Syksyn trendikkäin väri ja messuterveiset Formexista


Syksy on väistämättä jo täällä. Sisustajalle se tarjoilee uuden väripaletin, josta ammentaa sävyjä omaan kotiin. Käväisin viime viikolla Tukholmassa Formex-messuilla tutustumassa niin sisustuksen trendeihin, uusiin tuotteisiin sekä hakemaan inspiraatiota kaupan esillepanoihin kuin omaan sisustukseeni. En ole mikään kausisisustaja, joka vaihtaa tyyliä ja uusii tavaroita tuon tuosta. Meillä kotona kauden vaihtelu näkyy kiinnostavien värien tuomisena kotiin joko kasvien tai tekstiilien avulla sekä pieninä ripauksina kirppis- tai vintagelöytöjä, jotka puhuttelevat. Kesäisemmät sävyt korjaan odottamaan seuraavaa kautta ja otan esille taas ne syyskauteen sopivat jutut.

Formexin anti oli todella antoisa! Inspiroiduin kovasti kukkien ja kasvien käytöstä sisustuksessa. Kasvit ovat olleet iso osa työtäni yli 10 vuoden ajan ja olen käyttänyt niitä sisustuksessa "aina", luonnon inspiroima sisustus on vahvistunut vasta viime vuosina. Nyt erilaisten kasvien, kukkien ja luonnonmateriaalien käyttö on erityisen merkityksellistä. Kaikessa näkyy vahvasti luonto. Maailman meno, elämän hektisyys ja tietty turvattomuus saa meidät panostamaan kotiin. Kotoilu, kotoisan kodin luominen ja rauhoittavan turvasataman luominen korostuvat. Kasvien avulla, olivat ne sitten itsekasvatettuja, ostettuja tai luonnosta poimittuja, saa helposti kauden värit ja tunnelman kotiin.

Syksyn muista trendeistä ja materiaaleista teen oman postauksen, mutta tämä postaus sisältää lupaamani syksyn trendikkäimmän värin paljastuksen.SYKSYN TRENDIKKÄIN VÄRI ON MAROONMaroon on punaruskean, kastanjanruskean sävy, jossa sekoittuu ruskea, viinipunainen ja huurteinen roosa. Sävy on terrakottaa viinimpi, sammutettu ruskean roosa. Kuvan maljakko on juuri täydellisen maroonin värinen.

Maroonin kaveriksi sopivat viininpunainen, persikkaan taittava roosa, aprikoosi, angoranvaalea, pehmeä lila sekä lämpimän ruskeat sävyt. Metalleista maroonin kanssa yhdistetään messinkiä ja  peilit ovat kuparinsävyisiä. Maroonin sävystä käytettiin myös nimeä Norwegian wood.
Maroon on kuin kameleontti, muuttaa sävyä valon mukaan. Monella osastolla maroon-sävyä näkyi kimppujen kukissa, heinissä tai viherkasveissa. Upein tuo sävy oli maalattuna pintana ja keramiikassa. En malta odottaa tilaamiani tuotteita, joita tämä upea sävykin värittää.

Miltä maroon sinusta tuntuu? Löytääkö se kotiisi jossain muodossa vai mikä väri on sinun syysvärisi tänä vuonna?

Inspiroitunein messuterveisin,
Kati

I visited on Formex fair at Stockholm last week and get so inspired! So much great colours, soft materials and plants and flowers. Formex displayed also the trendiest colour of AW 2017:
MAROON. It's like redbrown wine with hint of rose. I just love it! I'm going to use it on my home at least in ceramics and flowers. It would look nice also on painted wall.
13 kommenttia

 1. Maroon ei näin äkkiseltään itseäni säväytä vaikka mielenkiintoinen onkin, vaatii hieman makustelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maroon iski minuun ihmeen täysillä. Toki terrakotan sävyt ovat jo viehättäneet ja lämmin ruskea :)

   Poista
 2. Onpa jännä väri. Varmasti sellainen, jota näkee lopulta aika monessakin yhteydessä esim. kasveissa kun ympäristöään katsoo sillä silmällä. Ja varmasti tosiaan väri, joka muuttaa sävyään valaistuksen myötä. Voisin hyvin kuvitella tuon värin löytävän meillekin kotiin. Mahdollisesti sitä tietämättäni siellä jo onkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn kuivattamat kasvit ovat monesti tuota sävyä. Heinissä löytyy vivahde maroonia. Nyt kun katsoo kotia uusin silmin, tätä sävyä löytyy varmasti :)

   Poista
 3. Mulle tuo maroon on tuttu meikkimaailmasta ja erityisesti luomiväreissä sävy tuli usein vastaan. Kaunis pehmeä sävy, joka sopii varmasti monenlaiseen yhteyteen ja on kyllä erityisen kaunis noiden pastellisten kaverina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkimaailmassa maroon on varmasti käytetty, kuten kaikki muutkin värit. Hauska, miten jokin sävy nousee pinnalle ja sitä on varmaan alitajuisesti aistinut, koska minuun tämä sävy iski kyllä ja kovaa :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Minustakin aivan uskomattoman kaunis ja lämpöinen. Voisin maalata sillä jopa seinän.

   Poista
 5. Upea väri. Itsekin yllätyin, että olen alkanut ihastumaan oranssinpunaiseen väriin. Sitä tulossa ainakin koristetyynyihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienin askelin väri hiipii kotiin. Terrakotan ruskea on myös suosikkini!

   Poista
 6. Kaunis väri. Tykkään murretuista väreistä ja tätä voisin myös kotia laittaa pienen ripauksen näin syksyllä tuomaan lämpöä ja syvyyttä sisustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maroon on ihanan lämmin sävy, sitä saa kivasti kasveilla ja tekstiileillä kotiin.

   Poista
 7. Ah, ihana tuulahdus Formexia! En tämä vuonna sinne ennättänytkään, joten oli erittäin jees päästä sinne näiden kuvien kautta.

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall