihastuksestani vaarin ja hankki ne meille lahjaksi. Ne sopivat loistavasti taulun kaveriksi ja mustat pantaheinät vielä niiden rinnalle maljakossa, joka euron kirppislöytö. (Ja kyllä, ylemmässä kuvassa on musta olkipossu! Kuvan ottamisen jälkeen se siirtyi varastoon odottamaan seuraavaa joulua ;)
Lopuksi pieni kurkistus meidän makuuhuoneeseen, jonne valo lankeaa kauniisti terassille johtavasta lasiovesta ja harsomaisen verhon läpi. Makuuhuoneemme on pieni, halusimme sinne mahtuvan vain sängyn, yöpöydät, nojatuolin oven eteen (kyllä: vaatekasan kerääjäksi). Oven vasemmalla puolelle on koko seinän mittaiset liukukaapit. Lattiamateriaalina makuuhuoneessamme on sisalmatto, johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Sopivasti pehmeyttä ja rouheutta, helppo pitää puhtaana, ja hetken käytön jälkeen maton pinta ei enää pistele eikä riko myöskään sukkahousuja.

Tuolina makkarissa on Martelan Kilta-tuoli, joka on löytö erään yrityksen varastosta. Tuoli on saanut vuosia sitten uuden ruskean villakangaspäällisen. Haaveissani on verhoilluttaa tuoli ja muutama varastossa oleva samanlainen uudelleen ja siirtää ne ruokapöydän tuoleiksi. Makuuhuoneen seinällä on mustavalkoisissa kehyksissä rakkaimmat perhekuvamme: lapset, hääkuviamme kolmen vuoden takaa ja häälaulumme sanat. Niiden vierellä on ihana nukahtaa ja herätä uuteen aamuun ♥

Nyt alkoi meidän perheessä äidin ja lasten hiihtoloma! Mukavaa sunnuntaita kaikille ja loistavaa hiihtolomaa sekä mukavaa viikkoa, ystävät!

10 kommenttia

 1. Ihanat lasipullot ja aivan ihanat verhot makkarissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! Lasipullohullu asuu meillä :) Verhot ovat tosi kivat, kevyet, kuulaat ja ihanasti ryppyiset.

   Poista
 2. Voi kuinka oliskaan ihana laittaa niitä koivunoksia maljakkoon, mutta ne pahuksen allergiat estää sen:(
  Teille ihanaa hiihtolomaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi allergiaa :( Miten olisi mustikanvarvut? Arjen timantteja blogissa Anun mustikanvarpuihin tuli kukinnot maljakossa parisen viikkoa sitten :)

   Poista
 3. Aaah miten kauniita asetelmia ja harmoniaa! Viettäkäähän oikein iloinen ja rentouttava loma! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija, ihanaa, kun ehtii välillä laittamaan kotia ja nauttimaan siitä :)
   Ihanaa lomaa teillekin!

   Poista
 4. Kauniita asetelmia ja hienoja kirppislöytöjä!
  Kivaa hiihtomaa teille - toivottavasti ehdit itsekin hieman huilia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady! Kirppikset ovat minulle vaarallisia, ja kaikki lasipullot, koska niissä tuppaa lukemaan nimeni - aina ja kaikissa :D Nyt on tarkoitus huilia ja aloitinkin sen ihanalla kasvohoidolla Liedon Cocossa - 2h sisältäen niska-hartia-päähieronnat ♥ Huomenna pulkkamäkeen!

   Poista
 5. Kaunista, kyllä nuo kirpparilöydöt on vaan niin kivoja!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös Laura :) Erityisesti kun vastaan tulee kaunis esine, joka sopii omaan kotiin ja makuun!

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall