Kuurilla

Kananmunat ovat olleet merkittävä osa arkeani viimeiset viikot. Eivät toki pelkästään, eikä vain pääsiäisen vuoksi vaan CellReset-kehokuurin ruokavalion muodossa, jonka aloitin 3 viikkoa sitten. Tavoitteenani oli saada aineenvaihduntani kuntoon sekä muutamia kiloja pois. Jo kahden viikon kuurin jälkeen tämä tavoite on saavutettu. Toki kuurilla syödään muutakin kuin pelkkiä kananmunia. Ohjelma on laadittu alunperin Nasan astronauttien käyttöön ja sen perusta on puhtaat lisäravinteet suolattoman ja sokerittoman ruokavalion ja runsaan vedenjuonnin lisänä. Kehokuuri kestää 28 päivää ja kuurin aikana noudatetaan tiukasti ohjelman ruokavaliota. Sokerin välttäminen on ollut helpompaa, mutta suolan ei. "Piilosuolaa" on nimittäin yllättävän monessa tuotteessa. Ruokavalio näiden 28 päivän aikana muodostuu kananmunista, kanasta, kalasta tai kalkkunasta - ja suolattomista sellaisista. Ekalla viikolla ei syödä mitään vihreää, 2.-4.viikoilla ne tulevat mukaan ruokavalioon. Kuurista saat lisätietoa Hyvän olon keskus Wilhelmiinasta.

Minulla on meneillään 20/28 päivä ja olo on kevyempi, aineenvaihdunta toimii ja nukun paremmin. Kiloja on lähtenyt 5 kg. Olen palauttanut mieleen ruokien ainesosien tutkailun ja ruokailurytmini on löytynyt. Lähdin kuurille yhdessä äitini kanssa, mikä on tuonut hyvää tsemppiä jaksamiseen. On joku, jolle soittaa, kun kananmunansyönti tökkii :)


Alkuvuodesta tekemäni kirppislöytö on ollut tämän kuurin arjen apuväline. Vanha metallinen teline, jossa voit näppärästi laskea ja nostaa keitettävät kananmunat kattilaan ja sieltä pois.
Munankeittoteline on sympaattinen ja toimiva kapistus. Ehkä tällaisia on uudistuotannossakin, mutta ne eivät ole osuneet silmiini.


Jaksaa jaksaa, vielä muutama päivä. Lähipiiri tuskailee rajoituksiani ja joku kohottaa kulmiaan kohkotukselle. Homma toimii ja olen tyytyväinen. Pääsiäinen meni ilman herkkuja, ei viinin tilkkaa eikä lampaan palaakaan. Tiukkaa ei ole tehnyt, vaikka monet herkkupöydät olen istunut kuurin aikana. No mitä sitten kaipaan tai kuurin loputtua syön? Ihan ekana maitokahvin ja hapankorppua juustolla, pari palaa suklaata. Ja lasin viiniä, koska olen sen ansainnut. 

Reipasta viikkoa ja auringon säteitä!

7 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen kuuri ja mahtava tulos sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuri on toimiva, niin terveyden kuin jaksamisen kannalta. Opettaa rytmin, muistuttaa syömistottumuksista ja kropan kokonaisvaltaisuudesta. Tulos on kyllä mieluisa :)

   Poista
 2. Olen niin ylpeä sinusta ystäväni ♡ Upeasti olet tsempannut vaikka vieressä on ollut erilaisia, vielä normaalista arjestakin poikkeavia houkutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväni ♥ Tsemppiin on auttanut ympärillä olleiden tuki ja oma motivaatio ja tavoite. Kiitos tuestasi - olet aina kannustamassa ja se on tärkeää ♥

   Poista
 3. yes! hyvä Kati, upeaa työtä upealta naiselta.

  VastaaPoista
 4. Sulla on ollut mieletön tsemppi päällä Kati! Olen niin iloinen puolestasi,
  viiden kilon painonpudostus on ihan mahtava juttu!

  Kevein askelein kohti kesää <3

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall