SISKON AUTIOTALO

Kerron heti tähän alkuun "varoituksen" sanasen. Tämä postaus sisältää runsaasti kuvia ja pienen tarinan. Äitini ystävä hankki viime vuonna itselleen muutaman vuoden tyhjillään olleen talon. Ränsistynyt tölli metsittyneellä tontilla, maalit rapisseina, ilman mukavuuksia, pommi täynnä elettyä elämää ja monenmoista roinaa. Näin moni tämän mökin näki ja kummasteli, taivasteli, voiko olla totta, että ”joku hullu (aikuinen nainen) ostaa purkukun-toisen talon”.Tämä nainenpa näki tässä talossa sen vankan kivijalan, hyväkuntoiset hirsiseinät, vehreän tontin ja kaikki miljoona muuta mahdollisuutta, jotka tekevät hänet onnelliseksi. Hän näki myös matkan, jonka talon kanssa on tehtävä, joka alkoi siitä hetkestä, kun kaupat oli allekirjoitettu ja jolle ei näy loppua. Matkan, jonka hän haluaa elämässään kulkea ja joka tuo iloa hänen sydämeen. Hän tietää myös, ettei matka ole helppo.

Eteen on tullut jo satoja asioita, joiden edessä epätoivo on kohdannut, kiukku ja kyynel saaneet sijan. Usko on loppunut eikä voimiakaan aina ole ollut kaikkeen tarvittavaan. Osaamisesta ja avusta puhumattakaan. Silti hän on jatkanut ja olisi valmis tekemään kaiken uudestaan. Tästä tulee hänen koti. Paikka, jossa olla onnellinen, kuopsutella ja kohkata. Hänen unelmansa.

 


Siskon tarina on minulle aito ja läheinen, koska minua ajaa eteenpäin samanlainen palo, into ja usko omaan tekemiseen. Arvostan ja innostun Siskon kaltaisesta aitoudesta mennä ja tehdä, pyllähtää ja nousta. Aina kun katsoo peräpeiliin, on voinut todeta: Vitsit, mikä matka! Epäilijöitä meillä aina riittää, mutta onneksi myötäeläjiä myös. Minä ammennan Siskon innokkuudesta itselleni, arvostan hänen rohkeuttaan ja nautin suunnattomasti näistä elämänmakuisista kuvista, jotka sain napata vierailullani hänen luonaan. Toivottavasti tekin.
Kulkekaamme kohti unelmia, vain niin ne voivat toteutua.
Loistavaa viikkoa, rohkeat ♥
Kati

33 kommenttia

 1. Voin sieluni silmin nähdä miten ihana koti tuosta vanhasta talosta tuleekaan,
  kun tarvittavat remppatyöt on tehty! Tsemppiä äitisi ystävälle taloprojektin
  pariin. Arvostan niin ihania naisia, joilla on rohkeutta tehdä unelmistaan
  totta. Tämä koskee myös sinua ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö totta, Teija! Tällainen projekti kaipaa tukea, niin henkistä kuin fyysistäkin! Kiitos, omista unelmista tulee kohta totta - toki on tullut jo aiemminkin :) Kunhan muistaa kulkea niitä kohti ja välillä uskaltaa hypätä ♥

   Poista
 2. Wau, talosta tulee varmaan upea!!

  VastaaPoista
 3. Mahdollisuuksia ja paljon työtä, niitä minäkin näen näissä kuvissa. Ihanaa, että jaksetaan uskoa unelmiin ja nähdään pintaa syvemmälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, Sari, on nähtävä pintaa syvemmälle ♥ Unelmat toteutuvat uskomalla ja unelmointi tekee elämästä inspiroivan!

   Poista
 4. Rohkeita naisia olette, sekä sinä, että äitisi ystävä ♥ ♥ ♥ Tuossa talossa on paljon työtä, mutta uskon minäkin, että siitä tulee upea koti, jossa riittää tarinoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ♥ Paljon työtä, paljon iloa ja ihanaa eloa!

   Poista
 5. Oih ja voih!! <3 Upea paikka kerrassaan jo nyt, täynnä vanhan talon tunnelmaa ja tarinoita! Eläköön rohkeus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo on todellakin täynnä tunnelmaa ja tarinoita ♥ Skål rohkeudelle!

   Poista
 6. Minä näin tässä ´ränsistyneessä töllissä´ ainakin upeat ovet, kivijalan ja lankkulattiat. Bongasin meidän keittiöön samaisen valaisimen kirpparilta ja ollut käytössä mitä mainioin tuon lampussa olevan katkaisijan vuoksi. Tsemppiä tuttavallesi projektiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, Sanna! Se on parasta, kun näkee metsän puilta ja uskoo unelmiin. Lamppu on todellakin mainio ja hauska sattuma, että samainen on löytänyt tiensä teille :) Kiitos tsempeistä, välittyy Siskolle :)

   Poista
 7. Ihana juttu! <3 Ja tuossa tosiaan tarvitaan sitä uskoa ja vahvaa näkökykyä tavoitteeseen :)

  VastaaPoista
 8. Mulla on tuollainen vähän vastaava vanha talo, keskellä ei mitään, vailla mukavuuksia, Mun silmillä siinä on vain romahtamaisillaan oleva mökki jonka saisi lykätä puskutraktorilla nurin ja laittaa uutta tilalle. Tämä on aina ollut mun ongelma, mun silmillä ei näe niitä mahdollisuuksia. Tässäkin talossa on lähes sata vuotta vanha hirsirunko, kivijalka. Toivon, että kun talosta on aika luopua, sillekin löytyy joku jolla on oikeanlaiset silmät, unelma ja rohkeutta toteuttaa se. Nostan hattua Siskolle ja toivon että joskus vielä näemme, miten unelman toteutuminen etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että talollesi löytyy unelmiensa toteuttaja ja mahdollisuudet näkevä rohkelikko ♥ Uskon, että unelman toteutuminen nähdään vielä. Aurinkoista kesää :)

   Poista
 9. Uskon, että tulee upea. Vaatii monta hikistä tuntia, mutta ovat sen arvoisia ja lopputulos palkitsee. Me vain otimme liian ison projektin, vanha talo ja melkein n.300m2 ja ei vieläkään valmis, vaikka 15 vuotta tätä rempattu, välillä kyllä ollut 2-3 vuotta, ettei olla tehty mitään...pakko hengähtää välillä. Loppua ei kyllä näy ja osan on jo pitänyt alkaa toisen kertaan remppaan eli ikuisuus projekti. Oliski paljon rahaa ja työmiehet tekkeen loput :) Tsemppiä sinne projektille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka voi joskus olla pitkä tai pidempi, omassa tahdissa kohti unelmaa. Itsekin olen oppinut nauttimaan pienemmistä etapeista. Ennen sitä yritti syödä kokonaisen elefantin, mutta nykyään osaa jo nauttia sopivan kokoisia suupaloja :) Voimia ja tsemppiä teidän projektiinne ja tsempit Siskolle välittyy ♥

   Poista
 10. Sait julkaisullasi sekä äidin että tyttären kyyneliin. Useimmiten on hirveän vaikeaa pukea sanoiksi asioita, mutta sinä Kati teit sen täydellisesti! Itsekin pidin äitiäni aivan kajahtaneena -lähteä nyt tuollaiseen projektiin tuossa iässä! Ja yksin! Mutta kun sivusta seuraa millä raivolla ja kuinka suurella sydämmellä projekti etenee, ei voi kun myöntää tappionsa. Me nuoremmat jäämme tuon rautamamman jalkoihin mennen tullen ja palatessa! :D

  Onnellisuus. Millään muulla ei ole merkitystä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitous on tärkeää kaikessa, rehellisyydessä ja uskossa unelmiin! Joskus se koettelee, joskus vapauttaa. Rakkauteen mahtuu raivoa ja suurta sydäntä ♥ Pääasia on ymmärtää, myötäelää eikä tuomita. Rautamammat rules ja erityisesti onnelliset sellaiset ♥ Pidetään äidit liikkeessä!

   Poista
 11. Minäpä luulen, että nainen, joka on tuon uskaltanut ostaa, myös sen kunnostaa. Kodikseen. Rohkeudella, sisulla ja sydämellä. Ja kuvistakin näkee jo nuo kivijalat. Kyllä noiden päällä talo pystyssä pysyy. Ja lankkulattiat ovat upeat. Ja kyllä - kun ajattelen sinua, näen tuon saman rohkeuden ja sisun tehdä sitä, mikä on intohimo - ja missä on sydän mukana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady, Siskon puolesta ja omastani ♥ Monesti pelottaa, mutta unelmia kohti kulkeminen antaa voimaa ja intohimo toimii kartturina. Sisko on sisukas ja tinkimätön suunnitelmissaan. Kun on hypännyt, pitää varmistaa pehmeä maahantulo :) Ympärillä oleva tuki on tärkeää ♥

   Poista
 12. Näyttää kyllä siltä, että tuosta kehkeytyy remontin myötä aivan mahtavan ihana koti! Selväähän on, että töitä siinä riittää, mutta lopputlos varmaan palkitsee kaiken. Tsemppiä ja remonttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, tsemppiä tarvitaan ja kunhan muistaa olla itselleen armollinen:)

   Poista
 13. Tuohan on aivan hurmaava, vähän kuin punainen tupa ja perunaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, perunamaankin tulemme vielä näkemään :)

   Poista
 14. Valloittavaa historian siipien havinaa.
  - Miten jykevä kivijalka, nostalginen katkaisija ja pönttöuuni...tästä tulee paratiisi, kun jaksaa pakertaa. Ken tällaiseen ryhtyy on jo valmiiksi sitoutunut työtunteihin, joita on edessä paljon. Remontointi on kuitenkin jollain tavalla myös rentouttavaa ja vie ajatukset muualle. Hengityssuojaimet päälle ja puruja penkomaan. Itse olen tällaisessa tilanteessa löytänyt purujen joukosta kaikenlaista vanhaa aarretta (tai roinaa, miten sen nyt haluaa nähdä)...aikakauslehtiä, sanomalehtiä, vanhoja kukkasiemeniä, lasipulloja, palkkapusseja, kahvikortteja, ravintolamenuita, presidentin kuvia, joulupaperia yms. ei sentään myyrän pesiä ;)

  VastaaPoista
 15. Tsemppisi on tärkeää Siskolle! Olen samaa mieltä, että tämä projekti vie ajatukset pois arjen aherruksesta ja on taattua vastapainoa. Näen paikan aarreaittana ja mitä sieltä tuleekaan vastaan, se jää kuultavaksi :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos Siskon tarinasta, se antaa uskoa meille kaikille siskoksille. Omiin unelmiin saa uskoa ja tukeutuakin. Tee tästä meille siskoille jatkokertomus.
  Ja pitäkää talkoot tulemme avuksi :)

  VastaaPoista
 17. Hienoa, tuli itsellekkin mieleen, voi kun olisi nuorempi. Olisi kyllä kiva nähdä mitä siellä on tehty. Että Onnea rohkeudesta.

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall