Hanko hideaway home


Kesäkoti on valmis. Olemme viettäneet siellä jo suuren osan tätä kesää, remontin valmistuttua kevään lopulla. Nyt on ollut mukavaa, kun puuhailtavaa on riittänyt vain jos jotain on halunnut tehdä. Mitään pakollista tai akuuttia remontoitavaa ei ole enää kesken, jos kylppäriremonttia ei lasketa. Se odottaa vuoroaan, kun taloyhtiön putkiremontti koittaa. Kesäkodin sisustus on rakentunut talon henkeä ja tyyliä kunnioittaen. Suurin syy 50-60-luvun tyyliin on kuitenkin oma rakkauteni tuon aikakauden kalusteisiin. Huonekaluja ja esineitä olemme hankkineet pääosin kirppiksiltä, vanhantavaran- kaupoista sekä nettikirppiksiltä. Mikään kirppiskeräelmä kesäkotimme ei kuitenkaan ole, vaan olemme maustaneet sitä myös uusilla esineillä. Hangon asunnon väreiksi olen valinnut Hangon värit: aurinko, taivas, hiekka, kallio ja meri.

Sohvana meillä toimii laverisänky, josta saamme sängyt lapsille. Päällystimme patjat harmaalla huonekalukankaalla, jossa on hillitty kuvio. Nojatuoli siirtyi kotoa uuden tv-tuolin tieltä. Saanan ja Ollin vaaleanharmaa puuvillamatto sopii täydellisesti tunnelmaan.


Häklin kirjahylly löytyi keväällä Sastamalasta kirppiskierrokselta. Siitä puuttuu yhden hyllynkannakkeet, ja sellaiset olisi kiva jostain onnistua löytämään. Hylly toimii paikkana Höganasin purkkikokoelmalleni, johon löysin täydennystä kesällä Billnäsin antiikkimarkkinoilta. Lasipullokokoelmastani liikeni muutama tännekin ja ne toimivat tarvittaessa pikkumaljakoina yksittäisille kukille tai heinille. Kullankeltaisiin samettityynyihin nojatessa muistuu mieleen kesäauringon lämpö.


 Leveät ikkunalaudat ovat ihanat. Niille voi kerätä vaihtelevia asetelmia.


Asuntomme keittiö on reilunkokoinen asunnon kokoon nähden. Sinne mahtuu ruokapöytä ja nyt vielä paremmin, kun purimme remontin aikana ikkunan vierestä vasemmalta vanhanaikaisen kylmäkaapin pois. Siitä muistuttaa vielä seinässä oleva pyöreä aukko. Ruokapöydän tuoleista päädyissä olevat pinnatuolit ovat kulkeneet matkassa jo monen vuoden ajan. Ne ovat löytö lietolaisesta vanhantavarankaupasta. Tänä vuonna näitä tuoleja on näkynyt mm. Marimekon mainoksissa. Kaksi kangaspäällysteistä tuolia odottaa vielä nahkaverhousta istuimilleen. Tarvikkeet odottavat jo inspiraatiota - hiljaa hyvää tulee. Nämä tuolit ovat taas muutaman euron löytöjä Turun Itäharjun Ekotorilta. Jotta verhoton tila ei jäisi vaaleiden keittiökaappien kanssa liian pliisuksi, maalasimme yhden seinän harmaaksi ja valitsimme matoksi Mum'sin mustavalkoisen villamaton. Ihan nappi valinta muuten tuo matto ja toimii keittiössä.


Keittiön kaapit oli uusittu muutama vuosi sitten ja niin hyvässä kunnossa, että saivat jäädä. Jossakin kohtaa uusimme vielä hellan ja tason, käsittelemme välitilan ja vaihdamme kahden altaan tilalle yhden. Näin saamme ripauksen lisää työskentelytilaa. Varastossa odottaa Lundia-hylly tuunausta ja sen olisi tarkoitus päätyä tämän väliaikaisen tason tilalle. Seinähyllyyn olen kerännyt keramiikkaa Hangon kirppiksiltä.


Kesä on kääntynyt jo syksyyn, mutta Hanko ei ole meille pelkkä kesäkoti. Se on paikka, jonne suuntamme aina, kun on mahdollista. Me nautimme luonnosta, kiireettömyydestä, hitaista aamuista ja yhdessäolosta. Hangossa ei tarvitse tehdä mitään, ellei halua. Hangossa voi tehdä melkein mitä vaan, jos haluaa. Hangon saa haltuun kävellen tai pyörällä. Hankoon pääsee bussilla tai junalla. Hangossa tapahtuu kesäaikaan paljon ja talvikautena ihastuttaa rauhallisempi meno.

Summa summarum - kakkoskoti kerrostalosta ja kesäkaupungista ei ole ollenkaan hullumpi juttu ♥

Our hideaway home in Hanko is ready. Mid-century modern interior is build up second hand and flea findings and some new items. We have spent one summer in Hanko enjoying the sun, sea, and surrounding nature. Easygoing mornings and time together. Not bad at all ♥

19 kommenttia

  1. Tuosta on kyllä kehkeytynyt ihan täydellinen lomakoti. Ajattele sitten, kun lapset voivat jäädä keskenään kotiin ja pääsette rakkauslomalle tuonne kaksin miehesi kanssa. Ai että, ihana keidas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava ajatus, Outi ;) Tosin tuo neidin kotiinjääminen yksin tai isoveljen kanssa on ... hmm utopiaa. Onneksi äiti ja anoppi ovat olemassa <3 Hanko on kyllä niin kiva lomapaikka!

      Poista
  2. Voi että, näyttää niiin kauniilta rauhalliselta! Onnellisuus huokuu tänne asti ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija <3 Sinä, jos joku ymmärrät piilopaikan arvon <3 Kota vaan mustaksi ja kuksakahville ;)

      Poista
  3. Kesäkodissanne on kyllä kaunis ja rauhallinen tunnelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa <3 Lopputuloksesta tykkäämme itsekin kovasti ja ilo kuulla, että rauhallisuus välittyy.

      Poista
  4. Aivan ihastuttava kesäkoti! Ja nuo 50-60-luvun kalusteet tuo mieletöntä lämpöä, vaikka yleisilme onkin vaalea. Kakkoskoti kerrostalossa ei todellakaan vaikuta hullummalta ajatukselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puunsävyt tuovat lämpöä ja tiikki on yksi lempipuumateriaaleistani ♥
      Remontin jälkeen voi sanoa, että tässä piilopaikassa ei tule mökkistressiä tekemättömistä töistä ;)

      Poista
  5. Kati, tämä teidän kesäkoti Hangossa on SUPERIHANA!!!!
    Niin kaunis 50-lukulainen sisustus ja tuo väritys sopii juuri Hankoon ja kesäisiin rannan/meren/luonnon väreihin. Olet onnistunut ihan täydellisesti.
    Haluan joskus nähdä tämän ihan livenä :)
    Onnittelut ihanasta kesäkodista tai kakkoskodista koska Hangossa tapahtuu ja viihtyy kyllä kaikkina vuodenaikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanko on kyllä ihana paikka ja tunnettu kesäkaupunkina mutta aivan ihana näin syksyllä. Maltan tuskin odottaa talvea meren sylissä.
      Olet lämpimästi tervetullut visiitille ja vierailla voi omatoimisestikin, kun sovitaan :) Ja kiitos, tuntuu, että tästä on tullut rakas paikka yllättävän nopeasti ♥

      Poista
  6. Unohdin vielä kommentoida, että nuo Saanan ja Ollin sekä Mumsin matot ovat piste iin päälle. Diggaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mattoihin olen kyllä tyytyväinen. Meillä on kotonakin Mum'sin mattoja ja tykkään niistä kovasti ♥ Kotona olohuoneessa oleva Koko iäksi-matto on Saanan ja Ollin Mum'sille suunnittelema.

      Poista
  7. Tykkään tyylistä aivan sikapaljon. Täydellinen tuo kuvailemasi teemoitus Hankoon!
    Meillekin olisi mieleen mökki kerrostalossa <3
    Tuonne minäkin mielisin läpi vuoden...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kaunis Celia C ♥
      Hanko on ihana kesäkaupunki, mutta ehkä hieman leimautunut vain kesäkaupungiksi. Siellä on niin upea luonto ja ulkoilumahdollisuudet, joiden parissa rentoutuu ja viihtyy ympäri vuoden. Ehkä tämä toimii meillä myös siksi, että rakastan vuodenaikoja - en haluaisi, että aina on kesä. Syksyllä lataan akkuja ja energisoidun kaikista luonnon väreistä. Laitahan korvan taakse, jos haluat joskus käydä visiitillä ja yöpyä meillä ♥

      Poista
    2. No ehdottomasti laitan korvan taakse! Kiitos, Kati <3

      Poista
  8. Kaunis kesäkoti, tuolla varmasti on mieli ja sielu lepää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vintageinteriorxx ♥ Rentoutumispaikka parhaasta päästä!

      Poista
  9. Onpa kaunis kesäkoti! Kevyttä ja valoisaa. Sinulla on silmää löytää ihastuttavia huonekaluja ja esineitä.
    Hangossa on tutuillamme myös kesäkoti, jos matka sinne käy tulevaisuudessa (vaikka veneellä), niin otan yhteyttä ihana Kati, jos vaikka olisitte piilopaikassanne.
    Ihanaa syksyä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula ♥ Huonekaluja ja esineitä löydän vähän liikaakin välillä :D Onneksi esineet mahtuvat paremmin ja löytöjä voi taas helpommin laittaa kiertoonkin. Ota ihmeessä yhteyttä, olisi niin kiva tavata ♥ Ihanaa syksyä sinullekin!

      Poista

© Kotilaituri
Maira Gall