Kodin top 5

Celia C Good to be home-blogista kirjoitti oman kotinsa top vitosesta ja siitä innostuin minäkin.
Celia C:n valinnat löydät täältä ja siitä inspiroituneena aloin pohtia oman kotimme top vitosta.
Hassua, että en päässyt edes elohuonettamme pidemmälle, ja viiden kärki oli jo täynnä :)
Pitää siis laajentaa tätä listaa pidemmäksi, mutta tässä postauksessa nämä viisi valintaani.





1. Olohuone - elohuone

Olohuoneemme on ehdoton ykkönen kodissamme. Se on yhteydessä keittiöön, meidän aikuisten makuuhuoneeseen sekä isoon terassiimme. Sitä voi siis eittämättä kutsua elohuoneeksi - kotimme keskukseksi. Siellä vietämme eniten aikaa kotona ollessamme. Olohuoneemme kulmakiviä ovat sohva, jonne koko perhe mahtuu yht'aikaa sekä näkymä, joka avautuu niin keittiöön, terassille kuin pihalle isoista ikkunoista. Yksi onnistuneimmista hankinnoista on Mum'sin villamatto, Koko iäksi-nimeltään. Matto on Saanan ja Ollin suunnittelema. Matto on ollut meillä jo vuodesta 2014 ja nimensä mukaisesti loppuiän pituinen rakkausmatto. Billnäsin laatikosta on pelastettu tuttavan varastosta ja säilöö sisäänsä arjen tärkeät paperit ja tavarat. 
Timeout-nojatuoli on uusin ostoksemme tähän kotiin. Tila on sen verran kortilla, ettei uusia huonekaluja voi hankkia, ellei jotain muuta laita kiertoon. Aiempi nojatuoli muutti Hangon kotiin ja uusi säädettävä tv-tuoli löysi paikkansa. Alunperin ajattelin tilaavani tuolin tammenvärisellä rungolla, mutta mustalla nahalla verhoiltuna sen ainoa oikea väri mielestäni on pähkinä. Tuoli on osoittautunut loistohankinnaksi, sillä kauniin ulkonäön lisäksi se on mitä mukavin istuttava. Viime kesän leikkauksen jälkeen tuolissa tuli nukuttua muutama yökin, ja säädettävyytensä ansiosta toimii tarvittaessa makuusijana.





2. Olohuoneen tiikkipöytä

Yksi suurimmista esinerakkauksistani on olohuoneen tiikkinen pöytä. Se on Tori.fi löytö, jonka mies kävi noutamassa. Pöydän hinta oli laskettu alkuperäisestä pyynnöstä ja se oli säädyttömän halpa.
Olemme oston jälkeen käsitelleet pöydän kahteen kertaan tiikkiöljyllä ja se vain paranee vanhetessaan. Jalkojen malli on erikoinen ja todella kaunis. En usko, että lakkaan koskaan rakastamasta tätä huonekalua.



3. Keittiö

Keittiömme avautuu osaksi olohuonetta, joten halusimme sen kaapistojen olevan selkeät ja huomaamattomat. Integroimme astianpesukoneen ja jääkaapin osaksi kaappirivistöä ja vain mikroaaltouuni jäi näkyviin. Isot ikkunat avaavat maiseman osaksi kotia ja tiskatessa voi ihmetellä kylän liikennettä, lähipuussa pesivää rastasta tai puolivilliä oravaa. Keittiömme on Kvikin malliston 
Tinta valkoisilla mattaovilla, tasot ovat Loimaan Kiven kvartsikomposiitttia.
Keittiön ikkunaa vihertävää kukat ja kevään edetessä yrttien esikasvatusruukut.
Yksi kauneimmista esineistä, joita olen löytänyt, on Riitta Talonpojan suunnittelema saviamppeli.
Mitä upeinta kauneutta on lankojen asettelussa! So simple and so beautyful ♥
Ikkunalaudalla on ikirakkauteni, mustavalkoiset Arabian maustepurkit. Ensimmäiset ovat lapsuudenkodistani, ja olen täydentänyt kokoelmaani vuosien saatossa. Kuparinen kastelukannu on kirppislöytö. Kannu ilahduttaa joka päivä niin kauneudellaan kuin ulkonäöllään.



4. Kilta-tuolit

Vuosia Kilta-tuoleja keränneenä kohtasin tuolikriisin muuttaessamme nykyiseen kotiimme. Ja kuin salamaniskusta tajusin varastossa olevien tuolien olemassaolon. Kiikutin tuolit päällystettäväksi ja uusittavaksi - avot, loistavat, rennot ja mukavat tuolit olivat löytyneet. Koska tila, olohuone ja keittiö ovat yhtä, on kiva, että tuolit ovat mukavat ja sopivat siirrettäväksi osaksi olohuonetta. Niissä on niin hyvä istua, että illanistujaisissa ei tee mieli siirtyä sohvalle.






5. Makuuhuone

Makuuhuoneemme on olohuoneen yhteydessä. Huoneet erottaa toisistaan vain lasiseinä, jonka hyödynsimme pankin puolelta. Liukuovella saa makuuhuoneen rauhalliseksi, tosin ovea ei ole pahemmin tarvinnut sulkea, koska muut kodin huoneet sijoittuvat pitkänomaisen kodin toiseen päähän. Kerrankin sänky näyttäytyy rennosti pedattuna eli ihan aamuaitona heräämisen jäljiltä :)
Ei siis mitään blogipetausta tai kuviin stailaamista tällä kertaa.
Makuuhuoneessamme on sängyn lisäksi vaatekaapit sekä laatikosto. Laatikoston päällä on minulle rakkaita esineitä. Lasipulloja tietysti, mutta tärkein on turkulaisen Tua Abrahamssonin grafiikkateos Tunteita ja tunnelmia, jonka ostin seitsemän vuotta sitten. Taulu puhutteli ja kuvasti omaa mielentilaani juuri kyseisenä aikana. Teos muistuttaa tuon ajan tunteista. Samalla se muistuttaa minulle siitä, mikä on oikeasti elämässä tärkeää. Tärkeämpi teos, mitä tekijä, saati minä ostaessani osasimme ajatella.
Voimatauluni, jonka näen viimeisenä joka ilta ennen nukahtamista ja ensimmäisenä aamulla herätessäni ♥

Huomasin, että kaikki kotimme sisustuksen top 5 asiaa ovat yhdessä tilassa! Tästä syystä tämä postaus tulee saamaan jatkoa, sillä kodissamme on vielä useampi juttu, jotka ovat suosikkejani, joita en vaihtaisi ja jotka haluan jakaa kanssanne.

Sisustuksen sävyttämää hiihtolomaviikkoa!

16 kommenttia

  1. Teidän koti on kyllä aivan ihana. Kotoisa ja täynnä upeita asioita❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi <3
      Omannäköistä, uutta ja vanhaa yhdistellen ja aika tyylille uskollisen trendeistä huolimatta :)

      Poista
  2. Teidän kodista huokuu ihana rauha ja viihtyisyys! <3
    Eniten mä kuolasin tuota elohuoneenne ´arkistointilipastoa`. Sellaisen haluaisin heti, jos se vaan vastaan tulisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kodissa pitää olla hyvä tunnelma asujilleen Kiitos kauniista sanoistasi, Riina <3
      Lipasto on todellinen helmi, pankin vanhaa jäämistöä. Kaunotar ja tilaihme :)

      Poista
  3. Ihanaa, Kati, sinä toimit nopeasti! Kiitos, kun innostuit ja vinkkasit sivuilleni <3
    Kun on kaunis koti - ja erityisesti vielä kun on rakas koti, on niin vaikea valita vain viittä!! Sama tunne. Mutta onneksi on lupa heitellä niitä lisäsarjoja myöhemmin ;)
    Billnäs, tiikkipöytä, kilta-tuolit ... ah, kaikki niiiiin nam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos inspiraatiosta <3 Teidän kotinne on niin kaunis ja olette maustaneet sitä omannäköisesti. Tykkään!
      Tästä saattaa seurata useamman postauksen sarja :D

      Poista
  4. Teidän koti on vain niin ihana ja teidän näköisenne. En ihmettele että sinun itsesikin on vaikea valita sieltä vain muutamaa suosikkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu, kiitos <3 Oli yllätys itsellekin, miten kävi, kun kameraan tartuin :)

      Poista
  5. Niin taidokkaasti sisustettu koti, jossa kaikki sopii kaikkeen. Lipasto jää heti silmiin, huikean kauniit lasipullot, amppeli, taide...ja kun katsoo kuvat uudelleen huomaa taas uusia ihanuuksia. Aivan mahtavaa. Ymmärrän kyllä, miksi top on juurikin top.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titta <3 Tätä aihetta on hyvä käydä läpi. Huomaa, mitä oikeasti arvostaa ja mitkä ovat tärkeitä. Meillä monet ovat juurikin niitä aikojen aarteita tai sitten harkittuja uusia juttuja.

      Poista
  6. Teillä on todella kaunis koti ja kirjoitus ihanan aito ja sellainen, jossa tosiaan pääsi hieman syvemmälle siihen, mikä tekee teidän kodistanne teidän näköisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla <3 Oman kodin on oltava omannäköinen - tarinoilla maustettu ja rakkaudella rakennettu. Muuten se ei ole koti <3 Ja jokainen tarina on juuri mielenkiintoinen.

      Poista
  7. Kotinne on harmoninen kokonaisuus, jossa on tarkkaan mietitty, mikä on olennaista. Postauksessa on hyvä idea. Inspiroituneena! Tuija

    VastaaPoista
  8. Hei Kati! Kauniin klassinen ja persoonallinen koti teillä. Ja tuo ikkuna keittiössä! Olen ihaillut vastaavia ratkaisuja etenkin tanskalaisissa sisustuksissa - on varmasti ihanaa tuijotella ulos sieltä työn lomassa. Makkarin lipaston asetelma on upea värikimara, hieno yhdistelmä petroolia ja kellertävää lasia. Mietin usein, miksen itse saa oikein meille istumaan noita väriyhdistelmiä...kokeiltu on... Ja tiikkipöytä sopii pyöreänä hienosti olkkariin, mikä löytö <3 Niin kaunista ja levollista!
    Mukavaa keskiviikkoa sinulle! Maarit

    VastaaPoista
  9. Oi miten ihania kuvia♥ Teillä on niin kaunis koti! Sellaista seesteisen kaunista ja viihtyisää! Koti on kyllä se maailman paras paikka:) Mukavaa maaliskuuta!

    VastaaPoista
  10. Kaunis tyylikkäästi sisustettu koti teillä!♡
    Ihana tuo elohuoneen pyöreä pöytä ja lipasto<3

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall