Anu ja Kati kirjamessuilla

Nyt tulee postausta jälkijunassa, mutta tulee kuitenkin :) Kävimme Arjen timantteja-blogin Anun kanssa Turun Kirja- ja Ruokamessuilla viime perjantaina. Molemmat olimme todella innoissamme ja totesimmekin, että näillä messuilla ei ole tullut koskaan käytyä. Sitä suuremmalla syyllä oli kiva lähteä seikkailuun. Seikkailupäiväksi valikoitui perjantai omien aikataulujemme vuoksi ja hyvä niin. Ei ollut jonoja, osastoille pääse lähelle ja halutessaan pääsi näytteilleasettajan kanssa keskusteluun.

Mitä siis odotimme? No ... kirjoja, herkkuja...ja lisää kirjoja. Ohjelmalehtiseen olin tutustunut etukäteen ja todennut, että ohjelmatarjonnan muodostivat kotimaamme kärkikirjailijat. Messuille päästyämme tämä meininki sitten avautui. A-halli oli täynnä isompien ja pienempien kirjakauppiaiden ja kustantamojen myyntipisteitä, joissa oli tarjolla uutuuskirjoista harvinaisempiin teoksiin. Ihastelimme kirjojen visuaalisuutta ja osastojen esillepanoja. Yhdeksi omaksi kirjasuosikikseni ulkonäön perusteella nousi KAKOLA-teos. Kuva lainattu kirjan tekijän, Rauno Lahtisen blogista, josta löydät lisää tietoa Kakolasta ja kirjaprojektista. Todella kauniisti taitettu kansi!





Messujen viehättävin osasto oli BON-pokkareiden, jonka takana hääräävät Bonnier, Tammi ja WSOY. Osaston koko, sijainti ja esillepano suorastaan imi puoleensa. Ihanasti aaltoileva hylly, jossa pokkariperhe oli helposti tutustuttavissa ja ostettavissa. Hyllyn yläriville oli kootto kaikkien messuilla esiintyvien kirjailijoiden kirjat - kivaa huomioimista :)

Siellä me Anunkin kanssa sorruimme kirjaostoksille ja omat valintani, jotka osastolla kivasti ja asiantuntevasti palvellut Kaisa Tenhunen suositteli, näette alla. Vähän dekkaria sekä hömppää. Alkusyksystä olen ahminut jo muutaman ruotsalaisen dekkarin, joten ruumiit riittävät hetkeksi aikaa :) Kiitos Kaisa suositteluistasi ja avustasi!



Kirjapuolet kahlattuamme suuntasimmekin C-halliin, jossa tuoksui herkut ja notkui pöydät! Anun olemus muuttui välittömästi ja hän oli kuin kala vedessä erilaisten herkkujen äärellä. Tuolta tuota juustoa, tuo kinkku on hyvää, vähän oliiviöljyä... Ruuanlaittaja elementissään! Itsekin olen herkkujen ystävä, mutta en niin intohimoinen kauhanheiluttaja kuin Anu. Messuretkemme päätimme nauttimalla ihanat ilmakuivattua kinkkua, rucolaa ja parmesaania sisältävät pizzanpalat.



Kotiinviemisiksi ostin kirjojen lisäksi Murtolan Hamppufarmin hampunsiemeniä, jotka ovat erinomaisia proteiinin, kuidun ja omegarasvojen lähde. Todellista suomalaista superfoodia! Herkullisia paahdettuina salaatissa ja sellaisenaan. Valmistajan mukaan maku on hieman pähkinäinen, minulle tuli mieleen popcornin maku, mutta hyviä joka tapauksessa. Anu taas lisäsi näitä siemennäkkäriin. Murtolan Hamppufarmin sivuilta löydät jälleenmyyjät ja on heillä verkkokauppakin.



Ja tietysti jotain makeaa, Fazerin uutta tummaa suklaata PURE DARK, joista pelkän tumman suklaan lisäksi makuina paahdettu popcorn, kahvi ja kardemumma sekä minttu. Oma ehdoton suklaasuosikkini, josta pieni pala riittää nujertamaan suklaanhimon. Popcornin makuinen oli todella kiva yllätys. Suosittelen!


Kiitos Anu messuseurasta! Mukava päätös perjantaille ja eikun uuden kirjan pariin suklaalevyn kanssa :)

Mukavaa loppuviikkoa, ystävät!

7 kommenttia

  1. Minulta ei Turun kirjamessut ole jääneet väliin kuin pari kertaa - ja nyt sitten piti sattua niin, etten näille päässyt - vähänkö olen kateellinen;)
    Olen joskus ollut aiemmassa työpaikassani tuolla myös töissä ja minun pääkohteeni tuolla ovat aina olleet kirjat. Mutta en minä herkuillekaan ole ei sanonut;)
    Mielenkiintoisen näköinen kirjapino. Ja suklaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoja oli tosiaan valtavasti. Toki osasin odottaa kun kirjamessuille menin :) mutta silti. Ensi kerralla mennään sitten vähintäänkin kolmistaan! Bonin Kaisa suositteli välittömästi tuota Peter Hoegin kirjaa "Norsunhoitajien lapset", kun kysyin, mikä olisi yksi kirja, jota suosittelisi. Taidan tarttua siihen ekana ja pariin palaa suklaata ;)

      Poista
  2. Kiitos ihanasta seikkailuseurasta! Ensi kerralla tiedetään varata enemmän aikaa :) Noita suklaita täytyy käydä etsimässä kaupoista. Hiukan harmittaa, kun jätin ne ostamatta messuilta... Toki muutaman suklaalevyn väliin jättäminen ei tee ollenkaan pahaa minulle. Mukavaa viikon jatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin niin ihana suklaa, että sitä syökin vähemmän, koska tässä pätee se tuttu sääntö: vähemmän on enemmän :) Eikä me Anu jätetä kyllä yhtään suklaata väliin ellei ole pakko ♥ Vaikka minullekin tekisi hyvää naukkaista pari porkkanaa suklaan sijaan :)
      Ensi kerralla sitten koko päivän retki! Kivaa loppuviikkoa!

      Poista
  3. Tummaa suklaata...hmm, taivaallista!
    Pitääkin tilata noita uutuuksia kotisuomesta... Niin ja hampunsiemeniä!
    Kirjamessut houkuttelee myös!
    Nauti elämästä ja kopallinen lämpöä vielä täältä oliivipuun katveesta!

    VastaaPoista
  4. Teillä on ollut ihana messupäivä, kirjoja ja herkkuja, täydellinen combo!

    Ihanaa viikonloppua Kati, tapaamisiin tistaina <3

    VastaaPoista
  5. Oi teillä on ollut huippu messupäivä. Oltais niin haluttu miehen kans lähteä tuonne, mutta nyt ei harmiksi päästy. Yleensä ollaan käyty joka vuosi ja vihdytty ruokapuolella enemmän kuin hyvin ;)

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall