Kässäkerho Gdanskissa

Elokuiset terkut Gdanskista! Kävimme kässäkerholaisten kanssa katsastamassa paikan ja rakastuimme – tänne on päästävä uudestaan. Eikä pelkästään siksi, että lankakaupatkin jäivät koluamatta, kun nautimme ihastuttavasta kaupungista, sen kesäisestä tunnelmasta, äitien omasta ajasta, kässäilystä ja tietysti hyvästä ruuasta ja juomasta (lue skumpasta :) Tosin muutama joukostamme olivat vierailleet Gdanskissa aiemmin eli meillä oli loistavat matkaoppaat omasta takaa.




Matkakohteemme valikoitui kevään neuleristeilyn päätteeksi ja iloinen 8 naisen joukko pääsi irroittautumaan arjesta lauantai-tiistai väliseksi ajaksi. Lento Turusta Wizz Airilla Gdanskiin on mukavan lyhyt eikä hinnalla pilattu. Matkanjohtajamme Hannele varasi meille upean huoneiston pääkadun varrelta. Olimme siis kaupungin ytimessä ja kaikkien ruoka- ja shoppailupaikkojen tuntumassa. Aamupalan nautimme joka aamu ulkona, smootheilla ja herkkuleivoksilla täydennettyinä. Parasta tässä majoitusmuodossa oli se, että me saimme viettää aikaa yhteisessä tilassa, valvoa ja höpötellä, viettää viini- ja virkkuuiltaa, lainata fööniä ja suunnitella yhdessä päivän ohjelmaa ja nauttia illan tummuessa illallista Motlawa-joen rannalla.




Hilpeyttä herätti tikuttelumme ja koukuttelumme terasseilla eripuolilla kaupunkia. Jotkut katsoivat altakulmain, suurin osa hymy huulilla ja jokunen rohkaistui juttusillekin. Meille on niin luontaista napata kässäilyt kassista, kun pehva saa penkin alleen :) Kotiin saavuimme väsyneinä, mutta onnellisina täydellisesti onnistuneesta matkasta, jonka muistot säilyvät pitkään sydämissä.


Gdansk-plussat

+ 1,5 h lento Turusta
+ edullista!!!
+ hyvä ruoka ja palvelu
+ kansainvälinen, rento
+ ostettavaa ja katsottavaa
+ parissa päivässä ehtii nähdä paljon ja kaupungin saa haltuun kävellen
 
+ kohde sopii niin kaveriporukoille, pariskunnille kuin perhematkailuun

Muutama tipsi:
Suosittelen sopimaan taksimatkan hinnan etukäteen, muuten saatat joutua maksamaan runsaasti ylihintaa! Ratikalla pääsee kätevästi mm. Galeria Baltycka-ostoskeskukseen tai kävellen vähän pienempään Madison-ostoskeskukseen, jonne ulica Długa-pääkadulta on noin 10 min kävelymatka.
Galeria Baltyckassa sijaitsee suosikkiliikkeeni Reserved, josta tuli tehtyä muutamakin ostos.
Vanhassa kaupungissa, Mariacka-kadun varrella voi ihailla ja tehdä meripihkakoruostoksia. Mikäli et jaksa kiivetä Marian kirkon torniin, tai pysty, helpompi vaihtoehto on jokirannassa sijaitseva maailmanpyörä. Ja lopuksi ihana lounaspaikka, Bar Pod Ryba osoitteessa Ul.Piwna 61/63: todella herkullisia uuniperunoita erilaisin ja valinnaisin täyttein ja hinta noin 5 €/annos!

Sopotin kylpylät jäivät vielä kutkuttamaan ja Gdanskiin aion taatusti palata, ehkä jopa tämän samaisen ystäväjoukon kanssa ♥

 Kiitos ystävät matkaseurasta ja nauruista, joilla lämmitellään monesti talven aikana!

Kuvat kännykkäkuvia, kameraa en tohtinut raahata mukana :)

PS. Täältä löytyy hyvä esittely Gdanskista ja sen lähialuiella http://www.rantapallo.fi/puola/gdansk/

15 kommenttia

  1. Yhdyn sanoihisi täydellisesti, Gdansk yllätti minunkin matkaseurueeni tosi positiivisesti aiemmin keväällä! Koska vaan uusiksi :) Melkein kuvasit muuten meidän hotellin tuossa 4. alimmassa kuvassa, jää just pikkuisen vasemmalle. Kirkko näkyi ikkunasta. Ja kokonainen asunto onkin hyvä ratkaisu naisporukalle, pitää pitää mielessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on ihan ehdottoman kiva viikonloppuloman kohteena ja kesällä pidemmäksikin aikaa perheen kanssa. Asunto on loistava vaihtoehto, menee sitten ystäväporukassa, ystäväperheen kanssa tai isommallakin perheellä :)

      Poista
  2. Paljon on matkustettu, vaan ei Gdanskiin. Kiitos tästä inspiraatiosta Kati, teillä on varmasti ollut kivaa! Syyskuuhun pikkuhiljaa, tunnelmiin ja tuikkiviin lyhtyihin! Voi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Hanna suunnistamaan Gdanskiin! Tiedän, että tykkäisit :) Joen rannalla oli monen monta purjevenettäkin ;) Syksyn tunnelmia sinnekin ♥

      Poista
  3. Voi miten mahtavaa naisenergiaa siellä on ollut matkalla. Ihana tuo teidän yhteiskuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Outi, meillä on ihan huikea naisenergia :) Saimme tämän ihanan kuvan muistoksi, kun tarjoilija nappasi meistä otoksen!

      Poista
  4. Voi miten upealta Gdanskin kadut näyttävätkään näin kesäaikaan! Me juhlimme
    tuossa kauniissa hansakaupungissa uutta vuotta vuosia sitten, ihana matka
    sekin.
    Kuulaan kauniita syyskuun päiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on upea kesällä mutta uskon, että myös talvella! Joulun ja uuden vuoden aikaan vanhassa kaupungissa on taatusti uskomaton tunnelma. Kaunista syksyä myös sinne ♥

      Poista
  5. Gdansk näyttää todella kivalta kaupungilta! Se on ollut tuolla-haluan-käydä -listallani jo pidempään, mutta taas tuli yksi syy nostaa sitä listalla korkeammalle. Ihanaa kun on tuollainen hyvänmielenystäväporukka, jossa on rento puuhastella arkena ja toisaalta myös reissata yhdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti listan kärkipäähän, Anu :) Meillä on kyllä niin hyvänmielenporukka näitä ihania naisia, joiden kanssa on tullut käytyä kässäiskuilla mm. Paimalan Vanhat Kupit -myymälässä, Iso-Puolalan taiteiden yössä, Oikein&Nurin-risteilyllä Viikkarilla, Tallinnassa Gdanskin lisäksi.

      Poista
  6. Olen itse vieraillut Gdanskissa muutama vuosi sitten maaliskuussa ja täytyy sanoa, että sinne voisi mennä uudestaankin. Se vanha kaupunki miellytti erityisesti.
    Taidankin liittyä lukijaksi, sillä tuo teidän uusi taloprojektinne vaikuttaa enemmän kuin mielenkiintoiselta.
    Mukavaa syyskuun alkua!
    T: uusi 40+Bloggaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gdanskia jää kyllä kaipamaan ja minulle se jätti vielä monia kiinnostavia paikkoja toiseen kertaan. Tervetuloa lukijaksi, Satu :) Taloprojektimme vaiheista alan kohta postailemaan, ja inspiraatiopläjäyksiä myös tulossa!

      Poista
  7. Varmasti mukava reissu takana! Itsekkin olen usein miettinyt, että Gdanskiin voisi joskus mennä. :)

    VastaaPoista
  8. Gdanskiin 18.9-2017 jo 4.s kerta kun sinne lähden,talvitakki,farkut,hyvää Puolalaista olutta aion ostaa kotiin,ja sitä ihanaa suklaata jota saa lentoasemalta,harmi vaan tätä odotusta,nyt jo kova hinku sinne,harmi vaan kun kone on ahdas silliputki,Wizz Air.

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall