Kädentaitomessuilla ja vähän antiikkipuolellakin

Turun Messukeskuksessa oli muutama viikko sitten samaan aikaan Kädentaitomessut sekä Taide- ja Antiikkimessut. Minulle, käsillätekijälle ja vanhoihin tavaroihin ja designlasiin höyrähtäneelle, tapahtuma on pieni taivas. Yksi messuhalli täyttyy kädentaidon myyjistä, joiden tarjonnassa ilahdutti tällä kertaa kotimaisuus, aitous ja luonnonmateriaalit. Ne vetävät minua puoleensa magneetin lailla. Hallia kiertäessä meni tovi jos toinenkin. Suuntasin messuille sunnuntai-iltapäivällä. Ajankohta oli jo melko rauhallinen, ja erittäin oivallinen. Pääsi lähelle myyntitiskejä, sai mahdollisuuden jutella myyjien kanssa ja kuvaaminenkin onnistui. Messutuliaisina poimin kolme eniten itseäni ihastuttanutta juttua teidän iloksenne.


Ensimmäinen tuttu ja aina onnistunut osasto upeine tuotteineen oli Rintalan Tilan. Suomenlampaan villalangat, taljat ja villatuotteet ihastuttavat selkeydellään ja värimaailmallaan. Villalanka soveltuu erilaisiin asusteisiin, sisustustuotteisiin sekä kangaspuilla kudottavaksi. Lammastilan langat ovat ekologisia, villa keritään oman tilan lampaista ja pestään käsin. Lähituotantoa parhaimmillaan.

Nämä pässinpökkimä löydät monesta tapahtumasta sekä Rintalan Tilan omasta verkkokaupasta. www.rintalantila.fi

Toisena uutena juttuna ja kauniina sellaisena ihastuin Taito Rustoopuorin paperinarusta harputtuun kartionmalliseen lampunvarjostimeen. Sellainen tarvikepaketti lähti matkaani ja mustana totta kai. Kartionmalliseen lamppuun tarvitaan isoin muovinen harppu, joita heillä on myynnissä. Samalla harpulla voi sitten harputa (onkohan oikea termi) tai harppuneuloa pienemmänkin lampun tai allaolevan toisen mallisen valaisimen. Myös kaitaliina, tyynynpäällinen tai verho valmistuu samalla tekniikalla. Tekemispakettiin kuuluu paperinaru, harppu työohjeineen sekä kippirengas valaisinjohdon kiinnittämistä varten. Paketin voi shoppailla Taito Etelä-Pohjanmaan verkkokaupasta hintaan 25 € (+toimituskulut). Väreinä valkoinen, musta, kitti ja harmaa. (Ikean tekstiilipäällysteinen lampunjohto sopii tähän hyvin ja hintaa sillä on 5 €).
 Monen monta muutakin ihanaa löytyi messuilta, mutta tässä omat ykkösjuttuni. Suuntasimme Taide- ja antiikkipuolelle viimeiseksi ja siellä emme ehtineet kuin pyörähtää.
Liikaa kiinnostavaa katseltavaa eli ensi kerralla pitää lähteä aiemmin matkaan.

Antiikkipuolella jäimme ihastelemaan Vintage Style Events Helsingin osastoa ja sen huikeita aarteita. Katsokaa, mikä valaisin!!! Näen tämän vanhan maalaistalon pöydän päällä ja sen voi uudelleen sähköistää. Mieletön ♥ Se lyhyt hetki, jonka ehdin osastolla viivähtää, jäi mieleeni. Hymyilevä nuori nainen, sydämellinen juttuhetki, huolella valitut tuotteet ja kaunis esillepano. Jokin tämän naisen asenteessa ja olemuksessa kolahti. Kävin kurkkimassa heidän nettisivuillaan (www.vsehki.fi) ja sieltä löytyi ihana tarina hänestä - Amandasta, kaupan omistajasta. Tämän tarinan lopussa on lausahdus, pitkään antiikkialalla olleen konkarin sanat, jotka sopivat myös omaan tekemiseeni:

"Näitä töitä tehdessä luonteessa tulee olla hieman sitä siunattua hulluutta".
Onnea Amandalle valitsemallaan tiellä ja poiketkaahan osoitteessa Annankatu 11.
Vintage Style Events ja Gallerie 1900.

Kävitkö sinä Turun Kädentaito- tai Taide- ja Antiikkimessuilla? Kuulen mielelläni sinun suosikkisi ja kommenttisi messuannista ja mitä omaan kassiin tai ideapankkiin tallentui messujen tarjonnasta.

Nallen soitellessa jään nauttimaan vähemmän tuulisesta torstaista ja ihanasta auringosta :)

4 kommenttia

 1. Kauniita lankoja ja sävyjä!
  Ihanat messut ja valikoimaa näytti löytyvän!
  Lähetän tuulen mukana ripauksen mimosan tuoksua täältä Mantelilaakson auringosta!

  VastaaPoista
 2. Todellakin valikoimaa oli ja kaikkea ihanaa! Kiitos kommentistasi ja terveisistä Mantelilaaksosta, Susanna :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja löytöjä ole tehnyt taas! Kerrothan kun olet saanut paperilankalampun tehtyä minkälaista sitä oli tehdä ja näytät lopputuloksen. Jään odottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kerron, kun kaivan harpun kaapista ;) Hauska härpäke ja hienoa jälkeä sillä tulee!

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall