Uusi koti

Muutto uuteen kotiin on onnellisesti takana ja kaikki vielä suhteellisen sekaisin. Minäkin. Tavarat hakevat paikkaansa, laatikkokasoja on siellä täällä, vähän leirielämää, tavara jos toinenkin hukassa - maistuvaa uuden kodin arkea silti.

Paljon on tapahtunut elokuun alusta tähän päivään ja kovalevy täyttynyt kuvista. Nyt on vihdoin aikaa avata ja jäsentää postauksiksi tätä kuva-albumia ja aloittaa remppakuulumisten sarja. Tavoite on postata kerran viikossa remontin vaiheista ja siinä välillä sitten jotain muuta, ettei nämä raksanpölyiset postaukset ala puuduttamaan. Lähdetään kuitenkin liikkeelle rakennuksen ulkoa sekä pohjakuvasta.
Kertaan vielä lyhyesti rakennuksen historiaa. Kiinteistö on rakennettu alunperin pankiksi, toiseksi liiketilaksi sekä pankin konttorihoitajan asunnoksi vuonna-69. Rakennuttajana on ollut Liedon Säästöpankki ja heidän omistuksessaan se oli tämän vuoden kevääseen saakka, ennen meille siirtymistä. Pankin tila tulee muuttumaan kauppani Kotilaiturin uudeksi myymäläksi marraskuun aikana ja toinen liiketila on vuokrattuna.

Rakennus on ulkoa melkein samassa alkuperäisessä asussa, muutamaa kosmeettista muutosta lukuunottamatta. Talossa on tasakatto, yksi ihana kattoikkuna sekä koko rakennusta kiertävä leveä lippa. Tyypillinen 70-lukulainen laatikko siis. Asunnon puolella on tehty muutoksia vuosien saatossa mm. muuttamalla autotalli lasten makuuhuoneeksi ja erinäistä pintaremonttia. Monta rakennusaikakaudelle tyypillistä elementtiä on onneksi säilytetty eikä rakennusta ole pilattu modernisoimalla sitä liikaa. Isot, kokohuoneen levyiset ikkunat ovat yksityiskohta, josta pidän erityisesti. En isojen ikkunoiden pesusta vaan niiden tuomasta valosta ja ulkonäöstä. Keittiön ikkunat lähtevät ihanasti kulmasta ja tekevät maisemasta ison taulun, jossa vuodenaikojen vaihtelu on todella läsnä. Jollekin se voi olla akvaario, minulle voimaannuttava asia.

Talo on betonista ja väriltään kermankellertävä, ikkunapuitteet ja laudoitukset ovat tummanruskeat, sokkeli keskiharmaa. Lipan yläreuna on mineriittilevyä ja sävytetty talon väriin.
Asunnon seinustat ovat saaneet vähän viherpatinaa pintaansa lähellä taloa kasvavista hopeapajuista. Talon väritys tulee muuttumaan ensi kevään ja kesän aikana, kun seinäpinnat maalataan valkoisiksi, tummanruskeat osat mustiksi ja sokkeli päivitetään tummemmalla harmaalla.

Pohjakuvaan on merkitty katkoviivoin ne kohdat, joihin on tehty ja tehdään muutoksia tai uudistuksia. Aloitetaan siis ilmakuvavierailu pohjakuvan avulla.

ASUNNON PUOLI:
- keittiön ja olohuoneen välinen seinä purettiin.
- makuuhuoneen vanha oviaukko suljettiin ja uusi kulku tulee olohuoneen puolelta. Lisäksi tehtiin kulku pesutiloista makuuhuoneeseen.
- WC:tä kasvatettiin hieman leveyssuunnassa.
- toiseen makuuhuoneeseen rakennettiin väliseinä ja sen takana olevaa vaatehuonetta kavennettiin hieman, jotta makuuhuoneeseen saatiin enemmän tilaa
- makuuhuoneen eteen muodostui käytävä, jota pitkin pääsee uusiin tiloihin, jotka yhdistettiin asuntoon
- varastona toimiva tila otettiin asuinkäyttöön puhkaisemalla seinään oviaukko ja tila muutettiin kodinhoitohuoneeksi.
- Pankin sisäänkäynnin eteen tehtiin toinen sisäänkäynti ja eteinen, ja näin asunnon puoli saatiin yhdistettiin vanhaan pankkitilaan.
- pankin käytössä ollut sosiaalitila yhdistettiin asuntoon ja siitä tuli toinen lasten huone
- toinen WC toimii sekä kodin että liiketilani käytössä

Tämä kaikki on tehty elo-lokakuun aikana, ja osa hommista on vielä vaiheessa, mutta suht hyvässä sellaisessa. Tosin tätä hommaa aiemminkin harrastaneena voin sanoa, ettei tämä sovi ihan heikkohermoisille – asuminen keskeneräisyyden keskellä. Ja totta puhuakseni, ei se sovi aina ihan väsyneelle minullekaan, mutta pärjäilen. Lapset eivät niin keskeneräisyydestä piittaa ja mies paahtaa tasaisesti omien agendojensa mukaan, hötkyilen tai hermoilen minä sitten kuinka paljon tahansa. Ehkä pari kertaa on hermo ollut piukassa hänelläkin, ja useimmin minun kanssani, ei rempan ;)

Viikonlopuksi on tiedossa maalaushommia, laatikoiden purkua ja lehtien haravointia. Mitäs teidän viikonloppusuunnitelmiinne kuuluu?
Aurinkoista syysviikonloppua!


26 kommenttia

 1. Voi että näitä postauksia on mielenkiintoista lukea! Pankissa vierailleena tiedän miltä siellä ja takatiloissa näytti ja se lisää vielä entisestään mielenkiintoisuutta. Seitkytluvun tyyli on ihanaa ja isot ikkunat mitä parhaimmat - teille tulee upea koti! Tsemppiä remppailuihin ja muuttolaatikoitten purkamiseen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Mukavaa, jos teksti säilyy kiinnostavana. Jotenkin sitä jo oma silmä sokeutuu tekemiselle ja postauksessa mainittaville kohteille. Kotoisa on jo tunne ja joka aamu herätessä nautin näistä ikkunoista ja syksyn maalaamasta maisemasta - vaikkakin vielä pölyisten ikkunoiden läpi :)

   Poista
 2. Uuden kotinne julkisivu on kerrassaan upea, aivan uniikki! Isot ikkunat
  ovat kyllä supermakeet, valoa ei voi koskaan olla liikaa.
  Toivottavasti teillä on aikaa pysähtyä hetkeksi nauttimaan käsienne
  aikaansaannoksista, kohottaa toisillenne malja, ja onnitella itseänne.
  Suuri urakka on jo voiton puolella, ja elämä uudessa, kauniissa kodissa
  voi alkaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään talon tyylistä ja ulkonäöstä tosi tosi paljon. Nyt ollaan välivaiheessa, ja skoolattukin on :) Pitää vaan muistaa nähdä omat aikaansaannoksensa ja nauttia matkasta ♥
   Kiitos tsempeistä!

   Poista
 3. Kiitos - näitä et voi liikaa postailla - ovat nämä remppajutut sen verran mielenkiintoisia;)
  Ihana koti on teille tulossa ja hienoa, että nyt sinulla on liiketila ja työtila kodin yhteydessä!
  Rentoa remppaviikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva lady, että tykkäät :) Tämä kodin ja kaupan yhdistäminen tuo arkeen helpotusta, kun pikkuneiti tulee koulusta. Aurinkoa viikonloppuun myös!

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin! Rempat ovat isoja ja väsyttäviä projekteja, mutta lopussa kiitos seisoo. Kaunis on talonne. Ja oli mielenkiintoista nähdä pohjapiirustuskin. Hienoa, että talossa säilytetään ajan henkeä. Ja mainiota, että liiketila tulee löytymään samasta rakennuksesta. Ja itse tykkään isoista ikkunoista yli kaiken. Me rakennutimme talon 2008, mieheni piirsi sen. Yksi seinä on täynnä ikkunaa.
  Reipasta remppaviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula :) Väsyttävää mutta niin palkitsevaa. Saa tehdä uutta ja omannäköistä. Isot ikkunat ovat ihanat, kun ne tuovat luonnon sisälle. Mukavaa viikonloppua myös sinne!

   Poista
 5. Vitsi miten mielenkiintoista, meillähän on myös tuollainen 250neliöinen laatikko, jossa uima-allashuoneesta on tehty huone. Jännityksellä jään odottamaan rempparaportteja, hirmu mielenkiintoista nähdä minkälainen tulee. Parhautta mm. on valtavat ikkunat ja mekin seiniä kaadettu, eli isot avarat tilat. :)

  Hyviä remppahetkiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että siellä on samanlaisen laatikon omistaja toisella puolella ruutua :) Uima-allashuone on tosi tyypillinen tämän aikakauden taloille. Kiva, että olette tehneet siitä huoneen. Kiitos tsempeistä, Tiia ♥

   Poista
 6. Nämä remppapostaukset on mielenkiintoisia, eikä yhtään puuduttavia. Ihanaa nähdä kaikki muutokset mitä olette tehneet ja odotan myös sitä, millainen sinun liiketilastasi tulee.
  Viikonlopuksi en ole sopinut muuta kuin kaffetreffit ystäväni kanssa. Tänään jo huhkin tuolla pihalla lehtiä vähemmäksi.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mukava kuulla, ettei jo alkumetreillä ala puuduttaa :D! Liiketilan kanssa olen kyllä niin malttamaton, mutta kohtahan on jo avajaisaika :) Ihanan leppoisalta kuulostaa viikonloppusi, ei liikaa aikataulutettua ohjelmaa vaan sopivasti rentoa eloa ja oloa. Mukavaa viikonloppua, Outi ♥

   Poista
 7. Tuollainen rakennus olisi aivan ihana. Saisi liiketilan talon yhteyteen. Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä aika onnistunut ratkaisu :) Tervetuloa visiitille, kun täällä suunnalla liikut!

   Poista
 8. Persoonallinen ja ihan sun näköinen koti <3 Ulkoväritys kuulostaa täydelliseltä myös!

  Tsemppii ja jaksuja! Huhhuh, ihan tuli hiki tässä sohvalla istuessa kun tätä luki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teija! On tosiaan munlainen juttu ♥ Täällä on vähän takki tyhjä, mutta tarkoitus on hakea energiaa haravointihommista kauppapäivän jälkeen :) Kyllä se taas tästä!

   Poista
 9. Hyvältä näyttää ulkopuolelta ja varmaan tulee hieno. Odotan innolla ko kaikki valmista. Remontti koettelee hermoja, mutta on se palkittettavaakin. Ihanaa vko loppuja sinne!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Aina näiden projektien kanssa tulee uupumusta sivutuotteena, tämä arki kun rullaa tässä rinnalla :) Ihanaa viikonloppua sinne myös!

   Poista
 10. Onnea uuteen kotiin <3 <3 Aivan mielettömiä projekteja tiedossa .))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Beauty of Life ♥ ja tervetuloa meidän remppapölyisiin tunnelmiin :)

   Poista
 11. Onnea uuteen kotiin täältäkin! Hyvää kannattaa odottaa, varmasti teille tulee upea asunto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä Suffeliini :) Kiitos onnitteluista!

   Poista
 12. Hienoa seurata unelmien toteuttamista! Onnittelut ja iloa koko perheelle! Uusi liiketila kiinnostaa kovasti. Kuulumisiin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija ♥ Olet sydämellisesti tervetullut, kun taas ajelet täällä suunnalla!

   Poista
 13. Kyllä on mielenkiintoinen projekti menossa ja mielenkiinnolla seuraan kaikkia remontin vaiheita, mitä jaksat tänne kirjoittaa. Hoksasin justiinsa, että tätinihän asuu myös Liedossa, Vanhalinnassa...
  Intoa ja jaksamista projektiin, myös niihin vähän vaikeimpiinkin hetkiin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Onpa hauskaa, että sinulla on sukulaisia Liedossa. Vanhalinna onkin tuossa joen toisella puolella, linnuntietä ei kaukana mutta autolla vähän pitää kierrellä :)

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall