Tallinnan vinkkejä osa II

Tässä vielä muutamia lisävinkkejä Tallinnaan matkaaville, mikäli edellisen postauksen kohteista mikään ei sytyttänyt tai kaipaat vielä muitakin vierailukohteita. Ensin vinkit auton kanssa reissaaville ja sitten shoppailukohteita. Mikäli sinulla on suositella jotain ravintoloita, niitä otetaan ilolla vastaan kommenttiboxiin, kiitos.


Muutamia vinkkejä Tallinnassa autoilevalle:

 • Navigaattorilla löydät paikkaan kuin paikkaan ja ajaminen on helppoa.
 • Virossa kävelijälle annetaan etukulkuoikeus ja odotetaan maltilla
 • Kaistanvaihdot onnistuvat ja kohteliaisuus liikenteessä kuuluu kaupungin tapoihin
 • Viru-keskuksen autoparkki on ehdoton. Sinne on helppo ajaa ja se on edullinen, se sijaitsee keskellä kaupunkia ja sieltä löytyy aina tilaa. Siitä on lyhyt matka vanhaan kaupunkiin, ja mikäli aikaa on vähän, Viru-keskus sekä tien toisella puolella olevat kaksi kauppakeskusta ovat täynnä shoppailukohteita, kahviloita sekä ravintoloita.
 • Keskustan alueella on paljon moneen suuntaan haarautuvia risteyksiä, mutta myös erityisesti u-käännöksille suunniteltuja paikkoja
 • Muistathan, että Virossa promilleraja on 0! Mikäli autoilet, nauti vain alkoholittomia juomia.
Muita kohteita:
 • Vanhassa kaupungista löytyy uniikimpaa virolaista designia myyviä liikkeitä 

  Les Petites, Muurivahe 28 – virolaista designia ja käsitöitä, pieniä paikallisia brändejä, mm. omaperäisiä koruja.
   


  Mikäli kauppa olisi ollut vielä auki, mukaan olisi ehdottomasti lähtenyt tuo
  Not to do-vihkonen!

  Tali, Voorimehe 5 – uniikkeja koruja, pientavaraa, keramiikkaa, pehmoleluja.

  Loomelood
  , Väike-Karja 4 – pikkuputiikki, jossa lasia, keramiikkaa, koruja ja vaatteita.

  Zizi
  , Vene 12 – pellavataivas! Ihanan moderneja pellavaisia kodintekstiilejä kaikissa mahdollisissa väreissä: pyyhkeitä, tyynynpäällisiä, essuja, tabletteja, servettäjä, sängynpeittoja, saunatekstiilejä. Kaunis esillepano ja selkeys!

  Mikäli aikaa on vähän, valitse joko Les Petites tai Tali ja Zizi jos pidät modernista pellavasta ja väreistä. Muista, että mustakin on väri :)


 • Kaubamaja Viru-keskuksessa – kosmetiikkaosastolta löytyy Suomea laajempi valikoima tuoksuja, oma osasto luonnonkosmetiikalle, sekä iso valikoima hiustenhoitotuotteita. Mikäli sinulla on aikaa, suunnista Kaubamajan sisustus- ja kodinosastolle. Huomioi, että osa kauppaa sijaitsee tien toisella puolella. Jos kuljet kauppakeskuksen kautta, et välttämättä huomaa ylittäneesi tietä, koska tavaratalo kulkee tien yli. Hieman sokkeloinen, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Kenkäosasto on myös kenkäfriikille vaarallinen paikka!

 • Rottermanni-kauppakeskus, Viru-keskusta vastapäätä.
  Mm. merkkivaateliikkeitä, ravintoloita, kauneushoitoloita jne.

 • Rimi – päivittäistavarakauppa, jossa myös käyttötavaraa ja hyviä tarjouksia!

 • Espritin liike Raekoja platsilla – runsas valikoima naisten ja miesten vaatteita sekä asusteita ja kivoja tarjouksia.

 • Mikäli mielit keskustan ulkopuolelle, Rocca al Mare-kauppakeskus sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä ja tarjoaa ison määrän kauppoja, mm. Mark&Spencer ja merkkivaateliikkeitä. Tallinnan parhaaksi kauppakeskukseksi arvioitu.
  Kulkuyhteydet ja hyvät suomenkieliset sivut.

 • Rocca al Maren vieressä on Tallinnan eläintarha, jossa perhe (2 aikuista ja max 3 lasta) vierailee kesäaikaina 17 eurolla! Ehdoton lapsiperheiden kesäkohde. Me suuntaamme tänne elokuussa ja postaan matkasta ja kokemuksesta kuvineen.

  Mukavaa viikonloppua ja hellemeininkiä!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Kotilaituri
Maira Gall