#kesäkukkaLOVE | kesäkukkien toppenit

Kesäkukissa olen suosinut aiemmin valkoista ja vihreää, nyt ruukuissani vihertää, harmahtaa ja vaaleanpunertaa. Ripaus sinistäkin mahtuu mukaan. Pidän erilaisista lehdistä, lehtimuodoista, sävyeroista ja kunnon kontrasteista. Kovasti meillä ei kuki, mutta vihertää ja heiluu sitäkin enemmän.
Kukkala-blogin Sanna on sellainen kukkahulluri, -taituri ja -tyylilyyli ja laittoi tällaisen ihanan #kesäkukkaLOVE -haasteen matkaan. Eihän sellaista voi vastustaa joten here we go!

LAVENTELI
Isomamman suosikkiväri ja yksi lempikukista oli laventeli. Sinisen uutena ystävänä laventeli on noussut yhdeksi uudeksi lempparikseni. Tähkälaventeli viehättää muodoiltaan silmääni. Sen kukintatapa on hauskan mätästävä ja tähkät työntyvät mättäästä kauniin säntillisesti.
Omani on päässyt kärsimään vähän kuivuutta, mutta hei ... realismia ja armollisuutta kehiin. Aina ei onnistu kastelussakaan :)



SEITTIMEHITÄHTI
Seittimehitähti Spider oli rakkautta ensi vilkaisulla ♥ Olin ostamassa mehitähtiä ja tämä tummanpuhuva kaunotar upeine valkoisine seitteineen kutoi minutkin verkkoihinsa. Ihan supersiisti ja aivan loistava Arabian vanhaan suorakaiteenmalliseen ruukkuun. Mulla on muuten toinenkin tällainen ruukku, josta uupuu aluslautanen. Vinkkaapas, jos sellainen sattuu ylimääräisenä nurkissa majailevan ja liikenemään sinulta tai kaverilta. Mutta hei, katsokaa tuota seittiä! Perfect!

 


EUKALYPTUS
Tämä kaveri on ilahduttanut alkukeväästä keittiössä, nyt se vartioi rapuilla yhdessä vanhan painolaatan kanssa. Isompaa ruukkua ja multatilaa se kipeästi kaipaa osakseen. Laiska ruukkutarhuri vaan lomaili ja kasteli, mutta ei laittanut murenaakaan ristiin mullanvaihdon kanssa. Pöh. Höganäsin ruukku on kuin tehty tälle kasville ja väriparina mustanruskea-harmaanvihreä ovat täydelliset.


ITULEHTI
En muista, onko tämä huopaitulehti vai mikä lajike ... apua, Sanna :) Mutta kasvi natsaa kivasti betoniruukkuun ja hopeanharmaa sävy mun makuuni. Kasvin muoto on kivan matala ja viehätyn aina uudestaan sen karusta olemuksesta. Helppohoitoisuus on iso plussa!


PERENNAT KUKKALAATIKOSSA
Etuovelle askarreltiin kukkalaatikko samasta laudasta kuin uuden terassimme aita. Laatikko sai Teknoksen mustaa Woodex Classicia (sävy Piki)* pintaansa ja asukeikseen perennoja: tuiviota, keijunmekkoa, hurmesilkkiheinää, patjarikkoa sekä purppurakeijunkukkaa. Kukkalaatikon sävyt ovat vihreä, vaaleanpunainen ja tummanpunainen. Tähän kesäkukkatoteutukseen olen erityisen LOVENA ♥



Olen jättänyt kasvien nimilaput vielä paikoilleen, mutta tätä kuvaa katsoessa tulikin mieleen, että ne voisi kirjoittaa liitutussilla tuohon laatikon kylkeen. Hep ja toimeksi! Talonmaalaus antaa vielä hetken odottaa itseään, mutta kohta tästä kellertävästä laatikosta suditaan vaalea. Maltan tuskin odottaa lopputulosta. Sitä ennen kaunistetaan kukilla!

Napsin myös terassin istutuslaatikoista kuvia, mutta jätänkin ne toiseen kertaan. Tässä siis omat suosikkini. Nappaa sinäkin #kesäkukkaLOVE-haaste ja vinkkaa siitä tähän postaukseen sekä idean äidin ja haasteen alkuunpanijan, Kukkalan Sannan blogiin ja Instaan. Jaetaan yhdessä kesäkukkaLOVEA ja annetaan kaikkien kukkien kukkia - kunhan niitä muistaa kastella - vink vink :D

*Yhteistyössä Sarokas ja Teknos

These five plants are my summer favorites right now. Green, grey and pink, some blue too ♥

/Kati


10 kommenttia

  1. Oi jes! Tiesin, että sinulta tulee tyylikästä loistoa! Kiitos Kati <3

    Voiskohan tuo harmaa olla jauhoitulehti, Kalanchoe farinacea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kiva tehdä ja ehkä jatkoakin seuraa :)
      Voisi ollakin tuo jauhoitulehti...

      Poista
  2. Oih ja voih - taattua Kati-tyyliä. Niin kaunista! Mä en saanut pidettyä tuota eukalyptustani hengissä terassikauteen asti. Kaunis se oli kuivuneenakin (kunhan ei puhallellut sinne suuntaan, etteivät lehdet varisseet). Viime viikolla vasta maltoin luopua siitä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Anu ♥ Mulla kuivui yksi eukalyptus ja iskin sen suojaruukussa kukkapenkkiin. Kesäkuun alussa kun taistelin rikkaruohoja vastaan, huomasin, että eukalyptuksen tyvessä vihersi ja siellä oli uusia versoja!!! Jos heitit kompostiin, käyhän törkkäämässä se jonnekin maahan ja katso, miten käy. Voit yllättää itsesi :)

    VastaaPoista
  4. Oi, mitä ihania kesäkukkasuosikkeja! Tästä täytyy ottaa vinkit ensi kesälle! Ja niin tyylikkäästi esillä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina! Nämä ovat sieltä huolettomammasta päästä vaihtoehtoja :) Kaunista eikä suurta stressiä hoidosta.

      Poista
  5. Olipa kiva postaus! Ihania uudenlaisia kukka-ideoita - itsekin pidän ihan myös vihreän eri sävyistä ruukuissa. Ja se voi olla kestävämpikin ratkaisu, kun kesällä ollaan paljon pois. Kuvasi ovat todella kauniita! Mukavaa kesän jatkoa! Maarit

    VastaaPoista
  6. No nyt lähti kesken kirjoituksen, kun koiruli hyppäs syliin :)

    Seitti mehitähti on minulle aivan outo, mutta kaunishan tuo on. Kukissasi on kaunis harmaanvihreä sävy ja ruukkkusi ovat tyylikkäät. Minun laventelini on jo kuollut. En saa sitä pysymään hengissä:)
    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne, harmaanvihreä viehättää vahvasti tänä kesänä. En minäkään tuota laventelia onnistu kauniina koko kesää pitämään. Juuri ihailin uuslmmassa Avotakassa toimittajatuttuni, Johanna Vireahon puutarhassa jo 10 vuotta kasvaneita ja talvehtineita laventeleja <3

      Poista

© Kotilaituri
Maira Gall